ترتیل سوره اخلاص با صدای یوسف کالو + متن و ترجمه
ترتیل سوره اخلاص با صدای یوسف کالو + متن و ترجمه
سوره اخلاص یا توحید صد و دوازدهمین سوره و از سوره های مکی قرآن است که در جزء سی ام جای دارد. این سوره را به این دلیل توحید یا اخلاص نامیدهاند که درباره یگانگی خدا سخن میگوید و انسان را از شرک، رها می کند.محتوای سوره اخلاص، توحید و یگانگی خداوند و بی نیازی او از غیر خودش و نیازمندی مخلوقات به اوست. برای سوره اخلاص فضایل زیادی نقل شده است، از جمله اینکه سوره اخلاص در حکم یک سوم قرآن است و سه بار خواندن آن معادل یک ختم قرآن است. در روایات بر خواندن این سوره در نمازهای روزانه تاکید فراوان شده است. در روایتی، پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله)، امام علی(علیه السلام) را به سوره اخلاص تشبیه میکند و میگوید همانطور که سه بار خواندن سوره اخلاص، مانند خواندن تمام قرآن است، دوستداشتن امیرالمؤمنین با زبان، قلب و دست (در عمل) دوستداشتن تمام اسلام است.این سوره یکی از سور چهار قل است.
فضیلت تلاوت سوره اخلاص
از پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) و امام باقر(علیه السلام) نقل شده است سوره توحید برابر با یک سوم قرآن است. از امام رضا(علیه السلام) نیز روایت شده است هر كس سوره توحید را بخواند و به آن ایمان داشته باشد توحید (وحدانیت خدا) را شناخته است. از پیامبر هم آمده این سوره را زیاد بخوانید زیرا این سوره نور قرآن است. از امام علی(علیه السلام) روایت شده است هر كس سوره توحید و قدر را در روز یا شبش صدبار قرائت نماید، خداوند پس از مرگش نوری در قبر او قرار می دهد و نوری در پیش و پس او قرار گرفته و او را تا بهشت همراهی می كند. امام صادق(علیه السلام) نیز میفرماید هر كه روزی بر او بگذرد و در نمازهای پنجگانهاش سوره توحید را نخواند به او گفته می شود تو از نمازگزاران نیستی.در منابع روایی برای قرائت این سوره خواصی چون، آرام گرفتن درد چشم نگهبانی از فرد هنگام سفر(اگر یازده بار بخواند) و همچنیین حراست ۵۰ فرشته از قاری این سوره هنگام خواب، و رفع فقر و تنگدستی و بخشش گناهان(اگر ۲۰۰ مرتبه در شب یا روز جمعه در دو نماز دو رکعتی بخواند)، و همچنین استجابت دعا( اگر در ركعت اول پس از حمد توحید بخواند)ذکر شده است.
متن و ترجمه سوره اخلاص
بِسْمِ اللَّـهِ الرَّحْمَـٰنِ الرَّحِيمِ
قُلْ هُوَ اللَّـهُ أَحَدٌ ﴿١﴾ اللَّـهُ الصَّمَدُ ﴿٢﴾ لَمْ يَلِدْ وَلَمْ يُولَدْ ﴿٣﴾ وَلَمْ يَكُن لَّهُ كُفُوًا أَحَدٌ ﴿٤﴾
به نام خداوند رحمتگر مهربان
بگو: «اوست خداى يگانه، (۱) خداى صمد [ثابت - متعالى]، (۲) [كسى را] نزاده، و زاده نشده است، (۳) و هيچ كس او را همتا نيست.»(۴)
افزودن دیدگاه جدید