علائم حتمی سکته قلبی را بشناسید
علائم حتمی سکته قلبی را بشناسید
در این بخش از نوشتار علائم حتمی سکته قلبی را بیان می کنیم. با ما همراه باشید تا در این مورد بیشتر بخوانید.
اگر شما یا هر شخص دیگر دارای نشانه های زیر باشید، مراقبتهای فوری پزشکی مورد پیگیری قرار می گیرد.
علایم و نشانه های سکته قلبی:
✓ درد، سنگینی، فشار، سوزش در سینه، پشت، بازوی چپ، فک، گردن
✓ دشواری تنفس
✓ گیجی، ضعف و بیحالی
✓ تهوع، استفراغ
✓ ضربان قلب نامنظم
نشانه حیاتی سکته قلبی را بخوانید و همواره به یاد داشته باشید.
نشانه های سکته قلبی
1- سوء هاضمه یا حالت تهوع:
این نشانه یکی از علائمی است که به آن توجه نمی شود. علائم می تواند شامل سوءهاضمه خفیف، حالت تهوع شدید، درد و استفراغ باشد. برخی افراد در قسمت بالای شکم احساس درد می کنند. زنان و افراد مسن بالای ۶۰ سال به احتمال زیاد این علائم را تجربه می کنند بی آنکه بدانند این علائم با بیماری های قلبی مرتبط است. البته اغلب موارد درد شکم و حالت تهوع با حمله قلبی ارتباط ندارد و در صورتی نگران کننده است که ناگهانی و بدون دلیل ظاهر شود.
2- درد فک، گوش، گردن و شانه:
بی حسی در شانه و دست از نشانه های سکته قلبی است اما بیشتر مردم این نوع علائم را تجربه نمی کنند. به جای آن در قسمت گردن یا شانه یا از فک به بالا تا ناحیه گوش درد دارند. برخی نیز از درد بین استخوان کتف شاکی هستند. ازآنجا که این درد موقتی است اغلب به فراموشی سپرده می شود.
3- خستگی مفرط:
خستگی مفرط و ادامه دار که برای چندین روز باقی می ماند، علامت دیگر سکته قلبی است. طی بررسی ۷۰% زنان داوطلب، خستگی مفرط چند هفته یا چند ماه قبل از حمله را گزارش کردند. منظور از خستگی مفرط، خستگی است که مانع از بلند شدن فرد از رختخواب می شود. اگر فرد فعالی هستید و ناگهانی دچار خستگی مفرط شده اید، با پزشک خود مشورت کنید.
4- کمبود نفس و سرگیجه:
نرسیدن خون کافی به قلب یعنی نرسیدن اکسیژن کافی به قلب که این امر باعث کمبود نفس و سرگیجه می شود.
5- ورم و درد پا:
هنگامی که عضله قلب درست عمل نمی کند باعث ورم می شود. ورم ابتدا در کف پا و قوزک آغازشده و هنگامی که خون کافی به بافت ها نمی رسد، درد نیز ایجاد می شود.
6- خواب آلودگی، بی خوابی و اضطراب:
تحقیقات نشان داده، افرادی که با سکته قلبی روبه رو شده بودند یک ماه یا چند هفته قبل از حمله بطور نامعلوم دچار کم خوابی شده بودند.
7- علائم مشابه آنفلوانزا:
عرق کردن، احساس سبکی در سر، خستگی مفرط و ضعف علائم آنفلوانزا نیست بلکه ممکن است علائم یک حمله قلبی باشد. علائم حاد مشابه آنفلوانزا بدون تب و سرفه حاد ممکن است علائم سکته قلبی باشد.
8- ضربان تند و نامنظم قلب:
به گفته متخصصان، در این مواقع احساسی که به فرد دست می دهد، این است که گویی با سرعت دویده است. برخی این حالت را با حمله عصبی اشتباه می کنند.
بعد از یک روز کاری فردی به تنهایی به خانه برمی گردد. به شدت خسته و غمگین بوده و ناگهان یک درد شدید در ناحیه سینه خود احساس می کند که به طرف بازو و نیز به آرواره زبانه می کشد. فاصله خانه تا نزدیک ترین بیمارستان حدود ۷ تا ۸ کیلومتر است. اما متأسفانه، نمی داند که آیا می توان تا رسیدن به بیمارستان این مشکل را تحمل کند.
بسیاری از مردم، زمانی که با حمله قلبی مواجه می شوند، تنها و بدون کمک هستند. شخصی که ضربان قلب او نامنظم است و کسی که شروع به احساس ضعف می کند، تنها حدود ۱۰ ثانیه پیش از دست دادن هوشیاریش وقت دارد. به هرحال، این قربانیان می توانند با سرفه های مکرر و شدید به خود کمک کنند. پیش از هر سرفه باید نفس عمیق کشید، و سرفه باید عمیق و کش دار باشد و خلط سینه را از عمق سینه ایجاد کند. توالی یک نفس و یک سرفه باید حدود هر ۲ ثانیه یک بار بدون توقف تکرار شود تا کمک برسد یا ضربان قلب دوباره به حالت عادی بازگردد.
نفس های عمیق اکسیژن را به داخل شش ها می کشد و حرکت های سرفه موجب فشار به قلب و تداوم جریان گردش خون توسط آن می شود. همچنین این فشار فشرده کننده روی قلب موجب بازیابی ریتم نرمال ضربان آن می شود. بدین طریق، قربانیان سکته های قلبی می توانند تا رسیدن به بیمارستان حیات خود را حفظ کنند.
علت انفارکتوس میوکارد چیست؟
آترواسکلروزیس، فرایند انسدادی پلاک در داخل یک شریان تا بسته شدن آن، شایعترین عامل حمله قلبی است. حمله قلبی همچنین می تواند ناشی از اسپاسم عضله قلب و یا مشکلات ارثی قلب باشد.
موارد زیر موجب افزایش خطر حمله قلبی می شود:
✓ کشیدن سیگار
✓ رژیم پر چربی، وزن بدن بالا
✓ تاریخچه خانوادگی سکته قلبی اخیر
✓ دیابت
✓ داروهای ضد بارداری خوراکی
✓ فشار خون بالا
✓ مردان مسن یا زنانی که وارد دوران یائسگی شدند
✓ سوء مصرف کوکائین یا آمفتامین
اقدامات مورد انتظار از تیم پزشکی :
اگر شما فکر می کنید که دچار حمله قلبی شده اید فورا با مراقبین پزشکی تماس حاصل کنید( تلفن مرکز اورژانس 115) اقدام به درمان در طی مدت 90 دقیقه میتواند جان فرد را نجات دهد. در اتاق فوریتها، برای تشخیص حمله قلبی به شرح ذیل 3 اقدام صورت میگیرد :
✓ تهیه نوار قلب از بیمار (EKG )
✓ درمانگر بجهت مراقبت درمانی، در مورد نشانه های حمله قلبی از بیمار سؤالاتی میکند و اقدام به معاینات فیزیکی می نماید.
✓ انجام آزمایش خون برای ارزیابی سطح آنزیمهای قلبی
انتخاب نوع درمان :
خون باید فورا به پشت منطقه تحت تاثیر قرار گرفته قلب رسانده شود. برای انجام این کار سه روش وجود دارد که شامل دارو درمانی، آنژیوپلاستی ( استفاده از یک یا چندین راه برای زدودن انسداد در عروق خونی، بطور مثال باد کردن یک بالون در داخل رگ یا باز نگه داشتن آن با وسیله ای که استنت Stent نامیده میشود) و جراحی می باشد.
درمانهای پیشنهادی تناوبی و تکمیل کننده :
درمانهای تناوبی بیشتر برای کاهش خطرات اولیه سکته قلبی، به حداقل رساندن تخریب ناشی از حمله قلبی و کاهش خطرات بعدی اختصاص داده می شود. بهتر است که بیمار توسط یک پزشک متبحر به یک حالت مشخص و پایدار دست پیدا کند.
شما قادر هستید که خطر حملات قلبی را با اجتناب از عوامل خطیر شناخته شده کاهش دهید. ورزشهای هوازی ( مانند پیاده روی، دوچرخه سواری و شنا ) را برای کمتر از 20 دقیقه ، 3 بار در هفته انجام دهید. اگر شما در کذشته سابقه ورزش فراوان نداشته اید، پیاده روی بعنوان شروع، بهترین روش محسوب میشود. کاهش استرس و هیجان میتواند به تخفیف خطر سکته قلبی کمک نماید.
تکنیکهای کاهش استرس (تنفس عمیق و مدیتیشن Meditation ) را بیاموزید. ورزشهای آرام مانند یوگا و تای چی میتواند به کاهش سطح استرس در شما کمک کند.
رژیم کم چربی را رعایت کنید و در یک وزن مناسب باقی بمانید. اگر شما دیابت یا فشار خون بالا دارید از دستورالعملهای فرد معالجه کننده متابعت کنید تا همواره در زیر سطح کنترل قرارگیرید.
همچنین بخوانید : علائم اصلی یک حمله قلبی قریب الوقوع چیست؟
افزودن دیدگاه جدید