رفتن به محتوای اصلی
روتیتر
تعداد کلمات 903 / تخمین زمان مطالعه 3 دقیقه

دانستنیهای حقوقی درباره حق شیر

تاریخ انتشار:
حق شیر یکی از حقوق شرعی و قانونی زنان مسلمان است، براساس این قانون زن وظیفه ای در قبال شیر دادن به نوزاد ندارد و می تواند به ازای شیری که به نوزادش می دهد از شوهرش پول طلب کند.
دانستنیهای حقوقی درباره حق شیر

دانستنیهای حقوقی درباره حق شیر

در این نوشتار به بررسی حقوق شرعی و قانونی زنان مسلمان در قبال شیر دادن به نوزاد می پردازیم. با ما همراه باشید تا درباره حق شیر بیشتر بدانید.

دانستنیهای حقوقی درباره حق شیر

از نظر شرعی، زن میتواند بابت انجام کارهایی که شریعت بر عهده اش نگذاشته است از شوهر خود ، مبلغی را دریافت کند. البته باید بتواند در دادگاه ثابت نماید که کارهایی که انجام داده است برای تبرع و مجانی نبوده است تا اجرت المثل آن کار برایش محاسبه شود. 

کامل ترین و بهترین شیر برای نوزاد ، شیر مادر است . شیردهی به نوزاد توسط مادر نه تنها باعث تقویت سیستم ایمنی بدن و تقویت ساختار جسمی می شود بلکه از نظر روحی نیز منافع بسیار زیادی در پرورش نوزاد ایفا میکند. 

آیات و روایات زیادی در زمینه شیر دادن به نوزاد توسط مادر آمده است و شیردهی به نوزاد تا 2 سالگی جزو حقوق او محسوب می شود و دوران شیرخوارگی را دوران پایه ای رشد و تربیت فرزند می دانند و توصیه می کنند که اجازه ندهید زن احمق ، دیوانه یا بدکاره به نوزاد شما شیر بدهد زیرا این شیر میتواند اثر خود را بر شخصیت و ساختار روحی طفل شما بگذارد. 

دانستنیهای حقوقی درباره حق شیر

فواید تغذیه نوزاد با شیر مادر

آغوز یا شیر زردرنگی که در روزهای اول تولد نوزاد از پستان مادر ترشح می شود بسیار مقوی و حاوی فاکتورهای ایمنی برای نوزاد است و باعث تقویت سیستم ایمنی نوزاد و سازگاری او با محیط خارج از رحم می شود. 

در کنار آیات و روایاتی که در دین اسلام برای فواید تغذیه نوزاد با شیر مادر و اجر و ثواب اخروی برای مادر هنگام شیر دادن به نوزادش بیان شده است. بررسی های علمی نیز فواید زیادی برای تغذیه نوزاد با شیر مادر کشف کرده است . نتایج علمی اثبات شده شیردهی مادر به نوزاد  برای سلامت مادر و هم نوزاد او بسیار زیاد است. از جمله :

✓ تغذیه نوزاد با شیر مادر باعث افزایش ارتباط عاطفی بین مادر  نوزاد می شود. مکیدن شیر توسط نوزاد و در آغوش گرفته شدن او باعث ترشح هورمون اکسی توسین در بدن مادر و نوزاد می شود که به هر دوی آنها  آرامش می بخشد و استرس های مادر را از بین می برد باعث ایجاد همبستگی عاطفی زیادی بین مادر و نوزاد می شود. 

✓ شیر مادر همیشه در دسترس است و گرمای مناسبی دارد.

✓ میزان پروتئین ، چربی ، قند و املاح معدنی در شیر مادر متناسب با نیازهای نوزاد است و باعث تقویت سیستم ایمنی نوزاد می شود ، نوزادانی که با شیر مادر تغذیه میشوند بهتر میتوانند باعوامل بیماری زا مقابله کنند.

✓ نوزادی که با شیر مادر تغذیه می کند 6 برابر بیشتر از سایر نوزادان شانس زنده ماندنن دارد. در صورتی که تمام نوزادان در 6 ماهه اول زندگی فقط با شیر مادر تغذیه شوند از فوت بیش از 1 میلیون نوزاد در سال پیشگیری خواهد شد. 

✓ شیر مادر پادتن های زیاد علیه عوامل عفونی و باکتری های محیط اطراف دارد که به نوزاد منتقل شده و او را در مقابل بسیاری از عوامل بیماری زا تقویت میکند. 

✓ تغذیه با شیر مادر ، کودک را در مقابل آلرزی ف یبوست ، اسهال ، سرفه ، سرماخوردگی و سایر بیماری ها ایمن می کند. 

✓ از آنجا که شیر مادر بدون عوامل بیماری زا است و بصورت خام و بدون حرارت دادن یا جوشاندن مصرف می شود بنابراین هیچکدام از خواص غذایی و مفید خود را از دست نمی دهد. 

✓ شیر مادر حتی در هوای گرم و خشک ، به اندازه کافی بدن نوزاد را آبرسانی میکند و نوزاد نیازی به نوشیدن آب برای رفع تشنگی نخواهد داست. 

✓ نوزادانی که با شیر مادر تغذیه شده اند در بزرگسالی از سلامت قلب و عروق بیشتری برخوردارند. 

✓ شیر مادر کالری مورد نیاز بدن نوزاد را فراهم میکند که تامین این مقدار کالری توسط شیر خشک امکان پذیر نیست. 

✓ تغذیه با شیر مادر میتواند ضریب هوشی نوزاد را تا 8 واحد افزایش دهد. 

✓ شیردهی به نوزاد مانع از چاقی مادر و کودک می شود.

دانستنیهای حقوقی درباره حق شیر

وجوب شیردهی به نوزاد

از نظر برخی از فقها 3 روز اول بعد از تولد شیردادن به نوزاد بر مادر واجب است. زیرا که بدون آن احتمال مرگ نوزاد بالا می رود. ولی به نظر برخی از فقها خوراندن آغوز به نوزاد اگر مطمئن باشید که ضرر جانی برایش ندارد مستحب است.  به جز روزهای اول تولد ، شیردهی به نوزاد بر مادر واجب نیست بلکه بر پدر واجب می شود به این معنا که مادر میتواند اجرت شیردهی خود را از مال فرزند یا پدر در صورتی که تمکن مالی داشته باشند ، بردارد.  به نظر فقها مادر حق دارد شیردهی به نوزاد را نپذیرد و نمی تواند او را در این زمینه اجبار نمود.

دانستنیهای حقوقی درباره حق شیر

حق شیر در قانون

در قانون مدنی آمده است که مادر مجبور به شیر دادن نوزادش نیست مگر این که تغذیه نوزاد به جز با شیر مادر ، ممکن نباشد بنابراین زن میتواند برای شیردادن به نوزادش پول دریافت کند ولی از نظر قانونی چیزی به نام حق شیر وجود ندارد و زن صرفا میتوانند دادخواستی برای مطالبه اجرت المثل شیر دادن به نوزاد ، به دادگاه ارائه نماید. 

دانستنیهای حقوقی درباره حق شیر

درخواست حق شیر هنگام طلاق

یکی از حقوقی که زن میتواند هنگام طلاق برای دریافت آن اقدام نماید حق شیر است ، البته در صورتی که تقاضای طلاق از سوی زوجه نباشد و در وظایف زناشویی کوتاهی و بدرفتاری نداشته باشد. 

دانستنیهای حقوقی درباره حق شیر
موضوع مقالات

افزودن دیدگاه جدید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • نشانی‌های وب و پست الکتونیکی به صورت خودکار به پیوند‌ها تبدیل می‌شوند.
بازگشت بالا