احادیثی درباره حیوانات
احادیثی درباره حیوانات
در این نوشتار، احادیث و نقل قول هایی در مورد حیوانات خانگی و وحشی (کبوتر، گوسفند، شتر، گربه و خروس) را گردآوری کرده ایم. با ضیاءالصالحین همراه باشید.
امام صادق علیه السلام فرمود: خانه پیامبری نبود که در آن کبوتری نباشد، چرا که جن های احمق با کودکان آن خانه بازی می کردند ولی زمانی که کبوتری در خانه بود آن ها به کبوتران مشغول می شدند و مردم را ترک می نمودند.
امام صادق علیه السلام فرمود: مؤمنی نیست که در خانه اش بزغاله ای نباشد و آن خانه مقدس و با برکت نشود و اگر دو بزغاله در این خانه باشد هر روز دو مرتبه این خانه مقدس می شود. مردی پرسید: چه گونه مقدس می شود؟ به آن ها گفته می شود تا هنگامی که سفره شما پاکیزه است برکت بر شماست.
نهى النَّبیُّ صلى الله علیه و آله عنِ التَّحْریشِ بَینَ البَهائمِ . پیامبر صلى الله علیه و آله از به جان هم انداختن حیوانات نهى فرمود.
پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله وسلم فرمود: بودن گوسفند در خانه باعث می شود که هفتاد در فقر از بین برود.
پیامبر خدا صلى الله علیه و آله : إنَّ الدَّابّهَ تقولُ : اللّهُمَّ ارْزُقنی مَلِیکَ صِدْقٍ ؛ یُشْبِعُنی ، و یَسْقِینی ، و لا یُحَمِّلُنی ما لا اُطیقُ . حیوانات مى گویند : خدایا! صاحب خوبى نصیب من کن ؛ کسى که مرا از آب و غذا سیر کند و بیش از توانم بر من بار ننهد.
پیامبر خدا صلى الله علیه و آله : لَو غُفِرَ لَکُم ما تَأتونَ إلى البَهائِم لَغُفِرَ لَکُم کَثیرا: اگر ستمى که به حیوانات مى کنید بر شما بخشیده شود، بسیارى از گناهان شما بخشوده شده است .
پیامبر خدا صلى الله علیه و آله : لَمّا أبْصَرَ ناقَهً مَعْقولَهً و علَیها جِهازُها ـ : أینَ صاحِبُها ؟ مُروهُ فلْیَسْتعِدَّ غَدا للخُصومَهِ: وقتى ماده شترى را دید که زانویش بسته شده و بارش همچنان بر پشت اوست ـ فرمود : صاحب او کجاست ؟ به او بگویید خودش را براى شکایت [ این شتر در قیامت ] آماده کند.
پیامبر خدا صلى الله علیه و آله : للدّابّهِ على صاحِبِها سِتُّ خِصالٍ : یَعْلِفُها إذا نَزلَ ، و یَعْرِضُ علَیها الماءَ إذا مَرَّ بهِ ، و لا یَضْرِبُها إلاّ على حقٍّ ، و لا یُحَمّلُها ما لا تُطیقُ .حدیث ، و لا یُکلّفُها مِن السَّیرِ إلاّ طاقَتَها ، و لا یَقِفُ علَیها فُواقا . حیوان شش حقّ به گردن صاحب خود دارد : هر گاه از آن پیاده شد علفش دهد ، هرگاه از آبى گذشت آبش دهد ، به ناحقّ آن را نزند ، بیشتر از قدرتش آن را بار نکند ، بیشتر از توانش آن را راه نبرد و مدت زیادى روى آن درنگ نکند.
پیامبر خدا صلى الله علیه و آله : إنّ اللّه َ یُحِبُّ الرِّفْقَ و یُعینُ علَیهِ ، فإذا رَکِبْتُمُ الدَّوابَّ العُجْفَ فأنْزِلوها مَنازِلَها ، فإنْ کانتِ الأرضُ مُجْدِبَهً فانْجوا عَنها ، و إنْ کانتْ مُخْصِبهً فأنْزِلُوها مَنازِلَها: خداوند ملایمت و مدارا کردن را دوست دارد و بر انجام آن کمک مى کند . پس ، هرگاه چارپایان لاغر را سوار شدید ، آنها را در منزلهایشان فرود آورید . اگر زمین خشک و بى گیاه بود با شتاب از آن بگذرید و اگر سرسبز و پر علف بود، آنها را در آن جا استراحت دهید.
پیامبر خدا صلى الله علیه و آله : عُذِّبَتِ امْرأهٌ فی هِرٍّ رَبَطتْهُ حتّى ماتَ ، و لم تُرْسِلْهُ فیأکُلَ مِن خِشاشِ الأرضِ ، فوجَبَتْ لَها النّارُ بذلکَ . زنى به سبب آن که گربه اى را بسته بود و اجازه نمى داد براى غذاى خود شکار کند و بدین سبب مُرد ، مستوجب آتش دوزخ گشت .
پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله وسلم فرمود: بودن گوسفند در خانه باعث برکت می شود و همچنین بودن گربه هم در خانه باعث برکت می شود. یک گوسفند، یک برکت دارد و دو گوسفند دو برکت دارد و سه گوسفند برکات زیادی دارد.
پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله وسلم فرمود : کسی که خروس سفید را در خانه نگهداری نماید از سه شر در امان خواهد بود: ۱- از کافر ۲- از کاهن ۳- از ساحر.
پیامبر خدا صلى الله علیه و آله : لا تَضْرِبوا الدَّوابَّ على وُجوهِها ؛ فإنَّها تُسَبِّحُ بحَمْدِ اللّه ِ . پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله وسلم فرمودند : بصورت حیوانات نزنید؛ زیرا آنها حمد و تسبیح خدا مى گویند.
پیامبر خدا صلى الله علیه و آله : ما مِن دابَّهٍ ـ طائرٍ و لا غَیرِهِ ـ یُقتَلُ بغَیرِ الحقِّ إلاّ ستُخاصِمُهُ یَومَ القِیامَهِ: هر حیوانى ـ پرنده یا جز آن ـ که به ناحقّ کشته شود در روز قیامت از قاتل خود شکایت خواهد کرد.
پیامبر خدا صلى الله علیه و آله ـ وقتى الاغى را دید که صورتش را داغ نهاده اند ـ فرمود : أمَا بَلَغَکُم أنّی لَعَنْتُ مَن وَسَمَ البَهیمَهَ فی وَجْهِها أو ضَرَبَها فی وَجْهِها ؟! مگر نشنیده اید که من لعنت کرده ام آن کسى را که صورت حیوان را داغ بنهد، یا بر صورت آن تازیانه زند؟
امام علی علیه السلام فرمود: از خدا بترسید در مورد بردگان، کنیزان و اموال بی زبانتان سوال کردند: اموال بی زبان چیست؟ ایشان فرمود: گوسفند، کبوتر، گربه و مانند این ها.
امام علی علیه السلام فرمود: بال زدن کبوتران شیاطین را می راند.
امام باقرعلیه السلام فرمود: هر کس که ما اهل بیت را دوست دارد، کبوتر را نیز دوست داشته باشد.
امام باقرعلیه السلام فرمود: خداوند تبارک و تعالی خروس سفید بزرگی را در زیر عرش آفریده که پاهایش در ریشه های زمین هفتم است و یک بالش در مشرق و بال دیگرش در مغرب است و هیچ خروسی در روی زمین نمی خواند مگر این که او بخواند، پس هنگامی که می خواند بال هایش را به هم می زند و می گوید: «پاک و منزه است خداوند بزرگی که همانندی ندارد». و خداوند هم جواب می دهد: «کسی که به دروغ قسم بخورد، به آن چه که گفته ای ایمان نیاورده است».
امام کاظم علیه السلام فرمود: خانه تان را از سه چیز خالی نگه ندارید که آن ها خانه را آباد می نمایند: ۱- گربه ۲- کبوتر ۳- خروس و اگر با خروس مونسی (مرغ) هم باشد، مانعی ندارد.
افزودن دیدگاه جدید