چگونه اراده خود را تقویت کنیم؟ (بخش دوم)
چگونه اراده خود را تقویت کنیم؟ (بخش دوم)
تقویت اراده از لازمه های هرگونه پیشرفت فردی و مالی در زندگی همه ماست. بدون اراده نه میتوانیم عادات زشت را ترک کنیم و نه میتوانیم عادات خوب را در خود نهادینه کنیم. در قسمت قبلی مقاله، به 7 تکنیک برای تقویت موثر اراده اشاره کردیم. در ادامه، قصد داریم 6 تکنیک دیگر را نیز خدمتتان معرفی کنیم. با ما همراه باشید.
رجوع به بخش اول: چگـــونه اراده خـــود را تقــویت کنیم؟
8. کارهای بهتر را اول انجام دهید
برایان تریسی، در کتاب قورباغه را قورت بده، می نویسد: اگر قرار باشد هر روز شما چندین قورباغه را بخورید، بهتر است بزرگترین و زشت ترینش را صبح اول وقت بخورید.
وقتی که صبح ها پس از یک خواب کامل بیدار می شوید، اراده تان حداکثر قدرتش را دارد. با استفاده از خودکنترلی در طول روز، ذخیره خودکنترلی تان کاهش می یابد. بنابراین بهتر است کارهای بهتر یا کارهایی را که انجامشان نیاز به اراده دارد، در ساعات ابتدایی صبح به انجام برسانید.
9. بعضی کارها را به عادت تبدیل کنید
بعضی کارها باید در زندگی تبدیل به عادت تان شود و دیگر برای انجام آنها اراده تان را صرف نکنید. بعنوان مثال مسواک زدن امری است که باید تبدیل به عادت تان شود و بدون فکر کردن آنرا انجام دهید. با این روش می توانید اراده تان را برای کارهای دیگری ذخیره کنید. در این راه فقط کافی است کاری را بطور منظم انجام دهید تا تبدیل به عادت زندگی تان شود.
10. تمرین اراده
افرادی که بطور مداوم تمرین اراده می کنند، قدرت بالاتری برای کنترل خود دارند. بر اساس مطالعات یک هفته ای که بر روی دانش آموزان صورت گرفت، آن دسته از دانش آموزانی که تمرین اراده کردند از آنهایی که تمرین اراده نمی کردند، قدرت خودکنترلی بالاتری داشتند.
در این مرحله شما را با چند نمونه از تمریناتی که در تقویت اراده می تواند موثر واقع شود، آشنا میکنیم.
تمرین شماره یک
اگر در اتوبوس یا مترو نشسته ای و می بینی فرد مسنی وارد می شود، بلندشو و جای خود را به او بده. این تمرینی است برای غلبه کردن بر مقاومت ذهنی و روحی خودت.
تمرین شماره دو
اگر کلی ظرف کثیف در سینک آشپزخانه است که باید شسته شوند و تو به خاطر تنبلی، شستن آنها را عقب می اندازی، به سرعت بلند شو و آنها را بشور و اجازه نده تنبلی تو را کنترل کند. وقتی اینگونه عمل کنی، قدرت اراده ات تقویت خواهدشد.
تمرین شماره سه
به خانه می آیی و مستقیم سراغ تلویزیون می روی؛ چون احساس تنبلی می کنی، نمی خواهی دوش بگیری، پس بر این حال و هوا غلبه کن و اول سراغ دوش گرفتن برو.
تمرین شماره چهار
اگر دوست داری همیشه قهوه یا چای را با شکر بنوشی، یک هفته تمرین کن و چای یا قهوه ات را بدون شکر بنوش و اگر عادت به مصرف زیاد چای در روز داری، سعی کن در مدت 10 روز آنرا به دو فنجان در روز برسانی؛ چون در این صورت می توانی عادت هایت را کنترل کنی یا آنها را تغییر دهی.
تمرین شماره پنج
اگر برای بالارفتن می توانی از آسانسور یا پله استفاده کنی، پله را انتخاب کن؛ البته اگر تعداد طبقات خیلی زیاد نباشند.
11. محیط اطراف تان را تغییر دهید
اگر چیزی بطور مداوم شما را وسوسه کند، باعث تضعیف اراده تان خواهد شد. بعنوان مثال اگر می خواهید از خوردن هله هوله اجتناب کنید، بهتر است این غذاها را جلوی چشمتان نگذارید. زیرا دیدن اینها و مقاومت برای نخوردن شان، اراده تان را ضعیف می کند.
بر اساس مطالعاتی که بر روی دانش آموزان صورت گرفت. یک دسته از دانش آموزان را مجبور کردند تا در برابر خوردن کیک شکلاتی مقاومت کنند. از دسته دوم دانش آموزان چنین درخواستی نشد. مشاهده شد دانش آموزان دسته اول در چالش بعدی، قدرت خودکنترلی کمتری نسبت به دسته دوم دارند. در نتیجه دور نگه داشتن چیزهای وسوسه کننده از جلوی چشمتان، تا حد زیادی از خسته شدن عضله اراده تان جلوگیری می کند.
به همین ترتیب می توانید با تغییر عوامل محیطی، با صرف اراده کمتری به اهداف خود برسید. بعنوان مثال فردی قصد داشت عادت دویدن اول صبح را در خود به وجود بیاورد. وقتی که او صبح بیدار می شد، حوصله پوشیدن لباس ورزشی را نداشت و در نتیجه نمی دوید. اما بعنوان راه حل تصمیم گرفت شب ها با لباس ورزشی بخوابد و جوراب و کفش مخصوص دویدن را کنار تخت خود بگذارد. به این ترتیب وقتی که صبح ها بیدار می شد، مستقیم جوراب و کفش های خود را می پوشید و برای دویدن می رفت. در نتیجه او توانست با صرف کمترین اراده به هدف خود برسد.
12. خود دلسوزی را تمرین کنید
باور عامه بر این است که خودانتقادی زیاد، ابزاری ضروری برای هدایت ما به مسیر درست است. اما باید بدانید که این باور اشتباه است. مطالعات یکی پس از دیگری نشان داده اند که پس از شکست در چالش های اراده، خوددلسوزی تأثیر بهتری نسبت به خودانتقادی دارد.
بر اساس یک مطالعه، کسانی که به جای خودانتقادی شدید، خوددلسوزی می کنند، اراده بیشتری برای پیشرفت و یادگرفتن از اشتباهات، خطاها و ضعف های خود نشان می دهند.
مک گونیگال در کتاب «غریزه اراده» از نتایج یک مطالعه می گوید. در این مطالعه از گروهی از زنانی که رژیم غذایی داشته اند دعوت شد تا در آزمایشی شرکت کنند. به ظاهر از آنها خواسته شد تا طعم آب نبات هایی را امتحان کنند. اما در واقع این افراد سوژه آزمایشی بر روی اراده و خوددلسوزی بوده اند.
پس از ورود زنان، از آنان خواسته شد تا از سینی دونات هایی را بردارند و بخورند. سپس از آنان خواسته شد تا یک لیوان بزرگ آب بنوشند (تا احساس سیری کنند). سپس از زنان خواستند تا به اتاق دیگری بروند و هر چقدر که می خواهند آب نبات بخورند. پژوهشگران وزن آب نبات ها را از قبل می دانستند و می توانستند بفهمند هر یک از زنان دقیقا چه مقداری آب نبات خورده است.
پیش از ورود به اتاق آب نبات ها با نیمی از زنان صحبت شد و در آنان نوعی حس خوددلسوزی ایجاد شد. به آنها گفته شد: «می دانیم که پس از خوردن این مقدار دونات احساس بدی دارید؛ لطفا فراموش نکنید که شما به درخواست ما این مقدار دونات را خوردید. عیبی ندارد گاهی رژیم خود را بشکنید. نیازی نیست به خودتان سخت بگیرید.»
سپس مشاهده شد آن دسته از زنانی که با آنها صحبت هایی برای ایجاد احساس خوددلسوزی نشد، سه برابر گروهی که با آنان صحبت شد، آب نبات خوردند.
بنابراین دفعه بعدی که در چالش اراده شکست خوردید، فراموش نکنید که شما هم انسان هستید. با خودتان مهربان باشید و به خودتان سخت نگیرید.
13. دور و برتان را با افرادی پر کنید که با شما خواسته های مشترک دارند
یک عامل تعیین کننده در فرد، وضعیت دوستان و خانواده اوست. بیشتر افراد دوست دارند هم رنگ جماعت باشند. بنابراین وقتی اطرافیان شما افراد موفقی باشند، شما نیز ناخودآگاه عادات خوبی را پیش می گیرید تا زندگی موفقی داشته باشید.
همان طوری که مک گونیگال می نویسد: وقتی اطراف تان پر از افرادی است که به اهداف شان پایبند هستند، شما نیز تلاش خواهید کرد تا شبیه آنان باشید و به اهداف خود پایبند باشید.
اکنون با 13 تکنیک برای تقویت اراده آشنا شدید. یکی از این تکنیک ها را این هفته به کار ببندید و نتیجه حاصل را مشاهده کنید. زمانی که این تکنیک به بخشی از زندگی تان تبدیل شد، یک تکنیک دیگر را به عادت خود تبدیل کنید. پس از مدت کوتاهی تبدیل به فردی می شوید که اراده ای قوی و کم نظیر دارد.
افزودن دیدگاه جدید