تلاش اسراييل برای ايجاد بی ثباتی در ايران از طريق تويتر

موضوع نوشتار: 
تویتر

نویسنده این مطلب پس از مشاهده حجم انبوه پیام هایی که در ارتباط با اغتشاشات سال قبل از طریق چند اکانت معدود در تویتر رد و بدل شده و پس از آن که در می یابد، تنها چند روز از گشایش این اکانت ها می گذرد و روز قبل از انجام انتخابات در ایران افتتاح شده اند، به صرافت می افتد که دریابد، این اکانت ها به چه کسانی تعلق دارد. وی پس از جست و جو در اینترنت در می یابد که تنها چند ساعت بعد از گشایش این اکانت ها، روزنامه اورشلیم پست به بهانه انتشار خبر این رویداد، به تبلیغ این اکانت ها پرداخته است. خبری که از ارزش خبری چندانی آن هم در سطح روزنامه ای با آن میزان اعتبار حرفه ای ادعایی برخوردار نیست.
صاحبان منافع دست راستی در اسرائیل ، با امید مشروعیت زدایی از انتخابات ایران و ایجاد بی ثباتی سیاسی در این کشور ، یک تهاجم تویتری تمام عیار را به راه انداخته اند.
هرکس که در طول چند روز گذشته از تویتر استفاده کرده باشد ، می داند که موضوع انتخابات ایران،مورد توجه ترین موضوع این سایت در این روزها بوده است. در هزارات توییت و ریتوییت پست شده ، ادعا شده است که در این انتخابات تقلب صورت گرفته است و خواهان برگزاری اعتراضاتی در درون ایران شده اند و حتی به پیروان خود اصرار کرده اند که وب سایت های خبری ایرانی را هک کنند (که در مواردی این کار با موفقیت انجام شده است). تویتر که مورد توجه مردم قرار گرفته، توانسته است نظر بلاگ های مختلفی چون Mashable و TechCrunch را نیز به خود جلب کند و حتی به درون سایت های رسانه ای جریان اصلی نیز راه یابد.
آیا ارسال این حجم از توییت و ریتوییت کار مردم ایران بوده یا کار یک ماشین تبلیغاتی است؟ من نسبت به این موضوع کنجکاو شدم و تصمیم گرفتم درباره منشاء این اطلاعات، تحقیقاتی انجام دهم. برای این کار، عمده تمرکزخود را روی تعدادی از افرادی گذاشتم که از اکانت های آنها در طول چند روز گذشته، سی هزار توییت مرتبط با ایران پست شده بود.این اکانت ها، مشابهت های قابل توجهی با یکدیگر داشتند:
- تمام آنها اکانت های تویتر خود را در روز شنبه سیزده ژوئن ایجاد کرده بودند.
- تمام آنها از ایجاد اکانت های خود، حجم بسیار زیادی توییت پست کرده بودند.
- متداول ترین کلیدواژه تمام آنها، « انتخابات ایران» بود.
- با چند استثنای اندک، تمام آنها به زبان انگلیسی توییت های خود را پست می کردند.
- فقط نیمی از آنها دارای یک عکس پروفایل درست بودند.
- هریک از آنها هزاران پیرو و تنها چند دوست داشتند. بیشتر دوستان آنها نیز از میان همین افراد بودند.
چرا این توییت ها به زبان انگلیسی بودند؟ چرا دل مشغولی تمام این پروفایل ها ایران بود؟ آنچه دستگیر من شد این بود که این کار گروهی از افرادی است که در بی ثبات کردن ایران منافعی داشتند. این پروفایل ها جعلی بودند و صرفاً با نیت بی ثبات کردن ایران و مشروعیت زدایی از انتخابات ایران، در افکار عمومی ایجاد شده بودند.

روی سه تا از پرتکرارترین این اکانت ها- یعنی StopAhmadi, IranRiggedElect, Chang For Iran- متمرکز شدم ، تصمیم گرفتم برای دو مورد از این سه مورد - StopAhmadi, IranRiggedElect, - با استفاده از موتور جست و جوی گوگل ، در شبکه اینترنت جست و جو کنم. اولین صفحه ای که باز شد، « اورشلیم پست» بود که یک روزنامه دست راستی در میان روزنامه های طرفدار اسرائیل است.
اورشلیم پست عملاً گزارش داده بود، درباره سه نفر«که همین چند ساعت پیش به شبکه اجتماعی پیوسته اند و هزاران پیرو برای خود دست و پا کرده اند». چرا یک سازمان خبری باید گزارش را درباره سه نفر ارسال کند که فقط چند ساعت پیشتر به تویتر پیوسته اند؟ آیا این اتفاق ارزش خبری دارد؟ اورشلیم پست اولین (و تا آنجا که من می دانم، تنها) منبع خبری بزرگ است که به این سه تویتر بازاشاره کرده است.
اورشلیم پست که یک سازمان خبری بزرگ است، رسماً به تبلیغ این سه تویتر باز که قرار بوده منبع بمباران تویتری درباره انتخابات ایران باشند،پرداخته است. چرا اورشلیم پست به یک باره،این چنین نگران دانشجویان ایرانی شده است (ادعایی که این سه تویترباز دارند)؟ باید اذعان کنم که من نسبت به این امر سوء ظن هایی دارم. در درجه اول باید پرسید، کی ازاین اتفاق سود می برد؟
تردیدی نیست که اسرائیل، ایران را بیشتر از هر کشور دیگری دشمن خود می داند. بر اساس یک نظر سنجی که به تازگی در این کشور انجام شده، بیش از نیمی از مردم اسرائیل گفته اند،در صورتی که ایران برنامه تولید انرژی هسته ای خود را متوقف نکند،از به کارگیری نیروی نظامی علیه ایران پشتیبانی می کنند( فعالیتی که ایران بر اساس مفاد معاهده «ان پی تی» از حق انجام آن برخوردار است). نکته عجیب اینکه، این نظر از سوی کشوری ابراز می شودکه معاهده ان پی تی را امضا نکرده و هیچ حقی برای تولید انرژی هسته ای ندارد و با این وجود،دارای زرّادخانه ای از سلاح های هسته ای است.
البته خود موسوی نقش مهمی در ایجاد ناآرامی های اجتماعی در ایران ایفا می کند. کجا دیده اید یک نامزد انتخاباتی پیش از آنکه شمارش آرا شروع شود، خود را پیروزانتخابات بنامد و بعد وقتی با شکست مواجه شد، کل روند انتخابات را یک تقلب بنامد؟ همانطور که درانتخابات سال 2000 آمریکا مشاهده کردید،ال گور موضوع تقلب در انتخابات را مطرح نکرد.هیچ کدام از سیاست مداران بزرگ آمریکایی به این موضوع نزدیک نشدند. آنها خوب می دانستند که چنین اتهامی، کل بنیاد دمکراسی ما را به لرزه می اندازد و ساختارهای سیاسی موجود را تهدید خواهد کرد.
این تویتربازها، درست مثل خود موسوی، قبل از آنکه حتی شمارش آرا به اتمام برسد، بانگ تقلب سردادند.اکانت IranRiggedElect قبل از اعلام نام برنده انتخابات،پروفایل خود را ایجاد کرده و وظیفه اطلاع رسانی درباره ناعادلانه بودن این انتخابات را به ما که در ایالات متحده هستیم،هرده دقیقه یک بار و به زبان انگلیسی برعهده گرفته است. او این کار را بسیار فروتنانه انجام می دهد، بی آنکه هیچ گونه توجهی به دوستان و شهروندان پیرو خود در ایران که به زبان انگلیسی صحبت نمی کنند و از تویتراستفاده نمی کنند،داشته باشد!

 

**************************************

منبع: نشريه سياحت غرب شماره 72/ن

Share