آیا بدن نوزاد شما به مصرف ماهی آلرژی دارد؟
آیا بدن نوزاد شما به مصرف ماهی آلرژی دارد؟
آیا کودک شما، خوردن مواد غذایی جامد را آغاز کرده است؟ اگر چنین است، به شما تبریک می گوییم! آیا شما هم در این فکر هستید که ماهی را به رژیم غذایی فرزند خود اضافه کنید؟ ماهی، یک ماده غذایی غنی از مواد مغذی است. بنابراین، مادران می توانند برای بهبود روند رشد فرزند خود و تضمین سلامتی او، این ماده غذایی را به برنامه روزانه کودک اضافه کنند. با این حال، لازم است بدانید که شما باید مصرف ماهی را در زمان مناسب به برنامه غذایی فرزند خود اضافه کنید تا برای سلامت کودک شما مفید باشد. اگر این ماده غذایی را خیلی زود به رژیم غذایی کودک خود معرفی کنید، او را در معرض خطر ابتلا به آلرژی قرار می دهید. با همه این توصیفات، نگران نباشید!
در ادامه این مقاله، همه چیز در مورد قرار دادن ماهی در برنامه غذایی نوزادان به تفصیل مورد بحث قرار می گیرد؛ چه زمانی می توان ماهی را به برنامه غذایی نوزادان اضافه کرد؟ چه نوع ماهی هایی را می توان به رژیم غذایی فرزند خود اضافه کرد؟ و در نهایت، دو دستورالعمل ساده و خوشمزه مصرف ماهی ، با استفاده از این ماده غذایی مفید برای فرزند شما معرفی خواهد شد.
چه زمانی می توان مصرف ماهی را در برنامه غذایی نوزاد قرار داد؟
در مورد زمان مناسب برای قرار دادن ماهی در برنامه روزانه نوزادان، عقاید متفاوتی وجود دارد! بعضی از پزشکان متخصص اطفال به مادران توصیه می کنند که بعد از اتمام 12 ماهگی فرزند خود، ماهی را به رژیم غذایی او اضافه کنند تا بدن نوزاد از مواد مغذی و ویتامین های موجود در این ماده غذایی جامد بهره ببرد. این، در حالی است که برخی دیگر از پزشکان ترجیح می دهند تا کودک سه ساله شود، سپس ماهی را به رژیم غذایی او اضافه کنند، زیرا آن ها معتقدند که ماهی به عنوان یک آلرژن شناخته شده است. در واقع، می توان ادعا کرد که اگر کودک شما مستعد ابتلا به آلرژی باشد، بهتر است صبر کنید تا او بزرگ تر شود؛ سپس ماهی را به برنامه غذایی او اضافه کنید. اما اگر کودک شما علائم آلرژی را در بدن خود نداشته باشد، می توانید بعد از اتمام ماه هشتم بعد از تولد، ماهی را به رژیم غذایی او معرفی کنید. با این حال، شما باید در مورد قرار دادن غذاهای شامل موجودات دریایی سخت پوست مانند خرچنگ ها، صدف ها و غیره به برنامه روزانه فرزند خود، برای اولین بار، با پزشک متخصص اطفال مشورت کنید.
خواندن این مطلب آیا مصرف غذاهای دریایی به سیستم عصبی نوزاد آسیب می رساند؟ به شما توصیه میشود
چه نوع ماهی هایی را می توان به برنامه غذایی نوزادان اضافه کرد؟
اگر تصمیم گرفته اید که ماهی را به برنامه غذایی فرزند خود اضافه کنید، از انواع ماهی های "سفید گوشت" برای این منظور، استفاده نمایید، زیرا این نوع ماهی ها به راحتی قابل هضم بوده و برای تضمین سلامت نوزاد شما و بهبود روند رشد او مناسب هستند.
آیا امکان دارد که بدن کودکی به مصرف ماهی آلرژی داشته باشد؟
به یاد داشته باشید که وقتی شما هر ماده غذایی جدیدی را به برنامه روزانه کودک خود معرفی می کنید، باید به دنبال علائم آلرژی در بدن او باشید. این موضوع در مورد ماهی نیز صادق است. علائم آلرژی بدن نوزادان به مصرف ماهی عبارتند از:
- تورم زبان، لب ها و صورت نوزاد
- بروز بثورات پوستی بر روی صورت و بدن نوزاد
- بی قراری کودک
- بروز حالت تهوع و استفراغ
اگر کودک شما، بعد از مصرف ماهی با هر یک از این علائم روبرو شد، حتماً باید در مورد وضعیت سلامت او با پزشک متخصص اطفال مشورت کنید.
برای اطلاع از فواید سیب زمینی شیرین برای نوزادان این مطلب را بخوانید
دستورالعمل های غذایی ساده با استفاده ماهی، برای نوزادان:
روش های مختلفی برای طبخ ماهی وجود دارد. شما می توانید ماهی را جوشانده، کباب کرده یا سرخ کنید؛ سپس آن را به وعده های غذایی فرزند خود اضافه نمایید. شما همچنین می توانید سبزیجات و میوه های تازه را به ماهی اضافه کنید تا غذای خوشمزه تری برای فرزندتان فراهم شود. خوب، در ادامه این مقاله، دو دستورالعمل غذایی آسان با استفاده از ماهی بیان شده است که عبارتند از:
1- پوره ماهی و سبزیجات:
این خوراک، یک وعده غذایی خوشمزه و آسان است؛ اگر از پوره ماهی و سبزیجات در برنامه روزانه فرزند خود استفاده کنید، می توانید از سلامت عضلات بدن او مطمئن شوید. شما برای تهیه پوره ماهی و سبزیجات به مواد زیر نیاز خواهید داشت؟
- مقداری از فیله هر ماهی
- 1/8 فنجان شیر کامل
- یک قاشق غذاخوری کره ذوب شده
- 1/2 قاشق چای خوری نمک
- 1/8 فنجان نخود فرنگی پاک شده
- 1/8 فنجان هویج خرد شده
- 1/8 فنجان پوره سیب زمینی
طرز تهیه پوره ماهی و سبزیجات :
در ابتدا، استخوان های ماهی را جدا کرده؛ سپس، آن را جوشانده، کباب کرده یا سرخ کنید. ماهی پخته شده را به قطعات ریز تقسیم کنید تا اطمینان حاصل شود که همه استخوان های آن پاک شده است. ماهی و سایر مواد را به یک مخلوط کن انتقال داده و با هم مخلوط کنید تا پوره یکنواختی به دست آید. اکنون پوره ماهی و سبزیجات فرزند شما آماده است!
2- خوراک ماهی و سیب زمینی :
ترکیب ماهی و سیب زمینی، یک وعده غذایی خوشمزه را برای فرزند شما به ارمغان می آورد. شما برای تهیه خوراک ماهی و سیب زمینی به مواد زیر نیاز خواهید داشت:
- مقداری فیله ماهی
- 2 عدد گوجه فرنگی
- 1/2 قاشق سوپ خوری کره
- مقداری شیر (1/2 فنجان)
- مقداری سبزیجات خرد شده
- 1 عدد سیب زمینی
طرز تهیه خوراک ماهی و سیب زمینی :
در ابتدا، فر را با درجه حرارت 180 درجه سانتی گراد روشن کنید تا داغ شود. در این مرحله، ماهی، گوجه فرنگی، کره و سبزیجات را به مدت 20 دقیقه در فر قرار دهید. بعد از پخت، با استفاده از شیر، همه مواد را به شکل پوره در آورید. هم زمان، سیب زمینی را جوشانده و با مقدار کمی شیر و کره به صورت پوره در آورید. در نهایت، پوره ماهی و سیب زمینی را با هم ترکیب کرده و در وعده های غذایی فرزند خود قرار دهید.
اگر نوزادتان کم خونی دارد و دنبال راهی برای از بین بردن ان هستید این مطلب رفع مشکل کم خونی نوزادان با مصرف میوه های خشک را بخوانید
در نهایت، به خاطر بسپارید که اگر شما به سادگی بتوانید ماهی را به وعده های غذایی کودک خود اضافه کنید، گام بزرگی در جهت سلامتی او برداشته اید. با این حال، در صورتی که بدن فرزندتان به مصرف این ماده غذایی واکنش های آلرژیک نشان داد، بلافاصله مصرف آن متوقف نموده و با دکتر متخصص اطفال در مورد وضعیت بدن کودک مشورت کنید. مصرف ماهی ، گاهی اوقات باعث واکنش شدید آلرژیک در بدن نوزادان می شود که حتی می تواند کشنده باشد. همچنین بسیاری از انواع ماهی ها حاوی جیوه بالایی هستند. بنابراین، با قرار داده ماهی هایی با گوشت سفید در وعده های غذایی فرزند خود، از مسمومیت او با جیوه جلوگیری کنید.
بهترین کار در مورد قرار دادن هر ماده غذایی جامد در برنامه روزانه نوزادان، این است که قبل از هر اقدامی با پزشک متخصص اطفال مشورت کنید. هنگامی که از سلامت بدن فرزند خود مطمئن شدید، هر ماده غذایی، از جمله ماهی را به برنامه روزانه او اضافه کنید.
افزودن دیدگاه جدید