رفتن به محتوای اصلی

اسرار حج - آیت الله جوادی آملی (بخش دوم) + متن

تاریخ انتشار:
دومین قسمت از بیانات ارزشمند آیت الله عبدالله جوادی آملی دامت افاضاته با عنوان «اسرار حج» ویژه موسوم حج
اسرار حج - آیت الله جوادی آملی

پخش صوت

اسرار حج - آیت الله جوادی آملی (بخش دوم) + متن

دومین قسمت از بیانات ارزشمند آیت الله عبدالله جوادی آملی دامت افاضاته با عنوان «اسرار حج» ویژه موسم حج / مدت زمان سخنرانی : 35 دقیقه

اسرار حج - آیت الله جوادی آملی

متن سخنرانی :

حج یکی از برترین اعمالی است که انسان را از لوث رذائل، پاک و به زیور فضایل، آراسته می سازد. حج مانند سایر عبادات، آداب و سنن و فرائضی دارد که هر یک از آنها دارای اسرار و رموزی است. برای درک اسرار حج، باید به سیره ی معصومین علیهم السّلام رجوع کنیم که حج گزاران حقیقی بوده و به آداب و سنن و فرائض حج، پایبند بوده اند. یکی از بهترین احادیثی که به اسرار حج اشاره کرده، سخنان امام سجّاد علیه السّلام به "شِبلی" است. "احرام بستن" یعنی اینکه متعهّد هستیم که آنچه خدا بر ما حرام کرده، بر خود حرام کنیم. احرام سه جزء دارد: پوشیدن دو پارچه ی ندوخته، نیّت حج یا عمره و لبّیک گفتن.

امام سجّاد علیه السّلام به "شِبلی" فرمود: "آیا می دانی سرّ احرام بستن چیست؟ یعنی حاجی به خدا عرضه می دارد: خدایا ! من ارتباطم را از هرچه غیر توست، گسستم و فقط به تو پیوستم." سرّ لبّیک گفتن در حال احرام، این است که تصمیم بگیریم زبانمان را از گناه و معصیت، بازداریم. سرّ استلام حجرالاسود، این است که به سوی گناه، دست درازی نکنیم. یکی از اعمال حج، نماز گزاردن پشت مقام حضرت ابراهیم پس از انجام طواف است. یعنی جایی به نماز می ایستیم که حضرت ابراهیم علیه السّلام نماز گزارده است. کسی که نمازش را بدون توجّه و خلوص و خضوع می خواند، او جای حضرت ابراهیم نایستاده است. امام سجّاد علیه السّلام فرمود: "کسی که کنار مقام ابراهیم نماز می خواند، بینی شیطان را به خاک می مالد."

مستحب است حاجی پس از نماز در مقام ابراهیم، به کنار چاه زمزم برود و از آن آب بنوشد و صورت خود را با این آب پاک، بشوید. سرّ نوشیدن از آب زمزم، نوشیدن جام طاعت است. یعنی خدایا! هرچه طاعت توست، پذیرفتم و هرچه معصیت توست، ترک کردم. امام سجّاد علیه السّلام فرمود: راز تردّد بین صفا و مروه این است که خدایا! من دائماً بین خوف و رجا هستم. از اعمال خود بیمناکم و به لطف تو امیدوار هستم. خدای متعال در آیه ی نهم از سوره ی "زُمَر" به این ویژگی مردان خدا اشاره کرده، می فرماید: "یَحْذَرُ الْآخِرَة وَ یَرْجُوا رَحْمَة رَبِّهِ." یعنی: "از عذاب آخرت، ترسان و به رحمت الهی امیدوار است."

اسرار حج - آیت الله جوادی آملی

جهت دسترسی بیشتر به مطالب مرتبط، بر روی «ویژه نامه حج / ویژه نامه طواف نور» کلیک کنید.

افزودن دیدگاه جدید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • نشانی‌های وب و پست الکتونیکی به صورت خودکار به پیوند‌ها تبدیل می‌شوند.
بازگشت بالا