نقاشی شنی | پرتره شهید دکتر مصطفی چمران
نقاشی شنی | پرتره شهید دکتر مصطفی چمران
در این بخش از ضیاءالصالحین، کلیپ نقاشی شنی پرتره "چشمها سخن میگویند" را به مناسبت سالروز شهادت بنیانگذار ستاد جنگ های نامنظم، شهید مصطفی چمران به مدت یک دقیقه تقدیم دوستداران آن شهید راه حق می نماییم.
شهید دکتر مصطفی چمران
در سال 1311 در شهر تهران به دنیا آمد .
دوران کودکی و تحصیلات ابتدایی را در تهران گذراند و به عنوان دانش آموز ممتاز دبیرستان البرز، به دانشکده فنی راه یافت .
در سال 1336 با احراز رتبه اول در دانشکده فنی دانشگاه تهران در رشته الکترونیک فارغ التحصیل شد .
در سال 1337 با استفاده از بورس تحصیلی شاگردان ممتاز به آمریکا اعزام شد .
پس از تحقیقات علمی در جمع معروف ترین دانشمندان جهان دردانشگاه برکلی کالیفرنیا، با ممتازترین درجه علمی موفق به اخذ دکترای الکترونیک و فیزیک پلاسما گردید .
در سال 1342 پس از قیام خونین 15 خرداد، در اقدامی جسورانه و در حالی که می توانست به عنوان یکی از بزرگترین دانشمندان جهان دارای یک زندگی کاملاً مرفه در آمریکا باشد؛ اما به جهت احساس تکلیف در مقابل دین خود، رهسپار مصر شد .
در آن جا به مدت دو سال، سخت ترین دوره های چریکی و جنگ های پارتیزانی را آموخت و به عنوان بهترین شاگرد این دوره انتخاب شد. در سال 1350 جهت ایجاد پایگاه چریکی مستقل برای تعلیم رزمندگان ایرانی و مبارزه بر علیه صهیونیزم اشغال گر به کشور لبنان عزیمت کرد .
درآن جا به کمک امام موسی صدر، رهبر شیعیان لبنان، سازمان امل را پی ریزی کرد و به عنوان یک چریک تمام عیار در مقابل اسراییل خون خوار به مبارزه پرداخت .
در سال 1356 با زنی به نام « غاده جابر » که دختر یکی از تاجران ثروتمند لبنانی بود، ازدواج کرد. در سال 1357 با پیروزی انقلاب اسلامی به ایران بازگشت و در مدت کوتاهی توانست با توکل برخدا و ایمان و اعتقادی راسخ، و به کار بستن تمام اندوخته علمی و تجربی خود، مسئولیتهای بزرگی را بر دوش گرفته و اقدامات مؤثری را در جهت تثبیت نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران به انجام رساند .
از برجسته ترین مسئولیت ها و خدمات وی، می توان به موارد زیر اشاره کرد :
وزیر دفاع ، نماینده مردم تهران در اولین دوره مجلس شورای اسلامی ، نماینده امام در شورای عالی دفاع ، فرمانده جنگهای نامنظم، پاکسازی منطقه کردستان و آزادی شهر پاوه از لوث وجود دشمنان .
سرانجام در تاریخ 31 خرداد 1360 در حالی که از پرواز عارفانه خود کاملاً آگاه بود، به سوی قربانگاه عشق حرکت کرد و در منطقه دهلاویه حوالی شهر سوسنگرد، بر اثر اصابت ترکش خمپاره های دشمن شهد شیرین شهادت را نوشید.
جهت دسترسی به مجموعه مطالب مرتبط با سردار شهید مصطفی چمران کلیک کنید.
افزودن دیدگاه جدید