احکام سجده با وجود زخم یا دمل در پیشانی

تعداد کلمات 824 / تخمین زمان مطالعه 4 دقیقه
احکام سجده با وجود زخم یا دمل در پیشانی
شاید خیلی از مواقع برای شما اتفاق افتاده باشد که روی پیشانی شما دمل یا زخمی قرار گرفته باشد و شما به سختی بتوانید سجده کنید و یا حتی نتوانید سجده کنید.

احکام سجده با وجود زخم یا دمل در پیشانی

شاید خیلی از مواقع برای شما اتفاق افتاده باشد که روی پیشانی شما دمل یا زخمی قرار گرفته باشد و شما به سختی بتوانید سجده کنید و یا حتی نتوانید سجده کنید. در این نوشتار شما را با احکام سجده با وجود زخم یا دمل در پیشانی آشنا می کنیم. با ضیاءالصالحین همراه باشید.

احکام سجده با وجود زخم یا دمل در پیشانی

حکم سجده با وجود زخم یا دمل در پیشانی

کسی که در پیشانی خود، دمل یا زخم دارد، چنانچه ممکن است باید با جای سالم پیشانی سجده کند. 

پرسش : تکلیف سجده کسی که در پیشانی خود زخم یا جوش دارد، چیست؟

پاسخ : اگر در پیشانی دمل یا زخم و مانند آن باشد و نتواند آن را بدون فشار بر زمین بگذارد، چنانچه ممکن است باید با جای سالم پیشانی سجده کند و اگر ممکن نیست،‌ زمین را گود کند و دمل را در گودال و جای سالم را به مقداری که برای سجده کافی است، بر زمین بگذارد یا اگر مهر دارد، مهر را در کنار پیشانی یا در هر دو طرف دمل قرار دهد و آن قدر از زمین بلند کند که دمل در وسط آن قرار گیرد؛  البته باید دقت کند که مهر از چهار انگشت بسته بلندتر نباشد.

بعضی ها می گویند:  اگر دمُل یا زخم تمام پیشانی را گرفته باشد، باید به یکی از دو طرف پیشانی سجده كند (آیت الله صافی، احتیاط در تقدم طرف راست بر چپ است) و اگر ممكن نیست به چانه و اگر به چانه هم ممكن نیست، باید به هر جا از صورت كه ممكن است سجده كند و اگر به هیچ جای از صورت [نیز] ممكن نیست، با جلوی سر، سجده نماید.

پرسش : چنانچه در پیشانی زخم یا دمل باشد، نحوه ی به جا آوردن سجده چگونه می باشد؟

پاسخ آیت الله سیستانی : اگر دمُل یا زخم تمام پیشانی را گرفته باشد، باید بنا بر احتیاط واجب دو طرف آن را كه مابقی پیشانی است یا یکی از آ نها را به هر نحو كه می تواند بر زمین بگذارد و اگر نتواند باید به بعضی از اجزای صورت خود سجده كند و احتیاط لازم آن است كه اگر می تواند به چانه سجده كند و اگر نمی تواند به یکی از دو طرف پیشانی سجده كند و اگر سجده كردن با صورت، به هیچ وجه ممكن نیست باید برای سجده اشاره كند.

پاسخ آیت الله مکارم شیرازی : هر گاه در پيشانى دمل و مانند آن باشد و نتواند آن را بر مهر و مانند آن بگذارد مى‏ تواند مهر را دركنار پيشانى يا در هر دو طرف قرار دهد و مهر را در هر دو طرف آن قدر از زمين بلند كند كه دمل در وسط آن قرار گيرد به شرط اين‏كه از چهار انگشت بسته بلندتر نباشد و هرگاه دمل يا زخم تمام پيشانى را گرفته باشد بايد به يكى از دو طرف بيرون پيشانى سجده كند و اگر ممكن نيست چانه را بر مهر مى‏ گذارد و اگر آن هم ممكن نيست هر جاى از صورت كه ممكن شود بر مهر بگذارد و اگر به هيچ جاى از صورت ممكن نشود بايد به اندازه‏اى كه مى ‏تواند خم شود.

پاسخ آیت الله بهجت : اگر دُمل یا زخم تمام پیشانی را گرفته باشد، باید به یکی از دو طرف پیشانی سجده كند و احتیاط در این است كه اگر طرف راست ممكن است ،آن را بر طرف چپ پیشانی مقدم بدارد و اگر ممكن نیست به چانه و اگر به چانه هم ممكن نیست، باید با سر اشاره كند و اگر آن هم نشد با بستن و باز كردن چشم ها سجده را انجام دهد.

پرسش : وسط پيشانى جوش زده، در سجده خونى مى  شود، چگونه سجده كنيم؟

نظر همه مراجع : تمام پيشانى جاى سجده است و در مورد سؤال، بايد با قسمت سالم پيشانى، سجده كنيد كه مهر خونى نشود.

احکام سجده با وجود زخم یا دمل در پیشانی

نجس شدن مهر یا پیشانی در حین سجده

پرسش : در صورت نجس شدن مهر یا پیشانی ( خارج شدن خون هر چند در اثنای نماز) نماز چه حکمی دارد؟

پاسخ : چنانچه فقط خون باشد و چرک و امثال آن همراه خون نباشد و مقدار آن کمتر از یک بند انگشت باشد نماز صحیح است، در غیر اینصورت یعنی چنانچه خون با چرک و امثال آن همراه باشد یا بیشتر از این مقدار باشد، باید نماز را رها کند و بعد از تطهیر پیشانی و محل سجده آن را اعاده کند.

پرسش : اگر پیشانی زخم باشد به طوری که وقتی به مهر برسد خون جاری می شود و هر چه صبر کند خونریزی بند نشود؛ تکلیف این فرد برای نماز خواندن چیست؟

پاسخ آیت الله بهجت : لازم است با جای سالم پیشانی سجده کند و اگر ممکن نیست و یا زخم، تمام پیشانی را گرفته است، باید به یکی از دو طرف پیشانی سجده کند و احتیاط آن است که طرف راست را برطرف چپ مقدم نماید و اگر ممکن نیست به چانه سجده نماید.

احکام سجده با وجود زخم یا دمل در پیشانی

منبع: بخش مذهبی بیتوته.

پدیدآورنده: 
Share