تاثیر درک مهندسی خلقت بر معنویت - استاد امینی خواه / نظام تسخیر (جلسه 22) + متن
تاثیر درک مهندسی خلقت بر معنویت - استاد امینی خواه / نظام تسخیر (جلسه 22) + متن
سلسله مباحث «تاثیر درک مهندسی خلقت بر معنویت» در کلام حجت الاسلام مصطفی امینی خواه به همراه متن سخنرانی؛ بخش دوم: نظام تسخیر / زمان : 12 دقیقه
سلسله مباحث مهندسی خلقت که در دانشکده مهندسی دانشگاه فردوسی ارائه شده در چند بخش پیگیری می شود که شمای کلی آن بدین شرح است:
بخش اول: مقدمات
در این بخش، جایگاه قرآن و نحوه بهره بردن از آن برای کشف مهندسی خلقت طرح می شود.
بخش دوم: نظام تسخیر
در این بخش، تعریف مرحوم علامه طباطبایی از نظام تسخیری و توضیح قرآنی ایشان برای این نظام طرح می شود.
بخش سوم: نظام تقدیم
در این بخش، مباحثی پیرامون «غیب» و «ملکوت» و نسبت دنیا و آخرت طرح می شود.
متن سخنرانی :
زندگی اجتماعی را می شود تشبیه کرد به بازی فوتبال! فوتبال عرصه ای است که زندگی جمعی و نقش داشتن افراد در آن خیلی معنا دارد!
اینکه یک جمعی در کنار هم با یک هدف و نقش مشخص قرار می گیرند و همه وظیفه ای را دنبال می کنند بسیار جالب توجه است، زندگی اجتماعی هم همین طور است!
در بازی فوتبال، به مجموعه ی این افراد میگویند «تیم».
در جلسات گذشته بحثی را عنوان کردیم با اسم «روح الاجتماع» و در این مثال “تیم” همان روح الاجتماع است! با وجودی که هر فرد برای خودش مستقل است اما همه ی آنها یک تیم اند و نتیجه ای که حاصل می شود برای همه ی آنهاست، برد و باخت به اسم تیم تمام خواهد شد، نه به اسم فرد.
ممکن است در یک تیم، افراد خیلی خوبی حضور داشته باشد، اما آن تیم شکست بخورد و یا برعکس.
بازی برزیل و آلمان در۲۰۱۴ با وجودی که بزرگترین ستاره ها در تیم برزیل بودند اما این تیم هفت گلُ خورد و یک رسوایی تاریخی به بار آمد، کسی به ستاره ها کار ندارد ممکن است که آن بازیکن کار خودش را به خوبی انجام داده باشد اما جمع بندی این است که تیم شکست خورد.
جامعه هم همین طور است، ممکن است یک فردی خودش خیلی خوب باشد اما ترکیب این جامعه به صورتی است که یک جامعه ی نازل و غیر مترقی است!
افراد ممکن است به صورت فرد فرد خیلی عالی باشند اما بازی تیمی اینها ضعیف باشد!
به قول گزارشگرها بازیکن ها خوبند اما همدیگر را در زمین پیدا نمی کنند.
پس ممکن است یک نفر آدم خیلی خوب باشد اما نقش اجتماعی اش را خوب پیدا نکرده است.
ممکن است یک جامعه ای افرادش مومن باشند اما به برآیند جامعه که نگاه می کنی می بینی از همه نظر عقب افتاده است.
یک وقتی هم ممکن است افراد جامعه بد و یا ضعیف باشند ولی بازی تیمی آنها قوی باشد.
مثل بازی ایران و آرژانتین، تراز بازیکن های ما کجا و بازیکن های آنها کجا ؟! اما انقدر ایران خوب بازی کرد و فضا را بر آنها بست که بهترین ستاره ها نتوانستند عرض اندام کنند.
پس خیلی نباید توجه داشت که یک فرد خودش چقدر عیارش بالا یا پایین است بلکه نقش اجتماعی او را باید در نظر گرفت .
در زندگی اجتماعی هر کس باید دقیقا سر جای خودش باشد، مثل فوتبال، هر فرد وظیفه و جایگاه بازی مشخص دارد، مدافع سر جای خود، مهاجم سر جای خود و دروازبان هم در جای خودش است،زندگی اجتماعی هم بر اساس همین نقش بندی ها شکل می گیرد، وقتی تقسیم کار و تعیین وظیفه نداشته باشی، هرج و مرج ایجاد می شود.
اگر به اعضای یک تیم بگویند بروید در زمین و سعی کنید به هر نحوی شده گل بزنید و فقط توپ را رصد کنید چه وضعی پیش می آید؟! جز این که یازده بازیکن چون هیچ نقشی برایشان تعریف نشده فقط به دنبال توپ هستند، نه تنها گل نمی زنند گل هم خواهند خورد و حتی مصیبت به بار می آورند.
مجموعه هایی مثل فوتبال و صدا و سیما، کارهایی هستند که در آنها تعیین نقش به شدت حساس و مویرگی انجام میشود و افراد موظف هستند به وظایف خود به نحو احسن عمل کنند تا به بهترین نتیجه و بالاترین سطح تولید برسند، در این جا اگر کاری خوب و قابل قبول است نشان می دهد افراد هم در پشت صحنه و هم در جلوی صحنه به درستی وظایف تعیین شده را انجام داده اند تا نتیجه ای خوب حاصل شده!
هر کار تشکیلاتی را باید با تعیین نقش انجام داد تا نتیجه ی مقبول به دست بیایید، درغیر این صورت پیشرفت و موفقیت ممکن نخواهد بود.
(شرح بیشتر موضوع ان شاءالله در جلسات آینده)
جهت دسترسی به سایر قسمتهای مباحث «تاثیر درک مهندسی خلقت بر معنویت» حجت الاسلام امینی خواه کلیک کنید.
افزودن دیدگاه جدید