رفتن به محتوای اصلی

مبلغ فطریه و کفاره سال 1400

تاریخ انتشار:
ماه رمضان امسال هم روزهای پایانی خود را می گذراند. زکات فطره یا فطریه یکی از فروع دین اسلام است که باید در عید فطر پرداخت شود. این میزان بر اساس قوت غالب آن خانواده یا شخص است.
زکات فطره ؛ فطریه ، زکات فطریه ؛ کفاره ؛ کفاره عمدی ؛ کفاره روزه غیرعمدی ، فطریه 1400

مبلغ فطریه و کفاره سال 1400

با نزدیک شدن به ایام پایانی ماه مبارک رمضان، میزان مبلغ فطریه و کفاره سال 1400 نیز اعلام شد. میزان مبلغ فطریه و کفاره سال 1400 از نظر تمامی مراجع معظم تقلید در ادامه مطلب آورده شده است. با ما همراه باشید.

مبلغ فطریه و کفاره سال 1400

زکات فطره براساس قوت غالب خانوار

زکات فطره برای هر نفر معادل سه کیلوگرم گندم، برنج، خرما و امثال اینهاست که به عنوان قوت غالب خانوار از آن استفاده می شود. البته اگر معادل آن کالا پول هم پرداخت شود اشکالی ندارد. برای مثال بر سرپرست یک خانواده‌ چهار نفره واجب است که دوازده کیلو از اقلامی که در بالا گفته شد، به عنوان زکات فطره بپردازد. معمولا هر سال قیمتی اعلام می شود برای اینکه مومنین وظیفه‌ خود را بدانند و به راحتی به این وظیفه عمل کنند و زکات فطره را بپردازند.

مبلغ فطریه و کفاره سال 1400

پرداخت زکات فطره به چه کسانی واجب است؟

زکات فطره بر افرادی واجب است که در شب عید فطر؛
1- مکلف باشند
2- فقیر نباشند
3- نان خور دیگران هم محسوب نشوند.
افرادی که دارای این شرایط هستند باید زکات فطره را برای خود و افراد نان خورشان بپردازند.

مبلغ فطریه و کفاره سال 1400

نظر مراجع تقلید در مورد میزان مبلغ فطریه و کفاره سال 1400 

میزان پرداخت فطریه و کفاره از سوی آیت الله مکارم شیرازی

بر اساس نظر آیت الله العظمی مکارم شیرازی، زکات فطره امسال بر مبنای قوت غالب گندم، مبلغ بیست هزار تومان و بر مبنای قوت غالب برنج، مبلغ هفتاد هزار تومان اعلام شده است. مؤمنین در انتخاب هر یک از این موارد مخیر هستند.

کفاره روزه غیر عمد مبلغ پنج هزار تومان است که باید به صورت نان تهیه و پرداخت شود، همچنین کفاره روزه عمد مبلغ سیصد هزار تومان است.

لازم به ذکر است که براساس مسأله 1692 رساله توضیح المسائل آیت الله العظمی مکارم شیرازی، زکات فطره بر تمام کسانى که قبل از غروب شب عید فطر بالغ و عاقل و غنى باشند واجب است، یعنى باید براى خودش و کسانى که نان خور او هستند، هر نفر به اندازه یک صاع (تقریباً سه کیلو) از آنچه غذاى نوع مردم آن محل است، اعم از گندم و جو یا خرما یا برنج یا ذرت و مانند اینها به مستحق بدهد و اگر پول یکى از اینها را بدهد کافى است.

در ضمن بنابر فتوای معظم له اگر کسى فقط در افطار شب عید فطر میهمان دیگرى باشد فطریه او به عهده خودش است.

مبلغ فطریه و کفاره سال 1400

میزان مبلغ فطریه و کفاره سال 1400 از سوی آیت الله سیستانی 

از آنجا که میزان زکات فطره برای هر فرد سه کیلوگرم است، مبلغ آن برای فطریه بدل از آرد بیست و یک هزار تومان و برای فطریه بدل از برنج ایرانی یکصد هزار تومان و فطریه بدل از برنج غیر ایرانی، هفتاد و پنج هزار تومان تعیین شده است.

مبلغ فطریه و کفاره سال 1400

نظر رهبر معظم انقلاب آیت الله خامنه ای در مورد میزان مبلغ فطریه و کفاره در سال 1400

مقام معظم رهبری میزان زکات فطره براساس گندم را برای هر نفر مبلغ بیست هزار تومان اعلام کردند و براساس نرخ برنج باید براساس مبلغ برنج در محل سکونت پرداخت شود.

بر اساس نظر مبارک امام خامنه ای، نرخ کفاره ی روزه ی غیر‌عمدی به ازای هر روز پنج هزار تومان و روزه عمدی به ازای هر روز سیصد هزار تومان باید پرداخت شود.

مبلغ فطریه و کفاره سال 1400

میزان مبلغ فطریه و کفاره سال 1400 از نظر آیت الله سید موسی شبیری زنجانی

دفتر آیت الله العظمی سید موسی شبیری زنجانی از مراجع تقلید مبلغ بیست و پنج هزار تومان را برای زکات فطره هر نفر (به حساب قیمت گندم) در ماه مبارک رمضان 1400 تعیین کرده است.

با توجه به این که قیمت گندم و برنج در شهر‌های مختلف، ممکن است اندکی متفاوت باشد، لذا مومنین عزیز می‌توانند معادل مقادیر مذکور را بر طبق قیمت محل زندگی خود، محاسبه و پرداخت نمایند.

طبق نظر این مرجع تقلید شخصی که پرداخت زکات فطره بر او واجب است باید برای خودش و کسانی که نان خور او هستند، هر نفری یک صاع (تقریبا سه کیلو و ششصد گرم) از خوراکی های رایج در منطقه خود (مانند گندم، برنج و …) یا مبلغ آن را به عنوان فطریه بپردازد.

کفاره افطار غیر عمدی برای هر روز، یک مد طعام (حدود نهصد گرم به حساب گندم) است که در صورت اطمینان می توان قیمت آن را به مسکین داد تا به وکالت از مکلف، برای خودش این مقدار طعام بخرد. بر این اساس، دفتر آیت الله العظمی شبیری زنجانی، مبلغ شش هزار و پانصد تومان را برای کفاره افطار غیر عمدی و مبلغ سیصد و نود هزار تومان را برای افطار عمدی هر روز، قبول می کند و به مصرف آن می رساند.

مبلغ فطریه و کفاره سال 1400

مبلغ فطریه و کفاره سال 1400 از سوی آیت الله محمدعلی علوی گرگانی

بر اساس اعلام دفتر آیت الله العظمی محمدعلی علوی گرگانی زکات فطره قوت غالب گندم بیست هزار تومان و زکات فطره قوت غالب برنج یکصد هزار تومان است.

مبلغ فطریه و کفاره سال 1400

میزان مبلغ فطریه و کفاره سال 1400 از سوی آیت الله حسین نوری همدانی

بر اساس اعلام دفتر آیت‌ الله‌ العظمی حسین نوری همدانی زکات فطره قوت غالب گندم بیست هزار تومان و زکات فطره قوت غالب برنج هفتاد و پنج هزار تومان است.

مبلغ فطریه و کفاره سال 1400

میزان مبلغ فطریه 1400 از سوی آیت الله سبحانی

بر اساس اعلام دفتر آیت الله العظمی سبحانی زکات فطره یک صاع (که تقریبا سه کیلو) گندم یا برنج یا جو یا خرما یا کشمش یا ذرت است.

مبلغ فطریه و کفاره سال 1400

مبلغ فطریه و کفاره سال 1400 از سوی آیت الله صافی گلپایگانی

بر اساس اعلام دفتر آیت الله العظمی صافی گلپایگانی زکات فطره مبلغ معادل یک صاع (سه کیلوگرم) گندم یا برنج است.

کفاره ی روزه ی غیرعمدی، برای هر روز، یک مد حدود هفتصد و پنجاه گرم طعام مثل گندم است. کفاره ی عمدی، برای هر روز افطار عمدی، اطعام 60 مسکین؛ هرکدام یک مد حدود هفتصد و پنجاه گرم طعام، مثل گندم پرداخت شود.

مبلغ فطریه و کفاره سال 1400

میزان مبلغ فطریه و کفاره سال 1400 از سوی آیت الله وحید خراسانی

بر اساس اعلام دفتر آیت‌ الله العظمی وحید خراسانی زکات فطره قوت غالب گندم بیست هزار تومان و زکات فطره قوت غالب برنج هفتاد و پنج هزار تومان است.

مبلغ فطریه و کفاره سال 1400

میزان مبلغ فطریه و کفاره سال 1400 از نظر آیت الله مظاهری

میزان زکات فطره مکلفینی که فقیر نیستند، برای خودشان و اشخاص تحت تکفل، به ازای هر نفر، تقریباً سه کیلوگرم گندم یا جو یا خرما یا برنج و مانند آن است که باید به مستحق بدهند و اگر پول یکى از اینها را هم بر اساس قیمت رایج محل زندگی خود بپردازند کافی است. این مبلغ در اغلب مناطق کشور برای گندم حدود بیست هزار تومان و برای برنج حدود هفتاد و پنج هزار تومان برآورد شده است.

کفاره افطار غیر عمدی روزه، به ازای هر روزه، حدود هفتصد و پنجاه گرم طعام نظیر گندم یا پول آن است و کفاره عمدی افطار روزه، به ازای هر روزه، شصت برابر آن است.

مبلغ فطریه و کفاره سال 1400

مطالب مرتبط :

زکات فطره از توضیح المسائل مراجع
احکام مصرف زکات فطره از توضیح المسائل مراجع
مسائل متفرقه زکات فطره از توضیح المسائل مراجع
نماز عید فطــر و قربان از توضیح المسائل مراجع

موضوع مقالات

دیدگاه‌ها

نایمی پناه 13:34 - 2021/05/11

سلام ممنون از جامعیت نظرات

علوی نام 21:47 - 2021/05/11

آقا دست خوش التماس دعا

افزودن دیدگاه جدید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • نشانی‌های وب و پست الکتونیکی به صورت خودکار به پیوند‌ها تبدیل می‌شوند.
بازگشت بالا