رفتن به محتوای اصلی
روتیتر
26 اردیبهشت

شهادت یحیی مصلحی شورکی (1360ش)

تاریخ انتشار:
شهادت یحیی مصلحی شورکی(گنجینه تصاویر ضیاءالصالحین)

شهید یحیی مصلحی شورکی، هشتم آبان ماه ۱۳۴۱ش چشم به جهان هستی گشود. یحیی در همان لحظه تولد، نشان شهادت را به همراه داشت و از مادرش نقل است که: «یحیی به هنگام تولد چشم هایش باز بود.» محل تولدش، کانون گرم خانواده ای کشاورز و مذهبی در شهیدیه میبد بود و به همین دلیل، به محض سپری کردن دوران طفولیت، آن هنگام که پا به سن پنج سالگی گذاشت، وی را جهت فراگیری قرآن مجید به مکتب خانه می فرستند. او در مدت سه سالی که به مکتب خانه رفت، قرآن و خط را آموخت و منقول است که استاد بارها از او تمجید کرده و گفته است: «در میان شاگردانم یحیی را بیش تر از همه دوست دارم.» یحیی پس از گذراندن دوران مکتب و آشنا شدن با قرآن مجید، به مدرسه می رود و تا سال چهارم دبستان تحصیل می کند ولی به علت علاقه زیادی که به علوم دینی دارد، از شهیدیه به یزد می رود و وارد مدرسه علمیه می شود. به مدت دو سال در مدرسه علمیه مصلای یزد به تحصیل علوم دینی می پردازد. از او در این دوران به عنوان یک طلبه نمونه یاد می کنند.

شهید مصلحی پس از آن که به سن چهارده سالگی می رسد، با شور و هیجان بیش تر و برای پیشرفت سریع تر در تحصیل به حوزه علمیه قم می رود و چند سالی به تحصیل علوم دینی اهتمام می ورزد از آنجا که جریانات انقلاب اسلامی مصادف با دوران جوانی یحیی بود، وی نیز مانند هزاران جوان مسلمان، یکی از فعالان این جریان ها بود. او به طور جدی در تظاهرات و راهپیمایی ها شرکت می نمود، هم چنین اعلامیه های امام (ره) را همراه با نوارهای سخنرانی از قم به شهیدیه می آورد و در تکثیر و توزیع آن ها کوشش فراوانی به خرج می داد. از اقدامات دیگر وی، نوشتن شعار بر دیوارها بود. او از استعداد زیادی در زمینه خوش نویسی برخوردار بود و جهت فراگیری این هنر چند ماهی هم به اصفهان رفته بود. این شهید عزیز در تسخیر ادارات میبد که بنا به امر امام (ره) جهت پاک سازی انجام شد نیز شرکت فعال داشت.

از نظر اخلاقی، وی یک انسان والا بود. خانواده شهید می گویند: «از سفارشات او به ما این بود که نماز شب را به پا دارید زیرا در این نماز شب است که چیزهایی دستگیر انسان می شود.» او نسبت به مسجد جمکران بسیار علاقه مند بود و دوستان شهید تعریف می کنند در مدتی که در قم به تحصیل مشغول بود، بار ها پای پیاده از قم به این مسجد رفته بود و دائماً به ما سفارش می کرد که ارتباط خود را با این مسجد حفظ کنید زیرا که در این محل است که می توانید امام زمان (عج) را با چشم دل ببینید. می گویند هنگامی که در قم تحصیل می کرد، زندگی اش به گونه ای بود که تداعی کننده زندگی اولیا بود. یکی از برادرانش نقل می کند: «طی سه روزی که در قم در حجره وی مهمان بودم، غذای بسیار مختصری میل می نمود.» با شروع جنگ تحمیلی رژیم بعثی عراق علیه نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران، وی نیز مانند دیگر جوانان این مرز و بوم، احساس می کند که باید برای دفاع عازم جبهه شود.
مادر شهید نقل می کند: «موقعی که عازم جبهه بود می خواستم او را ببوسم ولی گفت: مادرجان! ما برای خدا می رویم، مرا نبوس و گریه نکن که با گریه ات اجرمان را ضایع می کنی.» در راه، به برادر خود سفارش می کند که: «تا می توانید به مستضعفین کمک کنید.» وی همراه جمعی از طلاب حوزه علمیه قم به جبهه آبادان می رود. پس از مدتی، برای چند روزی به قم مراجعت می کند و دوباره به جبهه آبادان بازمی گردد و به سپاه می رود و در آنجا پنجاه روز آموزش نظامی می بیند و بلافاصله به خط مقدم اعزام می شود. طلبه پاسدار، شهید یحیی مصلحی به مدت نُه ماه در جبهه های آبادان بود تا این که در فتح تپه های «مؤذنی» شرکت نمود و عاشقانه و فعالانه در این فتح بزرگ تلاش کرد و پس ازآن، برای محافظت تپه ها از حمله مجدد دشمن، در تپه همراه با گروهی دیگر از رزمندگان مستقر بود و درحالی که - به گفته دوستش - لبخند به لب داشت و یاد شهیدان می کرد، با بر زبان داشتن کلمه «یاالله» بر اثر انفجار در تاریخ بیست و ششم اردیبهشت ماه سال ۱۳۶۰ هجری شمسی در سن بیست و یک سالگی، به آرزوی دیرینه خود رسید. از آنجا که در هنگام آخرین اعزام، بر درب خانه برادرش نوشته بود: «بسم الله الرحمن الرحیم، برادر حاج علی، خداحافظ. مرا پهلوی قبر حسین حاجی محمد رسولی (شهید شیخ حسین کارگر) به خاک بسپارید»، پس از آن که به درجه رفیع شهادت نائل آمد، با حضور انبوه تشییع کنندگان در گلزار شهدای شهیدیه و در نزدیکی آرامگاه سومین شهید محل، شهید شیخ حسین کارگر به خاک سپرده شد تا چهارمین شهید آن دیار باشد.

موضوع مقالات

افزودن دیدگاه جدید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • نشانی‌های وب و پست الکتونیکی به صورت خودکار به پیوند‌ها تبدیل می‌شوند.
بازگشت بالا