دانلود فایل | اندازه |
---|---|
پوستر السلام علی جعفر الطیار (فایل لایه بازPSD) | 58.98 مگابایت |
پوستر السلام علی جعفر الطیار (با کیفیت بالا) | 5.2 مگابایت |
پوستر السلام علی جعفر الطیار + لایه باز(PSD)
به مناسبت فرارسیدن سالروز شهادت حضرت جعفر طیار علیه السلام در ماه جمادی الاولی پوستری مزین به عبارت شریف «السلام علی جعفر الطیار» و روایتی از پیامبر اکرم صلوات الله علیه در سوگ جعفر علیه السلام «على مثل جعفر فلتبكِ البواكي» تقدیم حضورتان می گردد.
توجه : برای مشاهده تصاویر در ابعاد اصلی و بزرگ تر روی آن ها کلیک کنید.
برای دانلود و دریافت تصاویر از فایلهای با کیفیت بالای پیوستی استفاده نمایید.
برای دریافت تصویر، یک صلوات برای تعجیل در ظهور امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) بفرستید.
جعفر بن ابی طالب مشهور به جعفر طیار علیه السلام
جعفر بن ابی طالب بن عبدالمطلب مشهور به جعفر طیار و ذوالجناحین سومین فرزند ابوطالب و فاطمه بنت اسد بود. جعفر پسرعموی پیامبر اكرم (صلی الله علیه وآله)، برادر بزرگ تر امام علی (علیه السلام)، دومین فرد مسلمان پس از امام علی (علیه السلام) و صحابی رسول خدا (صلی الله علیه وآله) بود.
جعفر را مردی خطیب، سخاوتمند، بردبار و متواضع معرفی کرده اند. مفسران او را مصداق برخی از آیات قرآن از جمله آیه ۲۳ سوره احزاب «مِّنَ الْمُؤْمِنِینَ رِجَالٌ صَدَقُوا مَا عَاهَدُوا اللَّهَ عَلَیهِ...» دانسته اند.
جعفر نزد پیامبر اکرم (صلی الله علیه وآله) مقام و منزلت فراوانی داشت و رسول خدا (صلی الله علیه وآله) او را به سرپرستی کاروان مسلمانان در مهاجرت به حبشه برگزید. پیامبر (صلی الله علیه وآله) پس از بازگشت جعفر از حبشه به او نمازی آموخت که به نماز جعفر طیار مشهور است. جعفر در جنگ موته به شهادت رسید و مزار او هم اکنون در اردن است.
شهادت جعفر طیار علیه السلام
جعفر در جنگ موته در جمادی الاولی سال هشتم هجری به شهادت رسید.[امین، اعیان الشیعه، ج۴، ص۱۱۸] ابوالفرج اصفهانی، اولین شهید از فرزندان ابوطالب در اسلام را، جعفر بن ابی طالب خوانده است.[اصفهانی، مقاتل الطالبیین، ۱۳۸۵ق، ص۳] طبری می نویسد: پس از شهادت زید، جعفر پرچم را در دست گرفت و شروع به جنگ کرد. چون دید دشمن دورش را احاطه کرده، از اسبش پیاده شد و آن را پِی کرد. سپس جنگید تا دو دستش قطع گردید و شهید شد.[طبری، تاریخ طبری، ۱۴۰۳ق، ج۲، ص۳۲۱] بنا بر قول مشهور، وی در سن ۴۱ سالگی و دهمین نفری بود که در این جنگ، به شهادت نائل آمد.[مجلسی، بحارالانوار، ۱۴۰۳ق، ج۲۲، ص۱۲۶][ابن عبدالبر، استیعاب، ۱۴۱۲ق، ج۱، ص۲۴۵]
شیخ صدوق روایت کرده است پیامبر(صلی الله علیه وآله) پس از شهادت جعفر بر خانواده اش وارد شد و سخت گریست[صدوق، من لا یحضره الفقیه، ج۱، ص۱۷۷] و فرزندان جعفر را در بغل گرفت و مورد تفقد قرار داد.[واقدی، مغازی واقدی، ۱۴۰۹ق، ج۲، ص۷۶۶] روایت شده که اسماء بنت عمیس و کعب بن مالک در رثای جعفر بن ابی طالب اشعاری را سرودند.[مزی، تهذیب الکمال، ۱۴۰۶ق، ج۵، ص۶۳][اصفهانی، مقاتل الطالبیین، ۱۳۸۵ق، ص۸ و ۹]
مدفن جعفر طیار علیه السلام
مدفن وی و دیگر شهدای موته در منطقه ای به نام مزار در نزدیکی موته (اردن) و مورد احترام همگان است. جعفر بن ابی طالب، عبدالله بن رواحه و زید بن حارثه در یک قبر دفن شدند و قبر پنهان داشته شد.[ابن عنبه، عمده الطالب، ۱۳۸۰ق، ص۳۶] این مقبره در سالیان اخیر توسط وهابیان تندرو به آتش کشیده شد.