مقام «مخلصین»، منتهای دعای سالکان در پایان رمضان (فرصت حضور22)
مقام «مخلصین»، منتهای دعای سالکان در پایان رمضان (فرصت حضور22)
فرصت حضور، ویژه برنامه ماه مبارک رمضان ۱۴۴۱ استاد فیاضبخش، قسمت بیست و دوم: مقام «مخلصین»، منتهای دعای سالکان در این ایام پایانی درباره عبادت «أحرار» و مقام سوزانیدن انانیتها در ماه رمضان
برای دسترسی به سایر بخشهای برنامه «فرصت حضور» اینجا کلیک کنید
خلاصه مطالب برنامه بیست و دوم:
مقام «مخلصین»، منتهای دعای سالکان در این ایام پایانی درباره عبادت «أحرار» و مقام سوزانیدن انانیّت ها
❖ از ادعیه ایام پایانی ماه مبارک برمی آید که دعاها در این ایام در مرتبه دعای «مخلَصین» است. ما هم باید به حد ظریفیت خودمان همین درخواست را از خداوند داشته باشیم. یعنی دیگر باید عال رین چیزها را از خداوند بخواهیم. همه درخواستمان این باشد که تمام وجودمان را توحید و توجه به خداوند در بربگیرد.
❖امام سجاد(علیه السلام) در دعای ابوحمزه می فرمایند: «أَنَّ الرَّاحِلَ إِلَيْكَ قَرِيبُ الْمَسَافَةِ وَ أَنَّكَ لَا تَحْتَجِبُ عَنْ خَلْقِكَ إِلَّا أَنْ تَحْجُبَهُمُ الْأَعْمَالُ (الآمالُ) دُونَك» یعنی دست یافتن به آن مقام مخلَصین نزدیک است. اما ما خودمان با اعمالمان و آروزهای باطلمان خود را از تو پنهان نموده ایم.
❖با رجوع به آیات قرآن پی می بریم که گروهی عبادت تاجرانه می کنند، یعنی برای ثواب کار نیک می کنند و از حرام چشم می پوشند تا به لذت بالاتر اخروی دست یابند.
❖اما گروهی دیگر با خدا معامله نمی کنند؛ بلکه «خودسوزی» می کنند. این همان عبادت «أحرار» است.
❖اصلا «رمضان» در لغت یعنی «سوزاندن». ماه «رمضان» ریشه همه گناهان (یعنی همانا أنانیّت) را می سوزاند.
❖اگر تا به حال موفق به سوزاندن انانیّت خود نشده ایم، در این دهه آخر باید به این مهم بپردازیم. در این روزهای پایانی دیگر باید بار خود را ببندیم.
عنقا شکار کس نشود دام بازچین
کاینجا همیشه باد به دست است دام را
مطالب مرتبط و پیشنهادی:
افزودن دیدگاه جدید