رفتن به محتوای اصلی

جهاد تبیین در قیام فاطمی - حجت الاسلام کاشانی (بخش پنجم) + متن

تاریخ انتشار:
دانلود صوت پنجمین جلسه از بیانات ارزشمند حجت الاسلام حامد کاشانی در مورد "جهاد تبیین در قیام فاطمی"
جهاد تبیین در قیام فاطمی - حجت الاسلام کاشانی

پخش صوت

جهاد تبیین در قیام فاطمی - حجت الاسلام کاشانی (بخش پنجم) + متن

در این بخش از ضیاءالصالحین، پنجمین قسمت از بیانات ارزشمند حجت الاسلام حامد کاشانی در مورد «جهاد تبیین در قیام فاطمی» را به مدت 54 دقیقه تقدیم مخاطبان عزیز می نماییم.

جهاد تبیین در قیام فاطمی - حجت الاسلام کاشانی (بخش پنجم)

متن بخش پنجم جهاد تبیین در قیام فاطمی - استاد کاشانی

«بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحيم‏»
أُفَوِّضُ أَمْري إِلَى اللَّهِ إِنَّ اللَّهَ بَصيرٌ بِالْعِبادِ».[۱]
«رَبِّ اشْرَحْ لي‏ صَدْري * وَ يَسِّرْ لي‏ أَمْري * وَ احْلُلْ عُقْدَةً مِنْ لِساني‏ * يَفْقَهُوا قَوْلي‏».[۲]
«اللَّهُمَّ وَ أَنْطِقْنِي بِالْهُدَى وَ أَلْهِمْنِي التَّقْوَى».[۳]

مقدّمه 

هدیه به پیشگاه با عظمت حضرت صدیقه طاهره سلام الله علیها و روحی له الفداه صلواتی هدیه بفرمایید. 
اللهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّل فَرَجَهُم 
عرض ادب و عرض تسلیت به ساحت مقدّس حضرت بقیة  الله اعظم روحی و ارواح العالمین له الفداه و عجّل الله تعالی فرجه الشریف وَ رَزَقَنا الله تعالی رؤیَتَهُ وَ زِیارَتَهُ و الشَّهادَةَ بَینَ یَدَیه صلوات دیگری محبّت بفرمایید. 
اللهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّل فَرَجَهُم 

جهاد تبیین در قیام فاطمی - حجت الاسلام کاشانی (بخش پنجم)

مرور جلسات قبل

عنوان بحث ما «جهاد تبیین در قیام فاطمی سلام الله علیها» بود و گوشه ای از مباحث را عرض کردیم.
چرا جهاد تبیین؟ چونکه برای این بیان تشویق نمی شد، اگر عقلی بود و انصافی و دینداری ای، باید خاک کف پای حضرت را طوطیای چشمشان می کردند که حضرت می خواستند امّت را نجات بدهند، دست مردم را به دامان اسلام حقیقی برساند، ولی چنین نشد، جسارت ها و بی ادبی ها و هتک ها و بلکه خشونت های متعدد باعث شد که سعی کنند حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها را حذف کنند، حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها هم تلاش خودشان را کردند.

جهاد تبیین در قیام فاطمی - حجت الاسلام کاشانی (بخش پنجم)

اجماع چیست و چه اهمیّتی دارد؟

آن اجماع موهومی که به دنبال این بود که بگوید تمام اسلام یعنی همین مسیر، و بلکه مهم ترین دلیل مشروعیت شان آن اجماع بود، آن اجماع را بهم زدند.
اگر ما برای اینکه مثلاً باید با آب وضو بگیریم بخواهیم به دنبال دلیل بگردیم، آیاتی از قرآن کریم هست و روایاتی پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلّم و شیوه ی رفتاری انسان ها و عقلا، یعنی جهات مختلف استدلال است.
مثلاً ممکن است فقیهی بگوید «أَنْزَلْنَا مِنَ السَّمَاءِ مَاءً طَهُورًا»،[۴] مثلاً طهور در اینجا به معنای پاک است نه پاک کننده. پس شما نمی توانید به این استدلال کنید.
مشکلی نیست! فقیه می فرمایند آیه دیگری داریم که آب را برای شما فرو فرستادیم «لِيُطَهِّرَكُمْ»،[۵] که با آن تطهیر کنید.
چون مسئله ی اینکه آب پاک است که چیز خاصی نیست، همه چیز تا زمانی که عکس آن ثابت بشود پاک است، آب پاک است، این صندلی هم پاک است، این کتاب هم پاک است، پاک بودن که مهم نیست، پاک کنندگی مهم است. می گوید با آن آیه نمی شود، با این آیه «لِيُطَهِّرَكُمْ بِهِ» که می شود!
اگر این دو نمی شود با این روایت معتبر که می شود، یعنی بحث می کند و آسیبی نمی خورد.
مشروعیت رفتار دستگاه خلافت بعد از پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلّم به چیست؟ آیه؟ آیه ای که خود آقایان روی آن وفاق داشته باشند نداریم، روایت هم نداریم، یعنی اگر به این سمت بروند که پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلّم وصیت به امامت کرده اند که کار تمام است، لذا زیر بار این موضوع نمی روند. پس مشروعیت خلافت خلیفه ای که به دنبال این است که یک اسلامی بیاورد که از نظر حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها این اسلام نیست، ما هم توضیح دادیم که هر کسی در مقابل امیرالمؤمنین صلوات الله علیه قرار بگیرد طاغوت است، باید چطور این را اثبات می کردند؟
فقط با یک راهبرد توانستند این کار را کنند، آن هم این بود که این اجماع تمام صحابه و امّت با رضایت قلبی است، یعنی همه همین کار را درست دیدند، همه این کار را دلسوزی و دفاع از دین دیدند، همه این کار را حقیقتِ دین دیدند.
مهم ترین دلیلی که برای دستگاه خلافت هست «اجماع» است.
یک جای این اجماع خیلی بد می لنگد، کجا؟ کافی است که شما یک مثال نقض مهم پیدا کنید که این اجماع منعقد نشده است، این ستون با قطر پانصد متر ناگهان از بین می رود!
اینکه ابن حزم می گوید «لعنت الله علی کل اجماع خرجت منه علی بن ابیطالب» برای این است، می گوید اجماعی که امیرالمؤمنین صلوات الله علیه در آن اجماع نباشند که اجماع نیست!
حال من حرف های زیادی راجع به اجماع دارم، فقط اشاره می کنم، مثلاً وقتی ابن تیمیه می خواهد با ما بحث کند در مورد هر لاطائلاتی که می خواهد بگوید می گوید اجماع داریم! بعد وقتی بر سر مسئله ی طلاق که با بعضی از شافعی ها مانند «سُبکی» دعوا می کند می گوید: اجماعی اجماع است که حتّی یک نفر از امّت هم از آن بیرون نباشند، حتّی این رافضی ها!
ابن تیمیه در مسئله ی طلاق یک کتاب بالای هزار صفحه ای بر علیه سُبکی نوشته است و در آنجا خودش را لو داده است! می گوید: اجماعی اجماع است که همه در آن باشند و هیچ کسی از امّت، ولو روافض از آن بیرون نباشند.
حال اجماعی که حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها در آن نیست دیگر چیست؟ به اندازه ی یک دمپایی پاره هم نمی ارزد، برای این است که آسیب زده است.
مهم ترین مدرک شما برای مشروعیت تصدّی حکومت چیست؟ اجماع!
و آنقدر قدرت داشته اند که بگویند علی بن ابیطالب [صلوات الله علیه] هم با ما بوده است. یعنی رسانه های بنی امیه اینطور گفته اند. گفته اند علی بن ابیطالب آنقدر همراه بوده است که اگر کسی می گفت ما تو را بیش از فلانی قبول داریم می گفته است که به او حد بزنند!
اما نتوانستند یک کاری کنند، آن هم این است که علی بن ابیطالب صلوات الله علیه که می گویند خیلی دوست داشت زودتر بیعت کند روی رودربایسی با فاطمه زهرا سلام الله علیها تا زمانی که حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها زنده بود بیعت نکرد.
می گوید: «فَلَمَّا تُوُفِّيَتْ دَفَنَهَا زَوْجُهَا عَلِيٌّ لَيْلًا»،[۶] وقتی از دنیا رفت شوهر او، او را شبانه دفن کرد، «وَلَمْ يُؤْذِنْ بِهَا أَبَا بَكْرٍ» ابوبکر را خبر نکردند.
چرا می گوید ابوبکر را خبر نکردند؟ این همه آدم در مدینه است، برای اینکه ابوبکر حاکم بود، ادعا این بود که ابوبکر حاکم است، وقتی ابوبکر را خبر نکردند یعنی نمی خواستند ابوبکر به او نماز بخواند، «وَكَانَ لِعَلِيٍّ مِنَ النَّاسِ وَجْهٌ حَيَاةَ فَاطِمَةَ» تا زمانی که فاطمه [سلام الله علیها] بود علی [علیه السلام] در جامعه ارج و قربی داشت، «فَلَمَّا تُوُفِّيَتِ اسْتَنْكَرَ عَلِيٌّ وُجُوهَ النَّاسِ» وقتی فاطمه از دنیا رفت دیگر انگار مردم علی را نمی شناختند.
در همین اوضاع می گوید که «وَلَمْ يَكُنْ يُبَايِعُ تِلْكَ الأَشْهُرَ»، در این ایام و ماه ها علی بیعت نکرده بود، چرا؟ چون فاطمه زنده بود!
مسیرهای سختی را طی کردند، وقتی ما از حدیث غدیر صحبت می کنیم فخر رازی می گوید که غدیر به درد نمی خورد، چون بخاری نقل نکرده است! حال اینجا بخاری نقل کرده است و این ها گیر کرده اند! در میان اقیانوس از درخت بالا رفته اند که به نحوی این روایت را خراب کنند.
اینکه حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها شبانه و مخفیانه دفن شده اند را نمی توان کاری کرد، سخت است، اثر این موضوع این است که اجماع موهوم را منفجر کرده است! وقتی اجماع را زده است درواقع تمام وجه مشروعیت را زده است، چون تنها دلیلی که همه روی آن استقرار پیدا کرده اند اجماع بود، اجماعی که باید همه ی امّت در آن باشند اما حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها در آن نیست! همانطور که عرض کردم این اجماع دیگر به اندازه ی یک دمپایی پاره هم نمی ارزد.

جهاد تبیین در قیام فاطمی - حجت الاسلام کاشانی (بخش پنجم)

اهمیّتِ موضوع ولایت

حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها چه کردند، حال چه شده است؟ چند روز گذشته بود که مسئله ی فدک پیش آمد.
شما بر سر یک زمین یا ماشین یا لباس یا سکه ای با یک مسلمانی دعوا می کنی، من و شما بر سر یک تکه زمین دعوایمان می شود، شما به این طرف و آن طرف می روید و می گویید کاشانی پول مرا خورد، طبعاً نمی گویید کاشانی دین را نابود کرد، کاشانی منافق است، کاشانی به خدا و رسول دروغ بست و قرآن را زیر پای خود گذاشت.
این چه ادبیاتی است که حضرت صدیقه طاهره سلام الله علیها دارند؟ حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها فرمودند: «سَمَلَ جِلْبابُ الدّینِ» لباس دین پاره شد و پوسیده شد و از بین رفت.
یعنی آیا حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها نعوذبالله بهتان می زنند یا راست می گویند؟ واضح است که حضرت صدیقه طاهره سلام الله علیها راست می گویند.
چه شده بود که لباس دین پوسید؟ مگر چند روز گذشته بود؟ هیچ گزارشی نداریم که حتی یکی از احکام جابجا شده باشد، این ها که در ده روز فرصت نداشتند نماز را تغییر بدهند، هنوز ماه رمضان نیامده است، هنوز موسم حج نرسیده است، هنوز حکمی اتفاق نیفتاده است، پس «دین پوسید» یعنی چه؟
اگر نگاه کسی به دین نگاهِ افقیِ یک خطی باشد و همه چیز را کنار هم قرار بدهد، کمااینکه خیلی ها اینطور هستند، می گوید هنوز چیزی نشده است! هنوز فرصت نشده است که بخواهند دین را بپوسانند، چرا؟ چون دین را به اجزای دین می بیند، این ها که هنوز دستی در نماز نبرده اند، همه ی تغییرها برای بعدا است، در طی ده روز که نمی توانستند این کارها را کنند، حافظه ی کوتاه مدتِ مردم بیش از اینقدر است، یعنی چه که لباس دین پوسید؟ کجا آسیب خورده است؟ کدام جزء آسیب خورده است؟ واضح است که هیچ جزئی آسیب نخورده است، بلکه کل آسیب خورده است! این است که مهم است، سرنوشت امّت به خطر افتاده است نه یک جزء، مسئله جزئی نیست، وگرنه ممکن است دو شیعه یا دو حنفی تفاوت در فتوا پیدا کنند، بارها مثال زدیم، مانند روز آخر ماه رمضان یا روز اول ماه شوال، من روزه می گیرم و ایشان هم می خورند، هر دو هم به هم می گوییم قبول باشد. اختلاف اجتهادی که چیز خیلی طبیعی است، لباس دین که در اخلاف اجتهادی نمی پوسد.
جزء تغییر نکرد، اصلاً من این مطلب را به شما بگویم، مثلاً فرض بفرمایید که هر ترازویی نمی تواند جزئیات را بسنجد، همه نشسته اند و الحمدلله و خلیفه تعیین کردند، اما حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها فرمودند: دین پوسید.
شما داستان شبیه به این را در کجا دیده اید؟ همین امسال یا دو سال قبل در محرّم عرض کردم، اصحاب پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلّم و بزرگان و زهاد و اهل عبادت و ریش درازها با یزید ملعون بیعت کردند، علمای آن زمان هم که به معنای من و شما شیعه نبودند اصلاً احساس نکردند که دین پوسید، بلکه به حضرت سیّدالشّهداء صلوات الله علیه می گفتند که چرا این کارها را می کنید؟ کوفیان تو را فریب می دهند، دنیا حیف است و… یعنی حضرت سیّدالشّهداء صلوات الله علیه را حتّی نهی از منکر کردند! ولی بیان حضرت سیّدالشّهداء صلوات الله علیه چه بود؟ «عَلَى الاِْسْلامِ الْسَّلامُ اِذ قَدْ بُلِيَتِ الاُْمَّةُ بِراعٍ مِثْلَ يَزيدَ»، نه یک جزء بلکه دین رفت.
یعنی چه بسا بقیه می گفتند که این حرف ها تندروی است، یزید هنوز کاری نکرده است… اگر مسئله را خطی ببینید می گوید یزید که هنوز کاری نکرده است، نه نماز را بهم زده است و نه روزه را بهم زده است و نه حج را! یزید چه چیزی را بهم زده است؟
شکل مسئله که مهم نیست، شما عده ای بودایی بیاور و بگو با همه ی آداب و شرایط و مستحبات یک نماز رو به قبله برای شما بخوانند، شما که نمی گویید اقامه ی نماز شد، آیا می گویید؟ نه! چون حقیقتِ امر نیست، چون توحید و اخلاص نیست. اگر پنج هزار رکعت هم پشت سر هم بخوانند هنوز اقامه ی نماز رخ نداده است. آیا این کار اجر دارد؟ بازیگری که در فیلم نماز می خواند و از او سکانس می گیرند آیا نماز خوانده است؟ نه دیگر! می گویند روح نماز را ندارد.
حضرت سیّدالشّهداء صلوات الله علیه فرمودند: «عَلَى الاِْسْلامِ الْسَّلامُ اِذ قَدْ بُلِيَتِ الاُْمَّةُ بِراعٍ مِثْلَ يَزيدَ»، اگر امّت به یزید گرفتار بشود دیگر اسلام از بین رفته است.
حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها هم فرمودند: «سَمَلَ جِلْبابُ الدّینِ» دین پوسید و تمام شد.
هنوز کاری نکرده بودند و فقط ده روز گذشته بود، چه چیزی آسیب دیده است؟ زمان پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلّم اگر یک نفر تمام احکام اسلام را اجراء کند ولی پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلّم را معاذالله دروغگو بداند و کاری به پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلّم نداشته باشد، آیا این شخص مسلمان است؟ تمام است و اسلامی در کار نیست.
ولایت یک نخ تسبیح است که تمام ارکان و افراد و جزئیات و فروع و اصول بر این فروع را گرفته است و با هم نگه داشته است و نظامِ این را نگه داشته است. شما تصوّر کنید یک ستونی در اینجا باشد که اگر آن ستون را بکشید همه ی ساختمان خراب بشود، یا یک آجری هست که اگر آن آجر را بکشید همه ی ساختمان خراب می شود، یعنی قوامِ همه به آن است، «بَنَى الْإِسْلَامَ عَلَى خَمْسٍ»، بعد فرمودند: «لَمْ يُنَادَ بِشَيْ ءٍ كَمَا نُودِيَ بِالْوَلَايَةِ»،[۷] این را زدند، وقتی این را زدند حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها فرمودند دین پوسید، باقی موارد به این اهمیّت نیست.
کما اینکه اگر به دنبال باقی موارد هم برویم و ببینیم تا کجا رفته است، تا جایی رفته است که می شود پشت سر فاسق نماز خواند، پشت سر حرامزاده می شود نماز خواند، برای چه؟ تمام فرعیات نماز برای کتاب فقهی «الصلاة» است، بعد در کتب اعتقادی یک جمله ای گذاشته اند که «ونرى الصلاة خلف كل بر وفاجر»،[۸] یعنی ما معتقد هستیم می شود پشت سر هر فاسق و فاجر و حرامزاده ای نماز خواند!
چرا این جمله را در عقائد آورده اند؟ چون باید یک چماقی از بالا فشار می آورد که مردم بروند و پشت سر طرف نماز بخوانند، چون فاسق و فاجر و کلاش و… حاکم و امام جمعه می شدند.
یعنی وقتی او بیاید احکام را عوض می کند، عقاید را تغییر می دهد، سفارشِ حکم می دهد… گفت: پدرم یک کنیزی داشت که من هم این کنیز را می خواهم! چقدر می گیری که فتوا بدهی؟ برای او حکم شرعی داد و او هم پول این کار را داد. چیزی جلودارِ این فکر نیست، این فکر است که دین را تعیین می کند.
ابن حزم می گوید ما بزرگانی داریم که اگر بخواهم نامشان را ببرم أجل است، حلال زاده نیستند ولی ما برای حب به این ها به خدا تقرّب می جوییم!
اگر ولایت نباشد باقی موارد را می سازد، من تا به حال این موضوع را چند مرتبه عرض کرده ام، مسند احمد نقل می کند که معاویه به مدینه رفت و هنگام نماز رسید، نماز ظهر را شکسته خواند، آمدند و در گوش او گفتند: خلیفه نماز را در سفر شکسته نمی خواند. زبان حال معاویه این است که عرض می کنم، گفت: من بیست و یک سال با اسلام می جنگیدم و کلاً هیچ کجا نبوده ام، آنجاهایی که ما در فسق و فجور بودیم مسلمین در حال یادگیری احکام بودند، ولی من حجّة الوداع بودم و دیدم که پیامبر در منا نماز را شکسته خواند، خودم بودم!
گفتند: خود دانی! خلیفه نماز را شکسته نخواند.
معاویه نماز ظهر را شکسته خواند و نماز عصر را تمام!
یعنی چقدر می گیری حکم صادر کنی؟ چقدر می گیری که عقیده تولید کنی؟ سر جای خود مفصل توضیح دادیم که امام مسلمین که اینقدر مهم است که بدن مطهّر پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلّم را روی زمین رها کردند و به دنبال تعیین او رفتند، وقتی از آقایان می پرسند چرا صحابه که دلسوز هستند این کار را کردند؟ می گویند: چون دلسوز هستند این کار را کردند! یعنی تعیینِ حاکم مسلمین مهم است که بدن مبارک پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلّم را رها کردند و بخاطر شدّت دلسوزی شان به حال امّت خلیفه تعیین کنند.
آنجا که می خواهند این را توضیح بدهند می گویند آیا می دانی چرا خلیفه مهم است؟ برای اینکه اگر بین امّت اختلاف بشود فصل خصومت که قوه قضائیه است دست خلیفه است، اگر به مرزها حمله بشود و امنیت به خطر بیفتد، حفظ مرزها و تنظیم سربازها و سپاه و مرزها کار این است، بیت المال مسلمین در دست خلیفه است، ارسال معلم و مسئول اوقاف و… با خلیفه است، قوه قضائیه و خزانه کشور و امنیت و… در دست خلیفه مسلمین است، برای همین اینقدر مهم است.
بعد می گوییم اینکه اینقدر مهم است که بدن پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلّم را رها کردند و رفتند تا او را تعیین کنند، او که ناموس و اقتصاد و امنیت و قوه قضائیه و دینداری مسلمین را در اختیار دارد باید چه ویژگی هایی داشته باشد؟ می گویند خوب است که عادل باشد! البته می گویند باید عادل باشد. اینجا سؤال پیش می آید که اگر خلیفه تعیین شد و عادل نبود، (یعنی معلوم می شود که آن شرط یک شرط مستحب بوده است)، می گویند: امام با فسق عزل نمی شود!
یعنی اگر یک نفر خلیفه شد و بعد دیدند این آدم کَلّاش و گنهکار و اهل فساد است، عزل نمی شود، اگر دزد باشد عزل نمی شود، تناقض را می بینید!
باید زکات را به چه کسی بدهیم؟ به همین کسی که دزد است!
اگر قاتل باشد و پانصد هزار نفر آدم کشته باشد بخاطر فسقی که کرد است عزل نمی شود.
آن جایگاهی که بعد از پیامبر دویدند که تعیین کنند و آنقدر مهم بود می تواند اینطور باشد! چرا؟ چون زمانی یک فاسقی آمده است و این فاسق فشار آورده است و به این امر مشروعیت داده است، تنها چیزی که می توانست این سازواره ی کلّی را نگه دارد اجماع امّت بود، که حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها آن را زدند.
لطیفه ی این داستان این است که می گویند قاضی و منشی دادگاه و مترجم دادگاه باید عادل باشند، اما این ها را همین فاسق ترین فرد تعیین می کند!
اینکه شما می بینید اینطور شتر گاو پلنگ شده است چه علّتی دارد؟ علّت این است که چقدر می گیری تا قانون را عوض کنی؟!
لذا حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها فرمودند «سَمَلَ جِلْبابُ الدّینِ» دین پوسید، وقتی شما ولایت را برداشتید و جابجا کردید، مابقی امر را هم برای شما جابجا می کنند.
به او گفتند چرا ناگهان بعد از بیست سال که خودت هم نماز را در سفر شکسته می خواندی تمام خواندی؟ گفت: به نظرم اینطور بهتر است!
اصلاً دیگر چیزی روی چیزی بند نمی شود، لذا «سَمَلَ جِلْبابُ الدّینِ» دین پوسید.
من هرچه جستجو کردم جای دیگری که بتوانیم به این محکمی پیدا کنیم که به این جریان خطرناک سرنوشت ساز اعتراض کرده باشد ندیدم. لذا شما این عبارات را فقط در کلمات مراجع شیعه می بینید نه جای دیگر.
صلواتی محبّت کنید: اللهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّل فَرَجَهُم. 

جهاد تبیین در قیام فاطمی - حجت الاسلام کاشانی (بخش پنجم)

نظر رهبری درباره کسی که مقابل امام معصوم قرار بگیرد

بقیه می گویند هر کسی که حاکم شد در تمام شئون اگر دخالت کرد شما باید تن بدهید، حال اینکه چقدر پایبند هستند، اگر به امیرالمؤمنین صلوات الله علیه برسد عمل می کنند یا نه، کاری ندارم، ولی این قاعده است، برای همین هم کیفرخواست حضرت سیّدالشّهداء صلوات الله علیه را نعوذبالله خروج از دین و خارجی گری نوشتند، مگر حضرت سیّدالشّهداء صلوات الله علیه چکار کرده بودند؟ یزید ملعون را قبول نکرده بودند، وگرنه حضرت سیّدالشّهداء صلوات الله علیه که نعوذبالله بر علیه قرآن کریم صحبت نکرده بودند، یعنی چه که از دین خارج شده است که اجازه ندادند بدن مبارک حضرت دفن بشود؟ گفتند بر علیه حاکم خروج کرده است.
این حاکم با قدرتی که دارد، هر کاری که کند مشروع است، این مسیری بود که رفتند، و اگر زمانی فرصت بود توضیح می دهم که هزار و چهارصد سال اخیر عمده ی جنگ های مسلمین، بر سر این موضوع است که چه کسی رئیس باشد. داعش مخفف دولت اسلامی عراق و شام است، مسئله ی داعش حکومت است، مسئله ی طالبان حکومت است، مسئله ی القاعده حکومت است، همین الآن طالبان می گویند امیرالمومنین فی العالمین، اما الان زور ما همینقدر می رسد، اگر زور داشته باشیم همه ی زمین ها را اضافه می کنیم.
هزار و چهارصد سال است که مسئله حل نشده است.
عبارات علمای شیعه با این فکری که دارند که اگر کسی مقابل ولایت بایستد طاغوت است این است؛ ما هم با اینکه این شیوه را قبول نداریم که دو شب است انجام می دهیم، شیوه باید استدلالی باشد، باید من بیان کنم و استدلال بیاورم و اگر شما استدلال را پذیرفتید قبول کنید و اگر نپذیرفتید قبول نکنید، ولی چون می بینم که یک انحراف جدّی ایجاد شده است که می خواهند عده ای را با برچسب از میدان به در کنند، برچسبِ ضد فلان و ضد فلان بزنند، من با اینکه این شیوه را قبول ندارم، می گویم من باید حقیقت را تبیین کنیم، ولی دو سه شب است که استدلال می کنم.
چاپ دهم این کتاب برای تابستان سال ۱۴۰۰ است، ناشر هم انتشارات انقلاب اسلامی است، مرکز نشر آثار رهبر معظم انقلاب، صفحه ۱۷، تکه هایی از متن را حذف کرده اند ولی این ها را حذف نکرده اند.
ولی فقیه می فرمایند: مبارزه معاویه با امام حسن علیه السلام، این مبارزه بین حق و باطل، بین اسلام و کفر، بین توحید و شرک، بین فکر انقلابی اسلام و فکر ضدانقلاب بنی امیه، یک روز به صورت مکتب نبوی و مکتب اموی روبروی هم قرار گرفتند، (یک روز ابوسفیان و کفار و بت پرستان مقابل پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلّم بودند)، بعد از گذشت سالیانی به شکل مکتب علوی در مقابل مکتب اموی این درگیری وجود داشت، امیرالمؤمنین علیه السلام که با معاویه می جنگید، توحید بود که با شرک می جنگید.
بخدا سوگند اگر من نگویم این جمله برای کیست و من این جمله را بگویم، عده ای خودشان را شرحه شرحه می کنند. باید بگوییم مقام معظم رهبری فرموده اند، حال اگر جرأت دارید حرف بزنید! ببینید چقدر این استدلال سخیف است! اگر تو می خواهی با من حرف بزنی استدلال کن، ایشان هم اگر فرمایشی فرموده اند بعنوان یک مرجع شیعه مبنا داشته اند که این فرمایش را فرموده اند، حرف یک نفر را بر سر بقیه چماق نکن، این کار چه ارزشی دارد؟
ما هر حرفی که در این چند شب زدیم درواقع شرحِ این جمله بود، یعنی آن شبی که بنده عرض کردم اگر نبی هم در مقابل امیرالمؤمنین صلوات الله علیه قرار بگیرد طاغوت است، یکی از دوستان خودمان که طلبه است گفت: باید بررسی کنید، این جمله ی خطرناکی است!
این جمله خطرناک است اما این فعل محال است، معصوم که در مقابل معصوم قرار نمی گیرد، می گوییم اگر بر فرض محال قرار بگیرد اینطور است، همین است دیگر.
…اسلام و ایمان بود که با کفر مبارزه می کرد، جنگ های زمان پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلّم بود که تکرار می شد.
اگر امیرالمؤمنین صلوات الله علیه را کنار گذاشتند درواقع «سَمَلَ جِلْبابُ الدّینِ»، دیگر دینی وجود ندارد، بت است که در لباس اسلام است، البته در تعامل در دنیا مانند مسلمان رفتار می کنیم، ولی حقیقتاً بت و کفر و نفاق و طاغوت و هبل و نجس است و ارزش ندارد، نابودکننده ی دین است، سمِ مهلک است و غذا نیست، این آب نیست و سیراب نمی کند بلکه بر تشنگی فزونی می دهد، نجات بخش نیست بلکه هلاک کننده است، کسی که تشنه است و سم خنکی به او می دهند که شیرین است، درواقع گوارا نیست و سم مهلک است، چون پدر و مادر امّت هستند دلشان می سوزد، می گویند و سیلی هم می خورند، «سَمَلَ جِلْبابُ الدّینِ».
قبل از حرف زدن بفهمیم!
معاذالله نستجیربالله اگر به اندازه ی خودمان برای حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها عقل قائل باشیم، همین الآن توصیه نیروی انتظامی این است که اگر خفت کن ها را در خیابان دیدید مقاومت نکنید، آمده است موبایل شما را سرقت کند، جان خودت را برای یک موبایل به خطر نینداز.
اعقل عقلا، صدیقه عالم وجود، پاره تن پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلّم برای یک تکه زمین که جان خودش را به خطر نمی اندازد. حیدر کرار، اشجع الناس، همسر خود را که بخاطر یک تکه زمین از این خانه به آن خانه آواره نمی کند.
کمی انصاف هم چیز خوبی است، اگر معاذالله به اندازه ی خودم برای آن حضرات عقل قائل باشم می فهمم که مسئله باید آنقدر ارزش داشته باشد که جان حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها به خطر بیفتد، امیرالمؤمنین صلوات الله علیه از جان همسر خود بگذرند، آن چیست؟ آن همه ی حقیقتِ دین است، همه ی هدایتِ پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلّم است، اگر نشود هدم نبوّت می شود و انگار بعثن نبوی کان لم یکن می شود، آن وقت است که به میان میدان می آیند.

جهاد تبیین در قیام فاطمی - حجت الاسلام کاشانی (بخش پنجم)

روضه و توسّل به حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها

به میان میدان هم آمدند و وصیت هم کردند، مانند امروز به امیرالمؤمنین صلوات الله علیه خبر دادند. امیرالمؤمنین صلوات الله علیه در حال نماز خواندن در مسجد بودند، یک نقل را که می گوید فرزندان حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها دویدند را شب گذشته عرض کردیم، یک نقل هم می گوید که بعضی از خادمه ها دویدند…
ان شاء الله خدای متعال برای شما نیاورد که تجربه کنید، اگر مریض بدحال داشته باشید، همینکه تلفن زنگ می زند ذهن شما به هزار جا می رود، اگر کسی با عجله به سمت شما بیاید دل شما می ریزد… این چند خادمه جلوی حضرت آمدند و حضرت فرمودند: چه خبر است؟ «مَا لِي أَرَاكُنَّ مُتَغَيَّرَاتِ اَلْوُجُوهِ وَ اَلصُّوَرِ»[۹] چرا اینطور بهم ریخته اید؟ چه شده است؟ گفتند: اگر می خواهید یک مرتبه ی دیگر حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها را ببینید «أَدْرِكْ ابْنَةَ عَمِّكَ الزَّهْرَاءَ» باید بشتابید…
فقط خدای متعال می داند که پهلوان خیبرشکن امیرالمؤمنین صلوات الله علیه چطور رفتند و چند مرتبه زمین خوردند و بلند شدند تا خودشان را به بالین حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها رساندند…
دو وداع شد، یک وداع اینجاست که چون حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها می دانستند به امیرالمؤمنین صلوات الله علیه جسارت می شود… خواستند به امیرالمؤمنین صلوات الله علیه روحیه بدهند، فرمودند: علی جان! من از وقتی که از خانه پدرم به خانه تو آمدم به تو خیانت نکردم، به تو دروغ نگفتم، سعی کردم اوامر تو را اطاعت کنم… حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها خودشان را کوچک کردند…
امیرالمؤمنین صلوات الله علیه بلند بلند گریه کردند و فرمودند: معاذالله… چرا اینطور می فرمایید؟ شأن شما از این حرف ها أجل است…
بعد حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها وصیت کردند، آن چند نفر متوجه نشوند، مرا شبانه و مخفیانه دفن کن… تمام شد…
مردم دور خانه جمع شدند، از بیت حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها آمدند و فرمودند که تشییع به تأخیر افتاده است، مردم رفتند، هیچ کسی صبر نکرده بود! خیلی زود، با شعفی از حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها دل کندند…
وقتی مادر جوانی در خانه ای از دنیا برود، اولین کاری که می کنند این است که اول بچه ها را از آنجا دور می کنند، ولی نمی شد، قرار بود مجلس مخفیانه باشد، بچه ها را به کجا ببرند؟ بلکه بچه ها کمک حال بودند…
عمار و سلمان در خانه نشسته بودند، در زدند، دیدند دو آقازاده با شال عزا ایستاده اند و فرمودند: مادرمان اجازه داده است که شما شرکت کنید… هفت نفر شدند…
امام باقر علیه السلام فرمودند: «بِهِمْ يُرْزَقُونَ وَ بِهِمْ يُمْطَرُونَ»،[۱۰] اگر باران می آید به برکت آن هاست، اگر خلایق روزی بخورند به برکت قدم های آن هاست. از حضرت پرسیدند: چه کسانی؟ حضرت فرمودند: «هُمُ اَلَّذِينَ شَهِدُوا اَلصَّلاَةَ عَلَى فَاطِمَةَ عَلَيْهَا السَّلاَمُ»…
چون مَحرمی نبود امیرالمؤمنین صلوات الله علیه بایستی دست تنها کار می کردند، از اینجاها رد می شوم… امیرالمؤمنین صلوات الله علیه مشغول شدند، باید دست می کشیدند، گاهی سر به روی دیوار می گذاشتند… یک لحظه برگشتند و دیدند بچه ها در حال قبض روح شدن هستند، آستین به دهان گرفته اند…
امیرالمؤمنین صلوات الله علیه بالای سر قبر مطهر حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها اعتراف کردند و به پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلّم عرض کردند: «قَلَّ يَا رَسُولَ اَللَّهِ عَنْ صَفِيَّتِكَ صَبْرِي»[۱۱] دیگر نمی توانم تحمّل کنم… یعنی شدّت فراق و غم حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها به صبر من غلبه کرده است…
با اینکه امیرالمؤمنین صلوات الله علیه در این حال بودند، با اینکه پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلّم فرموده بودند که رکن تو می شکند، امیرالمؤمنین صلوات الله علیه در آن شرایط بودند که برگشتند و دیدند بچه ها آستین به دهان گرفته اند… امیرالمؤمنین صلوات الله علیه فرمودند: «يَا أُمَّ كُلْثُومٍ يَا زَيْنَبُ يَا سُكَينَةُ يَا فِضَّةُ يَا حَسَنُ يَا حُسَيْنُ هَلُمُّوا تَزَوَّدُوا مِنْ أُمِّكُمْ»… امیرالمؤمنین صلوات الله علیه فضّه را هم در این میان فرمودند، ان شاء الله امیرالمؤمنین صلوات الله علیه ما را هم فراموش نمی کنند…
مراسم کفن با سختی انجام شد، پیکر مطهر حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها را به محلی که باید دفن می کردند بردند، به احتمال زیاد تشییع به آن معنا نبوده است، احتمالاً در خانه بوده است که بشود مخفی کرد، در مورد آن هفت نفر هم دارد که «هُمُ اَلَّذِينَ شَهِدُوا اَلصَّلاَةَ عَلَى فَاطِمَةَ عَلَيْهَا السَّلاَمُ» بر نماز مادر ما حاضر شدند، آن ها هم نبایستی می دانستند…
حتی بعضی از علمای سادات ما که در قرون معاصر امیرالمؤمنین صلوات الله علیه را در خواب دیده بودند و عرض کرده بودند که ما دوست داریم قبر مادرمان را زیارت کنیم، امیرالمؤمنین صلوات الله علیه فرموده بودند که حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها به من امر نموده اند، تا زمانی که حضرت مهدی عجّل الله تعالی فرجه الشّریف نیاید من به امر حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها عمل می کنم و نمی گویم.
دیگر امیرالمؤمنین صلوات الله علیه دست تنها هستند، امیرالمؤمنین صلوات الله علیه دست تنها قبر کندند و حبیبه ی خود را داخل قبر گذاشتند، صورت را باز کردند، روی خاک قرار دادند، لحد چیدند، خاک ریختند…
امروز حاج آقای اهری جمله ای فرمودند که خیلی مرا آتش زدند، می گفتند که اگر الآن به بهشت زهرا سلام الله علیها بروید و کسی عزیزی را از دست داده است، نمی گذارند عزیزِ اصلی بیاید و خاک بریزد، بقیه می آیند…
امیرالمؤمنین صلوات الله علیه خودشان خاک ریختند و قبر را صاف کردند، یک آرامش نسبی داشتند، «فَلَمَّا نَفَضَ يَدَهُ مِنْ تُرَابِ اَلْقَبْرِ»[۱۲] همینکه دست خود را از خاک برداشتند و کار قبر تمام شد، «هَاجَ بِهِ اَلْحُزْنُ» غم به حضرت حمله کرد، امیرالمؤمنین صلوات الله علیه شدّتِ گریه پیدا کردند، همان کاری که دختر امیرالمؤمنین صلوات الله علیه در کربلا کردند، امیرالمؤمنین صلوات الله علیه به پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلّم پناه بردند، «اَلسَّلاَمُ عَلَيْكَ يَا رَسُولَ اَللَّهِ مِنِّي وَ اَلسَّلاَمُ عَلَيْكَ مِنِ اِبْنَتِكَ وَ حَبِيبَتِكَ» از طرف دختر شما هم به شما سلام می کنم…
چند جمله فرمودند، حال بنده مساعد نیست که بعضی از آن ها را بگویم، امیرالمؤمنین صلوات الله علیه در اینجا روضه ی عجیبی خوانده اند که انسان باید بمیرد، فقط همینقدر مختصر می گویم که امیرالمؤمنین صلوات الله علیه فرمودند: یا رسول الله! امت شما با یک سروری فاطمه ی تو را درهم شکستند… یا رسول الله از او بپرس، او خیلی داغ دید و حرف های بدی به او زدند که نخواست به من بگوید… بعد امیرالمؤمنین صلوات الله علیه یک گله کردند، یک جمله فرمودند و یک گله، عرض کردند: «قَلَّ يَا رَسُولَ اَللَّهِ عَنْ صَفِيَّتِكَ صَبْرِي» یا رسول الله! صبر من کم آمده است، یعنی نمی توانم تحمّل کنم، «وَ ضَعُفَ عَنْ سَيِّدَةِ اَلنِّسَاءِ تَجَلُّدِي» دیگر نمی توانم روی پای خود بایستم…
بعد امیرالمؤمنین صلوات الله علیه نگاهی به قبر مطهّر حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها کردند…
وقتی ان شاء الله شما به زیارت حضرت رضا سلام الله علیه مشرّف شدید، وقتی مرتبه ی آخر می خواهی زیارت کنی و برگردی، هنوز دل تو در حرم است، مجبور هستی، کار و زندگی داری، زن و بچه داری، می گوید آنجا بگو: «اَلسَّلامُ عَلَیْکَ سَلامَ مُوَدِّع لا سَئْم وَلا قال»، می خواهم وداع کنم، نه اینکه خسته شده باشم، مجبور هستم…
امیرالمؤمنین صلوات الله علیه نگاهی به قبر مطهّر حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها کردند و فرمودند: «لَوْ لاَ غَلَبَةُ اَلْمُسْتَوْلِينَ عَلَيْنَا»… این ها به ما مستولی شده اند، دستور داده اید و باید تا صبح چهل صورت قبر درست کنم، «اَلسَّلامُ عَلَیْکِ سَلامَ مُوَدِّع لا سَئْم وَلا قال»… باید بروم، ولی دل من اینجاست… بعد یک گله کردند، به قبر مطهّر حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها نگاه کردند و فرمودند: «سَرْعَانَ مَا فَرَّقَ بَيْنَنَا» تو را خیلی زود از من گرفتند…

جهاد تبیین در قیام فاطمی - حجت الاسلام کاشانی (بخش پنجم)

پی نوشتها :
...............................................................
[۱]. سوره  مبارکه غافر، آیه ۴۴.
[۲]. سوره  مبارکه طه، آیات ۲۵ تا ۲۸.
[۳]. الصّحيفة السّجّاديّة، ص ۹۸.
[۴]. سوره مبارکه فرقان، آیه ۴۸ 
[۵]. سوره مبارکه انفال، آیه ۱۱
[۶]. صحیح بخاری، جلد ۵، صفحه ۱۳۹
[۷]. الکافی، جلد ۲، صفحه ۱۸
[۸]. شرح الطحاوية نویسنده : المصلح، خالد بن عبد الله ، جلد ۱۶ ، صفحه ۳
[۹]. بحار الأنوار الجامعة لدرر أخبار الأئمة الأطهار علیهم السلام ، جلد ۴۳ ، صفحه ۱۷۸ 
[۱۰] الخصال ، جلد ۲ ، صفحه ۳۶۰ 
[۱۱] کشف الغمة في معرفة الأئمة ، جلد ۱ ، صفحه ۵۰۴
[۱۲] الأمالي (للمفید) ، جلد ۱ ، صفحه ۲۸۱ 

جهاد تبیین در قیام فاطمی - حجت الاسلام کاشانی (بخش پنجم)

جهت دسترسی به سایر مجموعه مباحث «جهاد تبیین در قیام فاطمی» استاد کاشانی کلیک کنید.

ویژه نامه مرتبط : ایام فاطمیه سلام الله علیها - ویژه نامه بانوی بی نشان

 

افزودن دیدگاه جدید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • نشانی‌های وب و پست الکتونیکی به صورت خودکار به پیوند‌ها تبدیل می‌شوند.
بازگشت بالا