ابعاد انقلاب فاطمی - حجت الاسلام کاشانی (بخش دوم) + متن

بیانات ارزشمند حجت الاسلام حامد کاشانی در مورد "ابعاد انقلاب فاطمی"

ابعاد انقلاب فاطمی - حجت الاسلام کاشانی (بخش دوم) + متن

در این بخش از ضیاءالصالحین، به مناسبت ایام فاطمیه، دومین قسمت از بیانات ارزشمند حجت الاسلام حامد کاشانی  را در مورد «ابعاد انقلاب فاطمی» به مدت 43 دقیقه با عاشقان و عزاداران صدیقه طاهره حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها به اشتراک می گذاریم.

ابعاد انقلاب فاطمی - حجت الاسلام کاشانی (بخش دوم) + متن

متن بخش دوم ابعاد انقلاب فاطمی - استاد کاشانی

چیزهایی در فاطمیه است که جاهای دیگر خبری از آنها نیست. حذف فاطمیه حذف بخشی از عقائد ماست.
شرایط در زمان امامان معصوم علیهم السلام به گونه است که امام علیه السلام در مجلس عمومی مجبور است تقیه کند. امام صادق علیه السلام وقتی به شهادت رسید به خاطر پیچیدگی شرایط، وصی خودش را منصور دوانیقی قرار داد و وصیت خودش را به او گفت.
کار حضرت زهرا سلام الله علیها لا ولی الا علی، لا امام الا علی، لا فتی الا علی و... بوده. لذا بیش از امیرالمومنین علیه السلام از حضرت زهرا سلام الله علیها بغض دارند. وجود مقدس حضرت زهرا سلام الله علیها، همزمان هم امیرالمومنین علیه السلام را معرفی کرد و هم بعضی ها را ساقط کرد.
این بغضی که ما نسبت به دشمنان اهل بیت داریم و حبی که نسبت به امیرالمومنین علیه السلام داریم چه کار کنیم در زندگی ما اثر داشته باشد؟ این حب و بغضی که ما داریم ضمانت ندارد. برای حفظ آن باید کار کرد. عشق اگر انحراف پیدا کند به کم محبتی و عدم عشق تبدیل نمی شود، به نفرت تبدیل می شود.
کسی که از یکی خوشش بیاید باید در مسیر او حرکت کند. نمی شود یک نفر بگوید عاشق امیرالمومنین علیه السلام هستم و راحت حرام بخورد و... و وقتی مظلوم ببیند، عادی از کنارش عبور کند.
چه چیزی ولایت را می تواند نابود کند؟ حرام می تواند انسان عاشق را تبدیل به آدم مبغض با نفرت کند.
این محبت ما کی دائمی می شود؟ وقتی که ما زندگیمان را بر آن اساس ببندیم.
پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم فرمود فاطمه ریشه من است. اگر او مهموم مغموم بشود من پیغمبر هم مهموم و مغموم می شوم هر چند بین ما فاصله باشد. وقتی قلب قطب عالم امکان مهموم و مغموم باشد بر عالم امکان اثر می گذارد. اگر فاطمه سلام الله علیها غمگین باشد عالم هم غمگین است اما نمی داند چرا؟
دلیل اینکه حضرت فاطمه سلام الله علیها گریه می کرد، نه اینکه جیغ و فریاد می زد و دیگران از غم و گریه ایشان راحت نمی توانستند بخوابند، این بود که غم حضرت زهرا اینها را بیچاره کرده بود. لذا هی می گفتند بگو یا روز یا شب گریه کند.
چند نکته مهم در کلام های پایانی صدیقه کبری سلام الله علیها است. وقتی که برخی زن های مدینه به دیدارش آمدند به حضرت گفتند چگونه صبح کردید. حضرت فرمود از دنیای شما بیزاریم. یعنی چه؟ یعنی شما می دانستید حق چیست ولی به دلایل مختلف کتمان کردید.
وقتی دنیا برای ما مهم شود در این دنیا می شود فاطمه زهرا را زمین زد و امیرالمومنین را خانه نشین کرد. صد بار از مال حرام شدیدتر، فکر حرام است که درون قلب انسان را فاسد می کند.
سبک زندگی اگر به سمت تجمل گرایی عوض شود، هزینه زندگی بالا می رود و کم کم جای حب و بغض ها عوض می شود و تبدیل به نفرت می شود. روز اول که رشوه می گیرد، فکر نمی کند که در برابر آن چه چیز گران بهایی را دارد می دهد.
پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم به امیرالمومنین علیه السلام فرمود علی جان خداوند تو را طوری زینت کرده، به زینتی که هیچکس را به این حد اینگونه زینت نکرده و آن زینت ابرار است، آن بی رغبتی تو به دنیاست.
عدم زهد به دنیا ما را از ولایت جدا می کند. از محبت اهل بیت دور می کند. مزاج و ذائقه ما را تغییر و عوض می کند.
پیغمبر صلی الله علیه و آله و سلم فرمود علی جان، خدا یکی از هدیه هایی را که به تو داده این است که تو مساکین را دوست داری.
نه اینکه امیرالمومنین فقر فقرا دوست دارد. نه، صبح تا شب تلاش می کرد برای بر طرف کردن فقر آنها. یعنی اگر جایی دو تا سفره باشد، یکی پولدار باشد، یکی فقیر، امیرالمومنین دوست دارد سر سفره فقرا بنشیند. لذا حضرت زهرا سلام الله علیها فرمود از دنیای شما بیزارم. دنیای شما باعث شد شما جلو علی بایستید.

ابعاد انقلاب فاطمی - حجت الاسلام کاشانی (بخش دوم) + متن

ویژه نامه مرتبط :

 ایام فاطمیه سلام الله علیها - ویژه نامه بانوی بی نشان

شهادت حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها - ویژه نامه ایام فاطمیه

Share