رفتن به محتوای اصلی
روتیتر
24 آوریل

پرتاب نخستین ماهواره مخابراتی شوروی برای استفاده برنامه های تلویزیونی (1965م)

تاریخ انتشار:
پرتاب نخستین ماهواره مخابراتی شوروی(گنجینه تصاویر ضیاءالصالحین)

ظاهرا نخستین اشاره به ماهواره در ادبیات، نوشته ای از ادوارد اورت هیل است. او در سال ۱۸۶۹ در داستانی بنام «ماه آجری» از ماهواره ای حامل انسان نام می برد که به دور زمین می گردد. ژول ورن نیز در داستان «میلیون های بگم» در سال ۱۸۷۹ از گلوله توپی نام می برد که بطور ناخواسته در مدار زمین به گردش در آمده است.

کنستانتین سیولخوسکی نیز در رساله خود بنام «اکتشاف فضای کیهانی با وسائل عکس العملی» در میان انبوهی از اندیشه های نو در مورد فضانوردی، از ماهواره نیز نام می برد. در سال ۱۹۴۵ آرتور سی. کلارک نویسنده داستان های علمی، برای اولین بار پیشنهاد کرد که ماهواره های ارتباطی برای تامین ارتباط در سراسر زمین در مدار ژئوسنکرون زمین قرار گیرند.

نخستین ماهواره اسپوتنیک ۱ بود که در سال ۱۹۵۷ در مدار زمین قرار گرفت. نخستین ماهواره مخابراتی تله استار بود که در سال ۱۹۶۲ در مدار قرار گرفت و ارسال و دریافت برنامه های تلویزیونی را بین آمریکا و اروپا ممکن کرد. به هر حال 12 سال از زمان مطرح شدن بحث های اولیه درباره ماهواره ها گذشته بود که شوروی سابق، برای نخستین بار در دنیا ماهواره ای را در تاریخ چهارم اکتبر سال 1957 و با نام "اسپوتنیک1" (اسپوتنیک در زبان روسی یعنی ماهواره) به فضا پرتاب کرد.

کشور شوروی با پرتاب این ماهواره به فضا در دوران جنگ  سرد، باعث شگفتی کشورهای غرب و آمریکا شد. پرتاب این ماهواره که بخشی از برنامه ماهواره ای شوروی بود، باعث آغاز عصر فضا و مسابقه فضایی در دنیا شد. این ماهواره به اندازه توپ بسکتبال و وزن آن در حدود 83 کیلوگرم بود. "اسپوتنیک 1" دارای دو فرستنده رادیویی در طول موج های 20 و40 مگاهرتز بود و در مداری بیضوی و در ارتفاع متوسط 250 کیلومتری به مدت 98 دقیقه به دور کره  زمین می چرخید. ولی نخستین ماهواره با کاربرد تخصصی که در مدار زمین قرار گرفت، از نوع مخابراتی و با نام "تله استاد" بود. این ماهواره که متعلق به شرکت "ای تی اندتی" بود، در سال 1962 با یک موشک دلتا به فضا پرتاب شد. تله استاد که برای مخابره برنامه های تلویزیونی طراحی شده بود، توانست امکان ارسال و دریافت برنامه های تلویزیونی را بین آمریکا و اروپا فراهم کند، در عین حال به انتقال مکالمات تلفنی نیز می پرداخت.

موضوع مقالات

افزودن دیدگاه جدید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • نشانی‌های وب و پست الکتونیکی به صورت خودکار به پیوند‌ها تبدیل می‌شوند.
بازگشت بالا