رفتن به محتوای اصلی

اسرار حج - آیت الله جوادی آملی (بخش سوم) + متن

تاریخ انتشار:
سومین قسمت از بیانات ارزشمند آیت الله عبدالله جوادی آملی دامت افاضاته با عنوان «اسرار حج» ویژه موسوم حج
اسرار حج - آیت الله جوادی آملی

پخش صوت

اسرار حج - آیت الله جوادی آملی (بخش سوم) + متن

سومین قسمت از بیانات ارزشمند آیت الله عبدالله جوادی آملی دامت افاضاته با عنوان «اسرار حج» ویژه موسم حج / مدت زمان سخنرانی : 41 دقیقه

اسرار حج - آیت الله جوادی آملی

متن سخنرانی :

زائران خانه ی خدا در روز نهم ذی الحجّه، به سرزمین عرفات می روند. امیرالمومنین علیه السّلام در بیان سرّ این کار فرمود: "عرفات، خارج از محدوده ی حرم است و حاجی باید ابتدا به عرفات برود و دعا و تضرّع نماید تا لایق ورود به حرم گردد." امام سجّاد علیه السّلام نیز به پنج مورد از اسرار وقوف در عرفات اشاره فرموده است. سرّ اول این است که انسان بفهمد که محتاج خداست و بداند که خدا به همه ی نیازهای او واقف است. سرّ دوم این است که بفهمد خدا بر درون و صحیفه ی قلب انسان، آگاهی کامل دارد و لذا بکوشد قلب خود را از آرزوهای پوچ و باطل و خاطرات آلوده، منزّه سازد.

سرّ سوم وقوف در عرفات این است که وقتی از جبل الرّحمه بالا رفت، به یاد رحمت و مهربانی خدا نسبت به بندگان بیفتد. خدا به همه ی بندگان، رحمت عام و به پرهیزگاران، رحمت خاص دارد. سرّ چهارم این است که از خدای خود توفیق بخواهیم که پیش از آنکه دیگران را به خیری امر کنیم و یا از مکروهی بازداریم، خود به آن موضوع، عامل باشیم. سرّ پنجم این است که متوجّه باشیم که خدا می داند هر یک از حاجیان، با چه نیّت و انگیزه ای به سرزمین عرفات آمده اند. حاجیان باید شب عید قربان را در مشعر الحرام، بیتوته کنند. امام سجّاد درباره ی سرّ این عمل فرمود: "یعنی قلب خود را به شعار تقوا آگاه کن." سرّ رفتن به سرزمین مِنی در روز عید قربان، یعنی اینکه بدانی که به آرزوهای خود رسیده ای. یکی دیگر از اسرار حضور در مِنی، این است که انسان به جایی برسد که مردم از دست و قلب و زبانش در امان باشند.

سرّ رمی جمرات، این است که هر شیطان و هر شیطنتی را سنگ می زنیم. کسی که از یاد خدا غافل است و شیطان، همنشین اوست، به حقیقت رمی جمرات، نایل نشده است. سرّ قربانی کردن در روز عید قربان، این است که حنجره ی دیو آز و طمع را ببُریم و این اهریمن را نابود کنیم. سرّ سر تراشیدن این است که جمال خود را در پای فرمان جمیل مطلق، نثار کنیم و به جمال ظاهری دل نبندیم و جان خود را از غرور و کبر و نخوت، تطهیر کنیم. بر طبق روایات، حاجی وقتی حجّ خود را به طور کامل انجام می دهد، مانند کسی که تازه از مادر به دنیا آمده، پاک از هر گناهی است.

اسرار حج - آیت الله جوادی آملی

جهت دسترسی بیشتر به مطالب مرتبط، بر روی «ویژه نامه حج / ویژه نامه طواف نور» کلیک کنید.

افزودن دیدگاه جدید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • نشانی‌های وب و پست الکتونیکی به صورت خودکار به پیوند‌ها تبدیل می‌شوند.
بازگشت بالا