بیانات در دیدار اعضای ستاد بزرگداشت چهارهزار شهید استان گلستان
به گزارش خبرگزاری ضیاءالصالحین، بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار اعضای ستاد بزرگداشت چهار هزار شهید استان گلستان که در تاریخ ۱۵ آذر ۱۳۹۵ برگزار شده بود، صبح امروز (پنجشنبه) در محل برگزاری این بزرگداشت در گرگان منتشر شد.
متن بیانات معظم له به شرح ذیل است:
برادران عزیز و خواهران عزیزی که اینجا تشریف دارید! خیلی خوش آمدید. تشکّر میکنم از جناب آقای نورمفیدی و همچنین بقیّه ی برادران دست اندرکار که این کار بزرگ و این حرکت ماندگار را در مورد شهدای عزیزِ آن خطّه بنا نهادید و اقدام کردید.
مسئله ی شهدا مسئله ی بسیار مهمّی است و ما هنوز که هنوز است، اهمّیّت کاری را که جوانهای ما در این دوران طولانیِ بعد از پیروزی انقلاب تا امروز انجام داد ه اند، بخصوص در دوران دفاع مقدّس، تقویم(۱) واقعی نکرده ایم؛ یعنی هنوز آن وزن واقعی این کار را در حفاظت از انقلاب، از نظام، از کشور، از عزّت ملّی و از آینده و تاریخمان، شاید حالا تشخیص هم نداده ایم امّا ابراز [هم] نکرده ایم و نشان نداده ایم. لذا این کارهایی که شما میکنید، کارهایی است در این جهت و در این صراط، خیلی ارزشمند است.
خب، بیانات جناب آقای نورمفیدی، وافی بود و مطالب کاملاً خوب و درستی را در مورد مسائل انقلاب بیان فرمودند و [بیانات] آقایان هم همین جور. اگرچه بعضی از این مطالبی که گفته شد، باب هیئت دولت و مانند اینها بود، ولی خب به هر حال مطالبی بود راجع به یک منطقه ی مهم که منطقه ی گلستان است.
یک چند جمله ای ما در مناقب گلستان عرض بکنیم. منطقه ی گلستان منطقه ای است که از لحاظ نیروی انسانی و مردمی، به دلایل گوناگون، حقّاً یکی از مناطق ممتاز است. اوّلاً یک نکته ای که آقای نورمفیدی روی آن تکیه کردند و بسیار مهم است، [مردم] یک همزیستی مطلوب و موثّری را در بین اقوام و مذاهب -در گرگان، در منطقه ی گلستان و ترکمن صحرا- دارند ارائه میکنند که اینها خیلی مهم است. امروز پولهایی که خرج میشود برای ایجاد اختلاف بین مذاهب اسلامی و بین سنّی و شیعه و به قول فرنگی ها اتاقهای فکر -که می نشینند و فکر میکنند و طرّاحی میکنند و برنامه ریزی میکنند- اگر تشریح بشود برای مردم، واقعاً مردم تعجّب خواهند کرد که این همه کار دارد میشود برای اینکه دو نفر مسلمان که یکی سنّی یا یکی شیعه است، پهلوی همدیگر ننشینند، با هم حرف نزنند، باهم قهر باشند، باهم دشمن باشند، علیه هم سلاح بکشند. علی رغم همه ی اینها در ایران اسلامی درست به عکس آنچه آنها خواسته اند، اتّفاق افتاده است و یکی از بهترین مناطق در این زمینه، منطقه ی گلستان است که من از قبل از انقلاب آمده ام و هم به گنبدقابوس، هم گرگان ، هم بعضی شهرهای دیگر مثل گالیکِش و مانند اینها رفته ام و میدانم که چقدر مردم آنجا در حفظ این همزیستی و این همکاری و این محبّت طرفینی، کوشا و ساعی بوده اند. این خیلی باارزش است، این را باید حفظ کرد، این را باید نگه داشت. بنده چند سال قبل از این در سفری که آمدم گرگان، یک روزی یا یک نصف روزی -یادم نیست چقدر- رفتم گنبد.(۲) مردمی که در گنبد اظهار محبّت به ما میکردند، اکثریّت قاطعشان برادران اهل سنّت بودند. خب، این درست نقطه ی مقابل آن چیزی است که امروز سعودی ها و تکفیری ها و پشت سر آنها آمریکا و سرویس های جاسوسی سی آی ای و اینتلیجنس سرویس و مانند اینها دارند کار میکنند؛ این درست نقطه ی مقابل آن است؛ یعنی کار سیاسیِ به معنای واقعی کلمه هدف دار، جهت دار، صحیح، بُرنده و قاطع است. این یکی از مناقب منطقه ی گلستان است که به نظر من خیلی مهم است.
همین اواخر -چند ماه قبل از این- یک نامه ای برای من آمد از [خانواده ی] آن بانوی ترکمن که در قضایای منا به شهادت رسیده بود.(۳) خانواده ی ایشان برای من نوشته بودند که ایشان مکّه رفته و یکی را استشهاد کرده که از طرف حقیر زیارت رفته -حالا یا همین سفر یا یک سفر قبل- این خیلی مهم است. یک بانوی ترکمن، بدون اینکه من او را بشناسم، نام او را بدانم، به نیابت از این حقیر بلند میشود میرود سفر مکّه و حج میکند و بعد هم این را استشهاد میکند -استشهاد کردند، نوشتند و امضا کردند، چند ماه قبل از این برای ما فرستادند- اینها آن چیزهایی است که در کشور ما و در ملّت ما، آن نقاط قوّت حقیقی است . این جنگ نامتقارن که گفته میشود، معنایش این است که یک طرف از یک وسایلی و ابزارهایی برخوردار است که طرف دیگر، آن ابزارها را ندارد و حتّی گاهی نمی شناسد؛ یک مصداقش همین است. این محبّتها، این ارتباط ها، این هماهنگی ها چیزهایی است که طرف مقابل ما -که استکبار جهانی است، صهیونیسم است، آمریکا است- اصلاً اینها را نه میدانند و نه حتّی می شناسند و نمیتوانند تحلیل بکنند؛ برایشان قابل تحلیل هم حتّی نیست. این یک نکته است.
یک نکته هم مسئله ی وفاداری این مردم به انقلاب و مسائل انقلاب است. من سال ۴۳ آمدم گرگان، آنجا منبر میرفتم. حدود یک سال بعد از قضایای پانزدهم خرداد بود؛ دهه ی دوّم یا سوّم صفر بود؛ آن اجتماع و حرکتی که مردم میکردند و آن استقبالی که مردم میکردند و آن هیجانی که مردم نشان میدادند، برای من شگفت آور بود؛ نشان دهنده ی بیداری و علاقه مندی مردم به این حرکت بود؛ هنوز آن قت خبر زیادی هم که نبود، هنوز مبارزه همه گیر و فراگیر که نشده بود.
بعد هم قضایای دوران انقلاب. همین مسئله ی پنجم آذر -که آقایان اشاره کردید-(۴) روز مهمّی در قضایای گرگان است. مردم در گرگان، قضایای حمله ی به حرم امام رضا در مشهد را شنیدند و به طور خودجوش به حرکت درآمدند؛ نه کسی دعوت کرد، نه کسی پذیرایی کرد، آمدند وسط میدان که خب به آنها حمله شد. یکی دو هفته بعد در گنبدقابوس هم این اتّفاق افتاد، در گالیکِش هم این اتّفاق افتاد؛ یعنی مردم وسط میدان آمدند. یا اوایل انقلاب در این حرکتی که در آنجا از طرف مارکسیست ها اتّفاق افتاد -آن کشتار و آن تجزیه طلبی و اینها- عمده ی آن چیزی که توانست گرگان را نجات بدهد یا آن منطقه را نجات بدهد یا ترکمن صحرا را نجات بدهد، ایستادگی مردم بود. چون آنهایی که آمده بودند آنجا لانه کرده بودند و از خودِ آنجا یک مقدار سربازگیری کرده بودند، اینها پشتوانه ی مردمی نداشتند. وقتی یک گروهی پشتوانه ی مردمی ندارد، زود شکست میخورَد. مردم با این طرف بودند، مردم با انقلاب بودند، مردم طرف دار امام بودند. به هر حال بحمدالله مناقب مردم زیاد است.
در دوران دفاع مقدّس هم، هم ارتش -همان لشکر ۳۰ که اشاره کردند(۵)- و هم لشکر ۲۵ سپاه منطقه ی گلستان و گرگان، واقعاً خوش درخشیدند و کارهای بزرگی را انجام دادند که حالا ایشان به بعضی از آن کارها اشاره کردند. یک روز آقای نورمفیدی هم بودند که بنده رفتم مرکز و جمعی از دوستان گرگانی هم آمده بودند آنجا، به نظرم مرحوم آقای طاهری(۶) هم آنجا بود؛ خداوند ان شاءالله ایشان را هم رحمت کند و درجاتش را عالی کند، ایشان هم خیلی نقش داشت. به هرحال این حضور آنها در عرصه ی جنگ و فعّالیّتهایی که انجام میدادند، فعّالیّتهای فوق العاده ای بود. حالا راجع به مردم گرگان، هرچه در این زمینه صحبت بکنیم زیاد نیست؛ من از همین جا سلام میفرستم به تک تک مردم عزیزمان از شیعه و سنّی و بخصوص به علمای منطقه از شیعه و سنّی؛ این زحمت را جناب آقای نورمفیدی از طرف ما بکشند و به همه ی علمای آنجا و به همه ی مسئولین فعّال آنجا سلام این حقیر را ابلاغ کنند و [همچنین] به همه ی مردم؛ من واقعاٌ به مردم گرگان احساس محبّت و اعتماد و اخلاص میکنم.
همان طور که عرض کردیم مسئله ی شهدا را باید خیلی جدّی گرفت. ما برای شهدا همان ارزشهایی را باید قائل باشیم که خدای متعال برای اینها قائل است که [فرمود]: یُقاتِلونَ فی سَبیلِ اللهِ فَیَقتُلونَ وَ یُقتَلونَ وَعداً عَلَیهِ حَقًّا فِی التّوریٰةِ وَ الاِنجیل وَالقُرآن؛(۷) این کسانی که در راه خدا مجاهدت میکنند و جان خودشان را در کف دست میگیرند، هم دشمن کشتنشان، هم کشته شدنشان ارزش دارد؛ پیش خدای متعال وعده ی الهی بر رحمت به اینها است. حالا آن که جانش را در این راه از دست میدهد، در روایات داریم که هنوز از این نَشئه(۸) خارج نشده، علائم رحمت الهی را مشاهده میکند؛ یعنی در روایات دارد بمجرّد اینکه شهید از اسب می افتد -آن وقت با اسب میجنگیدند- هنوز به زمین نرسیده، وعده ی الهی را دریافت میکند؛ یعنی حتّی در این نشئه چشمش باز میشود و حقیقت را میبیند و رحمت الهی را، فضل الهی را به طور ملموس درک میکند و دریافت میکند؛ این ارزش شهدا است. اگر این شهادتها نبود، اگر این فداکاری ها نبود، این نظام باقی نمیماند؛ این نهال، مورد تهاجم طوفانهای سخت بود. علّت اینکه این نظام باقی ماند و این نهال از بین نرفت و بحمدالله به این درخت تناور تبدیل شد، فداکاری ها و ایثارگری ها و شهادت طلبی ها و واردمیدان شدن ها بود؛ این را باید نگه داشت. دشمن را باید شناخت، کید دشمن را باید شناخت.
امروز شما ملاحظه کنید در قضایای جهانی، در آنجایی که استکبار نقشه ی اساسی نسبت به این منطقه دارد، آن نقطه ی مرکزی عبارت است از ایران؛ چرا؟ به خاطر انقلاب اسلامی، به خاطر این ملّت مؤمن، به خاطر ایمان اسلامی که در اینجا هست. ما آماج حملات زیادی هستیم؛ خوشبختانه خدای متعال به ما قدرت داده، توانایی داده؛ هم نیروی انسانی داریم، هم کشور بابرکتی داریم، کشور بزرگی داریم، جمعیّت زیادی داریم، نسل جوان بااستعداد و بینا و متحرّکی داریم؛ اینها امکانات ما است؛ اینها امکانات کمی نیست، خیلی امکانات باعظمتی است؛ اینها را باید به کار بگیریم. و در درجه ی اوّل هم مخاطب این حرفها مسئولین هستند؛ و بعد هم آحاد مردم؛ همه باید احساس کنند که در قبال این حادثه ی عظیمی که اتّفاق افتاد -که پرچم اسلام برافراشته شد- وظیفه دارند؛ این چیز کوچکی نیست. در آن دورانی که همه ی دستها و سیاستها و قدرتها سعی شان بر این بود که مطلق دین را، بخصوص اسلام را منزوی کنند، آن وقت زنده ترین ادیان یعنی اسلام عزیز و گویاترین متون الهی یعنی قرآن کریم، بتواند در یک کشوری خودش را بالا بکشد و گستره ی کشور را در دست بگیرد و علاوه بر این، حدود جغرافیایی را درهم بریزد و وارد مناطق گوناگون دنیا بشود، این خیلی حادثه ی عجیب و مهمّی است. دشمن این حادثه را دید و احساس خطر کرد و از روز اوّل هم علیه نظام اسلامی مشغول فعّالیّت و تلاش شدند و تا امروز هم بحمدالله نتوانسته اند و بعد از این هم قطعاً به فضل الهی نخواهند توانست [کاری بکنند]؛ لکن شرطش این است که همه ی ما احساس مسئولیّت کنیم یعنی همه باید احساس مسئولیّت کنیم و هر کدام در هرجا که هستیم، واقعاً وظیفه ی اوّلی و اصلی خودمان را دفاع از نظام اسلامی قرار بدهیم و حرکتمان را با این تنظیم کنیم. این کار شما هم که [نام] شهدا را احیاء میکنید و نام اینها را بلندآوازه میکنید و برای اینها بزرگداشت میگیرید، قطعاً در همین جهت و مؤثّر در این راه است و ان شاءالله یک صدقه ی جاریه و یک حسنه ی ماندگار است و خداوند متعال ان شاءالله به شما پاداش خیر خواهد داد.
سعی کنید این منشورات و این محصولات کار خودتان را به ذهنها برسانید، به مخاطبها برسانید. یعنی ما فقط دلمان به این خوش نباشد که حالا کتابی را تولید کردیم؛ البتّه بلاشک تولید کتاب مهم است یا تولید فیلم و تولید هنری مهم است؛ منتها در کنار این، پیدا کردن مخاطب یا به یک معنا تولید مخاطب [هم] مهم است. سعی کنید کتاب را بتوانید به ذهن مخاطبین برسانید. امروز جوانهای ما احتیاج دارند به خوراکهای فکری. خیلی از این جوانهای امروز ما حتّی جوانهای فعّال و خوب ما هم نه انقلاب را درک کردند، نه امام را درک کردند، نه دوران جنگ را درک کردند، نه از این قضایای گوناگون مطّلعند. حالا شما گفتید پنجم آذر؛ خب جوانهای گرگانی میدانند پنجم آذر چه اتّفاقی افتاده؟ این خیلی مهم است. بدانند روز پنجم آذر چه اتّفاقی افتاده که در تاریخ ثبت شده؛ یعنی این مهم است. اینکه جوانها تاریخ خودشان را، گذشته ی خودشان را و در واقع شناسنامه ی انقلابی خودشان را بدانند، خیلی مهم است. این را باید سعی کنید که حتّی المقدور انجام بدهید. این هم البتّه احتیاج دارد به کار؛ یعنی کار ساده ای نیست. مشکل تر از کتاب نوشتن، رساندن کتاب به چشم و ذهن مخاطب است؛ این خیلی مهم است. این هنر لازم دارد، دقّت لازم دارد، ظرافتهایی دارد که بایستی بتوانید اینها را وارد ذهن اینها بکنید.
همین مسئله ی سنّی و شیعه که مطرح شد -هم ایشان فرمودند،(۹) هم من عرض کردم- خیلی مسئله ی مهمّی است؛ جوانهای شیعه و سنّی بدانند که این چقدر مهم است. امروز دشمنان از این اختلافات، از این دلخوری هایی که گاهی به وجود می آید -یا از این طرف، یا از آن طرف- دارند استفاده میکنند. امثال داعش و تکفیری ها و مانند اینها از همین چیزها دارند استفاده میکنند؛ ما باید جلوی استفاده ی اینها را بگیریم. این نمیشود مگر اینکه جوان شیعه، جوان سنّی، بدانند که این کاری که الان دارند میکنند، این هماهنگی و هم زیستی و هم کلامی و همدلی ای که بین اینها هست، خیلی چیز بزرگی است؛ این بزرگ ترین حربه است بر ضدّ دشمن ایران، دشمن اسلام و دشمن قرآن. این را بدانند و حفظ کنند. اینها را بایستی به شکل ملموسی به ذهن مخاطبان جوان خودمان منتقل و منعکس کنیم.
ان شاءالله خداوند شما را موفّق بدارد. خداوند ان شاءالله درجات گذشتگان شما را و علمای بزرگ گرگان را -که ما با بعضی شان از نزدیک آشنا بودیم و زیارتشان کرده بودیم- عالی کند. خدا ان شاءالله توفیقات دوستانی را که الان هستند -جناب آقای نورمفیدی، شماها و دیگر برادرانی که فعّال هستند- روز به روز بیشتر کند و بتوانید ان شاءالله در این راه، قدمهای محکم و استواری را بردارید.
والسّلام علیکم و رحمةالله و برکاته
----------------------------------------
پی نوشت:
۱) ارزیابی
۲) سفر به گرگان در تاریخ ۱۳۷۴/۷/۲۶ و سفر به گنبد در تاریخ ۱۳۷۴/۷/۲۷
۳) خانم مرجان نازقلچی (فرماندار سابق شهرستان بندرترکمن)
۴) اشاره به وقایع پنجم آذر سال ۱۳۵۷
۵) اشاره به سخنان دبیر کنگره
۶) حجّت الاسلام والمسلمین سیّد حبیب الله طاهری گرگانی (نماینده ی مردم گلستان در مجلس خبرگان رهبری)
۷) سوره ی توبه، بخشی از آیه ی ۱۱۱
۸) دنیا
۹) نماینده ی ولیّ فقیه و امام جمعه ی گرگان
افزودن دیدگاه جدید