رفتن به محتوای اصلی

طرز تهیه کاچی زعفرانی با آرد سفید به روش مادربزرگها

تاریخ انتشار:

طرز تهیه کاچی زعفرانی با آرد سفید به روش مادربزرگها + روغن افتادن و ادویه کاچی

«کاچی» از جمله خوشمزه ترین و مقوی ترین دسرهای قدیمی ایرانی با یک دستور پخت ساده است که معمولا مادربزرگ ها آن را برای خانم هایی که تازه زایمان کرده بودند، افراد بیمار و ضعیف از نظر جسمی و کودکان تجویز و تهیه می کردند. این دسر مقوی در شهرهای مختلف ایران به روش های مختلف تهیه می شود و گاهی اوقات اسامی متفاوتی دارد. با تاپیک آشپزی ضیاءالصالحین همراه باشید تا طرز تهیه کاچی زعفرانی با آرد سفید یا سنگک به سبک مادربزرگ های قدیمی را به شما آموزش بدهیم.

کاچی زعفرانی با آرد سفید یا سنگک ؛ یک دسر قدیمی خوشمزه و مقوی

تبریزی ها به این دسر لذیذ و مقوی «قویماق» می گویند، اهالی ارومیه به آن «دوشاب» می گویند و کرمانی ها هم از ۴ مغز برای افزایش قوت این دسر خوشمزه استفاده می کنند، بعضی ها شکر می ریزند و در برخی مناطق کمی نمک و زردچوبه. با این همه در مجموع مواد تشکیل دهنده این دسر قدیمی و سنتی صرف نظر از اسامی مختلف با کمی اضافه و کم کردن مواد تشکیل کننده اش در مناطق مختلف ایران شبیه به هم است.

طرز تهیه کاچی زعفرانی با آرد سفید به روش مادربزرگها

طرز تهیه کاچی زعفرانی با آرد سفید

مواد لازم

آرد سفید شیرینی پزی (آرد نان لوش یا آرد سنگک): ۳ قاشق غذاخوری سر پُر

آب جوش: ۳ لیوان

روغن حیوانی: سه قاشق غذاخوری  (منظور روغن گاوی یا گوسفندی است، اگر بوی روغن گوسفندی را نمی پسندید از روغن گاوی استفاده کنید، اما روغن حیوانی را حذف نکنید چون به خصوص برای زنان زائو و افراد کم بنیه، یک روغن مقوی است)

نبات زعفرانی چوبی: ۳ عدد

زنجبیل، دارچین و زردچوبه: ¼ قاشق چایخوری

زعفران ساییده شده: ¼ قاشق چایخوری

این مقدار مواد برای یک کاسه کاچی است، به تعداد کاسه هایی که می خواهید کاچی درست کنید مواد را دو یا سه برابر کنید.

 

طرز تهیه 

طرز تهیه کاچی زعفرانی با آرد سفید به روش مادربزرگ‌های قدیمی

طرز تهیه کاچی زعفرانی با آرد سفید علیرغم اسم پیچیده اش بسیار ساده است. باید از یک ظرف تفلون یا هر ظرف دیگری که نچسب است استفاده کنید. بهتر است ته ظرف تان ضخیم باشد تا کاچی نسوزد و خوب مغز پخت شود. ابتدا ۳ لیوان آب را به جوش بیاورید و سپس نبات کوبیده شده و زعفران ساییده شده را به آن اضافه کنید و هم بزنید. شربت را روی شعله گاز خیلی ملایم نگه دارید تا هم کم کم قوام پیدا کند و هم آب از جوش نیفتد.

در یک قابلمه دیگر روغن را بریزید و وقتی که روغن داغ شد آرد را کم کم اضافه کنید. یادتان باشد این میزان آرد برای یک کاسه از این دسر بعد از الک شدن آرد است. روی شعله ملایم گاز آرد و روغن را با حوصله و به آرامی تفت دهید تا رنگ آرد کرم مایل به قهوه ای شود. اگر می خواهید رنگ این دسر روشن تر شود آرد را کمتر تفت بدهید. حالا زردچوبه را اضافه کنید و کمی دیگر تفت دهید تا بوی خامی زردچوبه گرفته شود.

در این مرحله باید ترکیب آب و نبات و زعفرون را به آرد تفت خورده اضافه کنید. آب را در دو مرحله اضافه کنید. و در حین اضافه کردن آب مدام ترکیب را هم بزنید تا آرد گوله نشود و لطیف و یکدست باقی بماند. حالا زنجبیل را اضافه کنید. درب قابلمه را بگذارید تا روی شعله ملایم گاز خوب بپزد و روغن بیندازد. دارچین را زمانی اضافه کنید که کاچی روغن انداخته باشد. در واقع دارچین را روی این دسر مقوی و خوشمزه بپاشید. اگر دوست دارید می توانید کمی شکر هم روی آن بپاشید و با خلال پسته و بادام تزیین کنید.

موضوع انجمن

افزودن دیدگاه جدید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • نشانی‌های وب و پست الکتونیکی به صورت خودکار به پیوند‌ها تبدیل می‌شوند.
بازگشت بالا