علت بی اشتهایی در نوزادان چیست؟
علت بی اشتهایی در نوزادان چیست؟
تغذیه نوزادان یکی از کارهای سخت والدین است. اکثرا با این سؤالات روبرو هستند که چه مواد غذایی را در برنامه روزانه نوزاد قرار داده و در چه ساعاتی از روز، فرزند خود را تغذیه کنند. بر خلاف بزرگسالان، نوزادان غذاهای معمولی را دوست ندارند؛ علاقه یا بی میلی نوزاد به هر ماده غذایی بستگی به ذات او دارد. همچنین، اشتهای نوزاد شما ممکن است روز به روز یا ماه به ماه تغییر کند که به رشد اسپورهای او بستگی دارد. قاعده کلی این است که نوزاد خود را تنها زمانی که گرسنه باشد، تغذیه کنید. اما اگر نوزاد شما به اندازه کافی غذا نخورد، ممکن است با وضعیت خطرناکی روبرو شود، زیرا به نظر می رسد که در چنین شرایطی، فرزند شما از بی اشتهایی رنج می برد. در ادامه این مقاله، مطالبی در مورد نشانه ها و علل بروز بی اشتهایی در نوزادان آورده شده است.
اگر نوزاد شما کم خونی دارد حتما مقاله رفع مشکل کم خونی نوزادان با مصرف میوه های خشک را بخوایند
بی اشتهایی در نوزادان :
در ابتدا، به خاطر داشته باشید که اگر نوزاد شما از بی اشتهایی رنج ببرد، علائم زیر در بدن او ظاهر خواهد شد:
- بی قراری
- استفراغ مکرر
- سرفه کردن
- سوزش معده
همچنین، نوزادانی که به این مشکل مبتلا شده باشند، از خوردن غذاهای مورد علاقه خود خودداری می کنند.
اگر از علل بی اشتهایی در نوزادان خود آگاه نباشید، بروز این مشکل می تواند شما را نگرانی کند. بنابراین، بسیار مهم است به عنوان یک مادر بدانید که چرا فرزند کوچک شما اشتهای خود را از دست داده است.
دلایل بروز بی اشتهایی در نوزادان چیست؟
ممکن است بی اشتهایی فرزند شما تا حدودی به خلق و خوی او مربوط باشد، اما ممکن است از بروز مشکل اساسی دیگری در بدن او خبر دهد. یکی از دلایل اصلی بی اشتهایی در نوزادان می تواند این باشد که او گرسنه نیست. همچنین، جالب است بدانید که از دست دادن اشتها یکی از علائم طبیعی رشد نوزاد در برخی دوره ها است. با این حال، برخی دلایلی که می تواند موجب بروز بی اشتهایی در نوزادان شود، عبارتند از:
1- روند رشد نوزاد:
نرخ رشد نوزاد شما تا شش ماه اول زندگی بالا می رود. اما پس از آن، در ماه 6 تا 12ام از زندگی، این نرخ کاهش یافته و از 12 تا 18 ماهگی نیز کم تر می شود. بنابراین، طبیعی است که فرزند 16 ماهه شما کمتر از آنچه که در 12 ماهگی می خورد، مواد غذایی را مصرف کند. در واقع، او به کالری زیادی نیاز ندارد.
2- بروز مشکلات دندانپزشکی در نوزادان:
از دست دادن موقتی اشتها در نوزادان، امری رایج است که معمولاً در دو هفته حل می شود. نوزاد شما ممکن است به خاطر درد ناشی از دندان ها یا پارگی لثه ها دچار بی اشتهایی شود؛ درد دهان او در هنگام غذا خوردن یا مصرف شیر افزایش می یابد.
حتی، دندان درآوردن نوزادان باعث ایجاد لکه های ملایم بر روی لثه های آنها می شود؛ در چنین شرایطی، دندان های فرزند شما بسیار حساس خواهد بود که حتی کوچک ترین لمس نیز می تواند باعث درد شدید آنها شود. اگر نوزاد شما به خاطر درد دندان نخوابد، ممکن است بر سلامت کلی بدن او تأثیر بگذارد. پس، اطمینان حاصل کنید که او مقدار زیادی مایعات می نوشد و او را از برخی رفتارها دور نگه دارید. همچنین، قرار دادن میوه های سرد و نعناع یخی در برنامه غذایی نوزادان در حین درآوردن دندان می تواند ایده مناسبی باشد. اگر نوزاد شما برای خوردن غذاهای جامد آماده باشد، می توانید از ماست و سیب زمینی در رژیم غذایی او استفاده کنید، زیرا جویدن این غذاها آسان تر از مواد غذایی دیگر است. اما اگر پس از دو هفته، اشتهای طبیعی فرزند شما برنگشت، باید در این مورد با پزشک متخصص اطفال مشورت کنید.
3- گلودرد در نوزادان :
گلودرد ناشی از تورم گلو یا عفونت ویروسی می تواند یکی از دلایل بروز بی اشتهایی در نوزاد شما باشد. این شرایط می تواند در هنگام بلعیدن غذا، مشکلاتی برای فرزند شما ایجاد کند. اگر گلودرد او همراه با تب و تورم غدد باشد، باید بلافاصله به یک پزشک متخصص اطفال مراجعه کنید تا عفونت را از بین برده و اشتهای نوزاد را افزایش دهید.
برای جلوگیری از کم ابی بدن نوزادتان حتما مقاله جلوگیری از کم آبی بدن نوزادان با مصرف خیار را بخوانید
4- گرمازدگی در نوزادان:
به خاطر داشته باشید که گرمای بیش از حد می تواند باعث عرق کردن و خستگی نوزادان شود؛ چنین شرایطی باعث می شود که غذا خوردن برای فرزند شما دشوار باشد (بنابراین، او در معرض بی اشتهایی قرار می گیرد). اگرچه بروز بی اشتهایی در نوزادان در آب و هوای گرم، یک مسئله رایج است، اما شما می توانید اقدامات زیر را برای مقابله با این مشکل در بدن فرزند خود انجام دهید:
5- خنک کردن نوزاد:
نوزاد شما ممکن است در هنگام غذا خوردن احساس کند که هوا خیلی گرم و ناراحت کننده شده است. بنابراین، شما می توانید مراحل زیر را برای خنک کردن او انجام دهید:
- لباس نوزاد خود را از جنس پنبه ای سبک انتخاب کنید.
- او را در منطقه آرام، سایه و خنک نگه دارید.
- فرزند خود را با آب معتدل حمام کنید.
- بدن نوزاد خود را با استفاده از یک پارچه مرطوب، پاک کنید.
6- تغییر منوی غذایی نوزاد:
نوزاد شما ممکن است به علت گرما و خوردن غذاهای یکنواخت و سنگین، احساس ناراحت کننده ای داشته باشد. برای حل این مشکل، غذاهای سالمی را برای فرزند خود تهیه کنید که هضم راحت تری داشته باشند.
7- در طول فصل های گرم، نوزاد شما برای حفظ دمای بدن خود انرژی مصرف نمی کند:
در فصل های گرم، ممکن است فرزند شما به درستی غذا نخورد، چون کالری زیادی را برای حفظ دمای بدن خود مصرف نکرده است. در چنین شرایطی، به او اجازه دهید تا فعال بوده و به بازی کردن در محیط خانه مشغول شود. این کار ممکن است در درمان بی اشتهایی او مؤثر باشد.
اگر این راهنمایی ها در مورد فرزند شما کارساز نبود و احساس کردید که فرزندتان همچنان از گرمای بیش از حد رنج می برد، باید اقدامات فوری را برای بهبود وضعیت بدن او انجام دهید. در گام اول، اطمینان حاصل کنید که بدن فرزندتان را هیدراته و خنک نگه داشته اید.
8- نوع غذا نوزادان:
بعضی از غذاها زمان بیشتری را برای هضم شدن صرف می کنند؛ بنابراین ممکن است شکم نوزاد شما را برای مدت طولانی تری پر کنند. دانه های غلات یکی از مواد غذایی هستند که سبب سیری طولانی مدت نوزاد شما می شوند، زیرا محتوای فیبر بالایی هستند. این مواد غذایی می توانند سبب از دست دادن اشتهای نوزادان شوند.
9- قرار دادن غذاهای جامد در برنامه روزانه نوزادان:
فرزند شما تاکنون تنها از شیر تغذیه می کرد؛ اکنون اگر شما بطور ناگهانی غذاهای جامد را به برنامه روزانه او اضافه کنید، بدن او نیاز به زمان بیشتری برای تطبیق خود با این مواد غذایی خواهد داشت. از آن جایی که روند هضم مواد غذایی جامد طولانی تر است، ممکن است فرزند شما دچار بی اشتهایی شود. برای حل این مشکل، شما باید غذاهای تازه را در مقادیر کم به رژیم غذایی نوزادتان اضافه کنید تا او بتواند بدن خود را به مواد غذایی جامد عادت دهد.
10- آلودگی بدن نوزادان به کرم:
یکی دیگر از علل رایج بروز بی اشتهایی در نوزادان ، آلودگی بدن آنها به کرم است. ممکن است فرزند کوچک شما به انگل های روده ای و انواع کرم ها مبتلا شده باشد. این شرایط می تواند باعث بروز استفراغ، اسهال و از دست دادن اشتها در او شود. اگر فرزند شما مبتلا به کرم باشد، بسیار مهم است که در اسرع وقت با یک پزشک متخصص اطفال مشورت کنید.
11- بروز مشکلات بهداشتی و سلامتی در نوزادان:
اگر نوزاد شما از برخی مشکلات سلامتی رنج ببرد، تمایلی به خوردن غذا نخواهد داشت؛ این شرایط می تواند باعث بروز بی اشتهایی در او شود؛ اگر نوزادی دچار تب، سرماخوردگی، سرفه یا ناراحتی معده باشد، اشتهای خود را از دست می دهد. یادتان باشد که در چنین شرایطی، او می تواند پس از بهبودی بیماری، اشتهای خود را به دست آورد. علاوه بر موارد فوق، عفونت های باکتریایی و ویروسی نیز می توانند باعث کاهش میل فرزند شما به غذا شوند؛ شرایطی مانند عفونت گوش، برونشیت و آنفولانزا می تواند موجب بالا رفتن ضربان قلب و بروز درد شدید در فرزند شما شده و باعث شود که او در خوردن غذا دچار مشکل شود. در این مورد، حتماً از پزشک متخصص اطفال کمک فوری بگیرید. همچنین، اطمینان حاصل کنید که او فرزند خود را در موقع مناسب در برابر همه عفونت های معمول واکسیناسیون کرده باشید.
12- مصرف بیش از حد مایعات در نوزادان:
مصرف بیش از حد مایعات مانند آب، آب میوه ها، شیر خشک یا شیر مادر می تواند یکی دیگر از دلایل بروز بی اشتهایی در نوزادان باشد. هنگامی که معده کوچک نوزادی پر از شیر خشک یا شیر مادر باشد، به غذای دیگری نیاز نخواهد داشت. قرار دادن آب بیش از حد در برنامه روزانه نوزادان باعث جلوگیری از جذب مواد مغذی در شیر مادر یا شیر خشک به بدن آنها می شود. به این ترتیب، او احساس سیری کرده و به خوردن مواد غذایی مقاوم نشان می دهد. در نتیجه، می توان ادعا کرد که نوزاد دچار مشکل بی اشتهایی شده است.
13- عدم تحمل برخی مواد غذایی:
عدم تطابق بدن با برخی از غذاها مانند تخم مرغ، شیر، سویا و بادام زمینی می تواند نشانه هایی از قبیل خارش، التهاب، اسهال و عمدتاً بی اشتهایی را در بدن نوزادان به دنبال داشته باشد. شما باید مواد غذایی را که فرزندتان به آنها آلرژی دارد، شناسایی کرده و قرار دادن این مواد غذایی در برنامه روزانه او جلوگیری کنید.
14- واکسیناسیون:
جالب است بدانید که انجام برخی از واکسیناسیون ها باعث می شود که درجه حرارت بدن نوزادان بالا برود. دمای بیش از حد بدن همراه با درد زخم می تواند باعث بروز بی اشتهایی در نوزادان شما شود.
15- بروز یبوست در نوزادان:
اگر نوزاد شما از یبوست رنج می برد، حرکت مواد غذایی در روده او دشوار خواهد بود. در چنین شرایطی، ممکن است او اصلاً دچار بی اشتهایی شود. بنابراین، باید مطمئن شوید که حرکات روده ای فرزند شما مناسب است.
16- کم خونی در نوزادان:
به خاطر داشته باشید که اگر نوزاد شما دچار آنمی باشد، ممکن است از بی اشتهایی نیز رنج ببرد. بطور كلی، نوزادان مبتلا به كم خونی اغلب ضعیف و خسته هستند. بهتر است در چنین شرایطی، فرزند خود را به پزشک متخصص اطفال نشان دهید، زیرا این امر می تواند بر روند درمان او تأثیر بسزایی داشته باشد. همچنین، غذاهای غنی از آهن را در برنامه غذایی فرزند خود قرار دهید.
14- خستگی و فشار بیش از حد در نوزادان:
فشار می تواند یکی از دلایل کاهش اشتهای نوزادان باشد. اگر فرزند شما برای مدت طولانی بازی کرده و خسته شود، حتماً اشتهای خود را از دست می دهد. به همین دلیل، زمان بازی نوزاد خود را تنظیم کنید تا از خستگی او اجتناب نمایید.
افزودن دیدگاه جدید