بنده از طرف ملت ایران به ترامپ می گویم «شما غلط می کنید»
به گزارش خبرنگار ضیاءالصالحین، حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح امروز (چهارشنبه) به مناسبت هفته ی معلم در دانشگاه فرهنگیان حضور یافتند و در دیدار هزاران نفر از دانشجویان و معلمان، منزلت و جایگاه والای معلمان را همچون معیشت آنان بسیار مهم و نیازمند توجه کامل خواندند و اجرای زمان بندی شده ی سند متقن و جامع تحول آموزش وپرورش را بسیار لازم و زمینه ساز نوسازی این دستگاه عظیم و سرنوشت ساز برشمردند.
به آمریکا اعتماد نکنید
ایشان همچنین در سخنان مهمی درباره ی «آمریکا» و «برجام» با اشاره به استمرار عزت و عظمت ملت ایران و بی نتیجه ماندن توطئه های دشمنان تأکید کردند: بارها گفته بودیم « به آمریکا اعتماد نکنید»، این هم نتیجه اش. درباره ی مذاکره با سه کشور اروپایی هم می گوییم به این ها هم نباید اعتماد کرد و برای هر قرارداد باید تضمین های واقعی و عملی بگیرید وگرنه نمی شود به این شکل حرکت را ادامه داد.
رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به حرف های سخیف و سبک دیشب ترامپ گفتند: این شخص علاوه بر بیش از ۱۰ دروغ آشکار، ملت ایران و جمهوری اسلامی را هم تهدید کرد که بنده از طرف ملت ایران به او می گویم «شما غلط می کنید».
ایشان مسئله ی آمریکا را مسئله ای مهم، جدی و غیر احساساتی برشمردند و خاطرنشان کردند: دشمنی مستمر، عمیق و براندازانه ی آمریکایی ها، دشمنی با اینجانب یا دیگر مسئولان کشور نیست بلکه خصومت با مجموعه ی نظام اسلامی و ملتی است که این نظام را انتخاب کرده و در راه آن حرکت می کند.
حضرت آیت الله خامنه ای در همین زمینه افزودند: حتی در دولت اوباما که نامه می نوشتند و حرف هایی می زدند، درصدد براندازی بودند اما به دروغ می گفتند هدفمان براندازی نظام اسلامی نیست.
رهبر انقلاب در بازخوانی کوتاه روند منتهی به قرارداد برجام افزودند: وقتی مسئله ی هسته ای و تحریم ها شروع شد، برخی چهره های شناخته شده به اینجانب می گفتند: «چرا بر روی مسئله ی هسته ای می ایستید؟ این مسئله را کنار بگذارید تا آمریکایی ها خباثت و دشمنی نکنند.»
ایشان افزودند: این حرف البته از چند زاویه غلط بود؛ یکی اینکه انرژی هسته ای نیاز واقعی کشور است و تا چند سال دیگر، ایران به ۲۰ هزار مگاوات برق هسته ای نیاز دارد.
رهبر انقلاب اسلامی در همین زمینه خاطرنشان کردند: می گویید برای تأمین نیاز خود به انرژی، «نفت» دارید اما مگر نفت، ابدی است؟ آیا وقتی نفت تمام شد تازه به دنبال امکانات هسته ای برویم؟ آیا نسل های آن روز ما را لعنت نمی کنند که چرا به موقع، سراغ انرژی هسته ای نرفتید؟
حضرت آیت الله خامنه ای افزودند: همان موقع به این مسئولان می گفتم: «انرژی هسته ای بهانه است، اگر این را کوتاه بیایید آمریکایی ها بهانه ی دیگری می گیرند»؛ آن ها می گفتند: «این جوری نیست»، اما حالا دیدید که همین جوری است و آنچه می گفتیم تحقق یافت.
ایشان افزودند: مسئله ی هسته ای را به شکلی که مخالفان ایران می خواستند قبول کردیم و زیر بار رفتیم اما دشمنی آمریکا و بهانه گیری آن ها تمام نشد.
حضرت آیت الله خامنه ای با اشاره به بهانه های آمریکا درباره ی توان دفاعی و حضور منطقه ای ایران، تأکید کردند: اگر فردا اعلام کنید که دیگر موشک تولید نمی کنیم یا بُرد آن ها را محدود می کنیم، این مسئله تمام می شود؛ اما حتماً یک بهانه و قضیه ی دیگر را مطرح می کنند چرا که دعوای آن ها با ما بنیادی است و آمریکا با اصل جمهوری اسلامی مخالف است.
ایشان علت اصلی این خصومت شدید را پیروزی انقلاب اسلامی و تشکیل جمهوری اسلامی و کوتاه شدن دست آمریکایی ها از ایران دانستند و افزودند: آن ها می خواهند نظام را نابود و مجدداً بر ایرانِ دارای ذخایر مهم و موقعیت راهبردی حکم فرمایی کنند.
رهبر انقلاب اسلامی افزودند: آمریکایی ها نوکرانی می خواهند که مانند برخی حکام کشورهای منطقه فقط اطاعت کنند اما جمهوری اسلامی عزت خود و ملت ایران را به رخ آن ها می کشد و این عظمت و سرافرازی برای آن ها قابل تحمل نیست.
حضرت آیت الله خامنه ای با اشاره به نامه ای که ترامپ چند روز قبل برای حکام کشورهای خلیج فارس فرستاده است، افزودند: رئیس جمهور آمریکا در نامه به این کشورها دستور می دهد که این کارها را بکنید و آن کارها را نکنید؛ آن ها می خواهند با نظام اسلامی همین گونه رفتار کنند اما نمی توانند چرا که جمهوری اسلامی ذلت ملت و کشور را در دوران قاجار و پهلوی به عزت و استقلال و ایستادگی تبدیل کرده و از منافع ملی خود کوتاه نمی آید.
رهبر انقلاب اسلامی در ادامه ی سخنانشان رفتار زشت و سخیف ترامپ را قابل انتظار خواندند و با اشاره به استمرار خباثت همه ی مسئولان مختلف آمریکایی در همه ی سال های پس از انقلاب، افزودند: کسانی که آن خصومت ها را نسبت به ملت ایران انجام می دادند، اکنون استخوان هایشان زیر خاک است اما جمهوری اسلامی ایستاده است، این آقا هم روزی بدنش زیر خاک می رود اما جمهوری اسلامی همچنان ایستاده و سرافراز خواهد بود.
بخش مهم دیگری از سخنان امروز رهبر انقلاب اسلامی به «برجام» اختصاص داشت.
ایشان با یادآوری تذکرات مکرر خود در جلسات خصوصی و عمومی به مسئولان درباره ی پرهیز از اعتماد به آمریکا افزودند: به مسئولین گفتیم قبل از هر قرارداد، از طرف مقابل تضمین های واقعی بگیرید و به حرف آن ها اعتماد نکنید.
حضرت آیت الله خامنه ای با یادآوری شروط خود برای پذیرش برجام از طرف ایران گفتند: یکی از این شروط، تضمین کتبی و امضای رئیس جمهور وقت آمریکا مبنی بر برداشته شدن تحریم ها بود، البته مسئولان محترم تلاش کردند اما نتوانستند و نتیجه اش این شد که بعد از دو سال و نیم عمل کردن ایران به همه ی تعهدات، رئیس جمهور آمریکا ضمن خروج از برجام، ملت ایران را تهدید هم می کند!
رهبر انقلاب اسلامی در فراز بسیار مهم دیگری از سخنانشان به برخی حرف ها درباره ی ادامه دادن برجام با سه کشور اروپایی اشاره کردند و افزودند: من به این سه کشور هم اعتماد ندارم و می گویم به این ها هم اعتماد نکنید. اگر می خواهید قراردادی ببندید، تضمین واقعی و عملی بگیرید وَالّا فردا این ها هم همان کار امروز آمریکا را به شیوه ی دیگری خواهند کرد.
ایشان خاطرنشان کردند: این ها گاهی در حال لبخند، خنجر را در سینه ی طرف مقابل فرو می برند و با تعریف و تمجید ظاهری و اینکه ما می دانیم شما قرارداد را به هم نمی زنید، اهداف خود را دنبال می کنند
رهبر انقلاب اسلامی درباره ی کار با اروپایی ها افزودند: این مسئله بسیار حساس است، اگر توانستید تضمین قطعی و قابل اعتماد بگیرید که البته بسیار بعید است، اشکالی ندارد و حرکت را ادامه دهید، وگرنه نمی شود به این شکل حرکت را ادامه داد.
باید عزت و منافع ملت به معنی واقعی کلمه تأمین شود
حضرت آیت الله خامنه ای، مسئولان کشور را در معرض آزمونی بزرگ توصیف و تأکید کردند: مسئولان در معرض «آزمون بزرگ» قرار دارند که آیا عزت و اقتدار این ملت را حفظ خواهند کرد یا نه. باید عزت و منافع ملت به معنی واقعی کلمه تأمین شود.
ایشان افزودند: البته خوشبختانه مسئولان هم همین مسئله ی تأمین منافع را گفته اند اما برای تحقق این هدف باید با دقت، هوشیاری و عاقلانه با اروپایی ها روبه رو شد و به حرف مسئولان اروپایی اعتماد نکرد، چرا که صرف حرف زدن اعتبار ندارد و آن ها در عالم دیپلماسی کاملاً بی اخلاق عمل می کنند.
رهبر انقلاب اسلامی در بخش دیگری از سخنانشان، این دیدار را به لحاظ حضور در جمع جامعه ی عظیم الشأن معلمان، یکی از شیرین ترین دیدارها توصیف کردند و با اشاره به جمله ی معروف امام خمینی (رحمه الله) که معلمی «شغل انبیا» است، خاطرنشان کردند: متأسفانه هنوز جایگاه و منزلت معلم به صورت واقعی در جامعه تبیین نشده و در اذهان عمومی شکل نگرفته است که این کار فقط با صحبت امکان پذیر نیست بلکه نیازمند برنامه ریزی و کارهای هنری در ابعاد مختلف است.
حضرت آیت الله خامنه ای با تأکید بر اینکه تعلیم و تربیت عمومی باید در جهت برخورداری از عدالت و تربیت انسان هایی عدالت پرور، عدالت ساز و عدالت خواه باشد، افزودند: جهت گیری و اهداف آموزش وپرورش در دوران ۱۲ساله ی تحصیل باید به گونه ای باشد که دانش آموز، جایگاه خود را در کاروان حرکت به سمت پیشرفت، بیابد و با احساس مسئولیت و با روحیه ی آزاداندیشی، راستگو، بلندهمت، شجاع، فداکار، پاکدامن و پرهیزکار، تربیت و تحویل جامعه شود.
رهبر انقلاب اسلامی، عرصه ی تربیت جوانان والا و باانگیزه و باهمت را عرصه ی یک جنگ بزرگ و واقعی دانستند و گفتند: برخی می خواهند لالایی بخوانند تا ما خوابمان ببرد و متوجه این جنگ نشویم، درحالی که جریان مقابل نظام اسلامی به شدت تلاش دارد از راه های مختلف مانع تربیت نسل جوان با چنین خصوصیاتی شود.
ایشان با اشاره به وجود الگوهای برجسته و فراوان در جامعه، خاطرنشان کردند: ما برای تربیت نسل جوان منطبق بر اهداف و آرمان ها و جهت گیری های نظام اسلامی دچار فقر الگو نیستیم که سراغ فلان شخصیت تاریخی بیگانه برویم، بلکه الگوهای بزرگی همچون شهدای هسته ای، شهید چمران، شهید آوینی و شهید حججی داریم که با احساس مسئولیت و با قدرت و عزت و برای افتخار و سربلندی ملت، در مقابل دشمن ایستادند.
رهبر انقلاب اسلامی در ادامه با تأکید بر لزوم تعلیم «علم نافع» در آموزش وپرورش، گفتند: نباید نگرش به آموزش وپرورش همانند نگرش به دیگر دستگاه ها و ادارات باشد زیرا این مجموعه، فرصت کم نظیر و ۱۲ساله برای انتقال صحیح و جامع آرمان های انقلابی و ملی و نهادینه کردن هویت ملی در کودکان و نوجوانان را در اختیار دارد.
ایشان افزودند: آموزش وپرورش برای رسیدن به اهداف والای خود نیازمند نوسازی است و این نوسازی با تحقق سند تحول آموزش وپرورش، امکان پذیر است.
رهبر انقلاب اسلامی، تحقق سند تحول را از واجب ترین کارها برشمردند و گفتند: به رغم اقدامات انجام گرفته اما گزارش ها نشان می دهد تاکنون فقط کمتر از ۱۰ درصد از سند تحول آموزش وپرورش تحقق یافته است.
حضرت آیت الله خامنه ای تأکید کردند: مطالبه ی اصلی من از آموزش وپروش این است که برای تحقق سند تحول، زمان بندی دقیقی معین و این سند اجرا شود.
ایشان یکی دیگر از کارهای ضروری برای تحقق سند تحول آموزش وپرورش را آشنایی بدنه ی آموزش وپرورش با این سند دانستند و درخصوص معاونت پرورشی نیز گفتند: من بارها بر موضوع معاونت پرورشی تأکید کرده ام و انتظار این است وزیر محترم که فردی باانگیزه و بانشاط هستند، این موضوع را به طور جدی پیگیری کنند.
یکی دیگر از نکاتی که رهبر انقلاب اسلامی مورد تأکید قرار دادند، توجه همه جانبه و کاملاً حرفه ای و بدون تبعیض به موضوع تیزهوشان و مدارس سمپاد بود.
حضرت آیت الله خامنه ای در ادامه درخصوص سند ۲۰۳۰ نیز گفتند: من سال گذشته، رسماً و علناً و با قاطعیت، اجرای این سند انحرافی را منع کردم که با استقبال مسئولان هم مواجه شد اما شنیده ام در بخش های مختلف، برخی مفاد سند ۲۰۳۰ در حال اجرا است که این به معنای قرار دادن مهم ترین مسئله ی کشور، در اختیار بیگانگان است.
ایشان افزودند: معنی ندارد کشوری همچون ایران با این سابقه و فرهنگ و با این نظام مقتدر، برنامه های آموزشی و تربیتی خود را از دیگران بگیرد.
رهبر انقلاب اسلامی همچنین به موضوع دانشگاه فرهنگیان و دانشگاه های تربیت معلم پرداختند و گفتند: دانشگاه های تربیت معلم باید از نظر کیفی و کمّی توسعه یابند زیرا تا چند سال آینده تعداد زیادی از معلمان بازنشسته می شوند و کشور با بحران کمبود معلم مواجه خواهد شد.
حضرت آیت الله خامنه ای با تأکید بر اینکه «معلمی» یک حرفه ی هنری و تخصصی است و نیاز به آموزش دارد، خاطرنشان کردند: متأسفانه درخصوص دانشگاه فرهنگیان و دانشگاه های تربیت معلم کوتاهی شده است و این دانشگاه ها از لحاظ استاد، بودجه و فضای آموزشی دچار کمبودهای جدی هستند.
ایشان از وزارت علوم، سازمان مدیریت و سازمان امور استخدامی خواستند با همکاری وزارت آموزش وپرورش این مشکلات را برطرف کنند و سهمیه ی جذب اعضای هیأت علمی این دانشگاه ها را افزایش دهند.
حضرت آیت الله خامنه ای درخصوص جذب اساتید برای دانشگاه های فرهنگیان تأکید کردند: اساتید این دانشگاه ها باید از لحاظ خصوصیات فکری و از لحاظ علمی و تدیّن و روحیه ی انقلابی، جزو شاخص ترین ها و منطبق با معیارهای سند تحول باشند.
ایشان با تأکید بر اینکه هسته های گزینش در رعایت این معیارها نباید هیچ گونه مسامحه ای انجام دهند، اساتید و دانشجویان دانشگاه های تربیت معلم را به انس با آثار شهید مطهری توصیه کردند.
رهبر انقلاب در پایان سخنانشان، آینده ی کشور را روشن و متعلق به ملت به ویژه جوانان عزیز این سرزمین دانستند و تأکید کردند: آینده ی ایران ما، بدون تردید به مراتب بهتر از امروز خواهد بود.
پیش از سخنان رهبر انقلاب اسلامی، آقای حسین خنیفر رئیس دانشگاه فرهنگیان، خانم عادلی رئیس پردیس دانشگاهی نسیبه، خانم زهره اسلامی نیا دانشجومعلم دانشگاه فرهنگیان، دکتر سهراب مروتی استادمعلم دانشگاه فرهنگیان و آقای رامین نصیری معلم نمونه ی کشوری، به نمایندگی از دانشجویان و استادان دانشگاه فرهنگیان و معلمان کشور به طرح دغدغه ها و دیدگاه های خود پرداختند.
محورهای مطالب مطرح شده به این شرح بود:
• لزوم حمایت همه جانبه از دانشگاه فرهنگیان و ارتقای کمّی و کیفی آن
• ضرورت نهادینه کردن علم، ایمان، مهارت و کارآفرینی در دانش آموزان
• انتقاد از اجرایی نشدن سند تحول بنیادین آموزش وپرورش
• لزوم توجه جدی به معیشت و منزلت اجتماعی فرهنگیان
• لزوم اصلاح ساختار جذب هیأت علمی و نیروی انسانی در دانشگاه فرهنگیان
• نیاز به جذب و افزایش تعداد معلم با توجه به افزایش تعداد دانش آموزان و بازنشستگی تعداد زیادی از معلمان در سال های آینده
• ضرورت تحقق عدالت آموزشی و توجه به دانش آموزان مناطق محروم و عشایری
همچنین آقای بطحایی وزیر آموزش وپرورش در گزارشی، معلمان را کانون اساسی و مؤثرترین عنصر در نظام تعلیم و تربیت خواند و گفت: برنامه ریزی و تحول در آموزش وپرورش با تکیه بر سند تحول بنیادین آن، پیشگیری از آسیب های اجتماعی، کیفیت بخشی به مدارس دولتی و افزایش اختیارات آن ها، کاربردی کردن آموزش ها و توسعه ی مهارت ها از مهم ترین رویکردها و اقدامات انجام شده در آموزش وپرورش بوده است.
رهبر انقلاب اسلامی همچنین در بدو ورود به دانشگاه فرهنگیان در جمع مسئولان وزارت آموزش وپرورش، جمعی از اساتید دانشگاه های فرهنگیان و شهید رجایی و نمایندگان معلمان استان ها حضور یافتند.
حضرت آیت الله خامنه ای در سخنان کوتاهی با تأکید بر اینکه هزینه کردن منابع در بخش آموزش در واقع سرمایه گذاری برای آینده ی کشور است، افزودند: اگر این سرمایه گذاری امروز انجام نشود، فردا خسارت آن را همگان خواهند دید.
ایشان با انتقاد از برخی تعابیر غلط مبنی بر اینکه دستگاه هایی چون آموزش وپرورش بودجه ی کشور را می بلعند، گفتند: نباید این افکار انحرافی مبنای تأمین بودجه ی آموزش وپرورش با شیوه های شک برانگیز و مشکل زا قرار بگیرد، بلکه آموزش وپرورش باید همچون گذشته به صورت دولتی اداره شود.
افزودن دیدگاه جدید