طرز تهیه خورشت باقلا قاتق رشتی و نکات خوشمزه شدن آن

طرز تهیه خورشت باقلا قاتق مجلسی رشتی و نکات مهم خوشمزه شدن آن

باقلا قاتق از جمله غذاهای خوشمزه شمالی است که اهالی گیلان و رشت تبحر خاصی در پخت آن دارند. یک خورشت خوشمزه و مقوی که با کمترین و ساده‌ترین مواد پخته می‌شود و بسیار مقوی و سیر کننده است. به نظر می‌رسد میل کردن غذاهایی مثل باقلا قاتق برای افطار یا سحر ماه رمضان به خاطر میزان فراوان فیبر و پروتئین ساعات بیشتری شما را سیر و پر انرژی نگه دارد. طرز تهیه خورشت باقلا قاتق مجلسی رشتی و نکات مهم خوشمزه شدن آن را در تالار آشپزی و انواع دسرها بخوانید.

مواد لازم برای درست کردن خورشت باقلا قاتق رشتی مجلسی

مواد لازم برای درست کردن خورشت باقلا قاتق رشتی مجلسی

لوبیا کشاورزی: ۵۰۰ گرم

سیر خرده شده یا له شده: ۴ حبه

شوید خشک: ۴ قاشق غذاخوری

تخم مرغ: ۲ عدد

آب: ۲ یا ۳ لیوان

نمک، فلفل و زردچوبه: به مقدار دلخواه

روغن: به مقدار لازم

طرز تهیه خورشت باقلا قاتق خوشمزه و مجلسی رشتی

طرز تهیه خورشت باقلا قاتق خوشمزه و مجلسی رشتی

برای درست کردن خورشت باقلا قاتق رشتی برخلاف اسمش نیازی به باقلا ندارید. در حقیقت برای درست کردن این خورش خوشمزه باید از لوبیا کشاورزی یا لوبیا رشتی که به زبان محلی به آن «پاچ باقلا» می‌گویند استفاده کنید.

ابتدا باید لوبیاها را خیس کنید. ۴ الی ۵ ساعت کافی است و در این فاصله دو بار آب آن‌ها را عوض کنید. بعد از این مدت و قبل از پختن باقلا قاتق لوبیاها را آبکش کنید تا آب اضافی آن‌ها گرفته شود. پوست لوبیاها را بگیرید و آن‌ها از وسط دو نیم کنید. برای پخت خورشت باقلا قاتق رشتی در یک قابلمه مقداری روغن بریزید و ۴ عدد سیر رنده شده یا له شده را در روغن تفت دهید در حدی که زیاد بوی سیر بلند نشود و سیرها نسوزند. به جای روغن مایع می‌توانید از روغن حیوانی استفاده کنید این بستگی به ذائقه شما دارد. مقدار سیر هم به ذائقه شما بستگی دارد. می‌توانید از سیر بیشتری اضافه کنید.

سیرها که تفت خورد و کمی بوی سیر بلند شد، لوبیاهای آبکش شده را اضافه کنید و تفت بدهید. زردچوبه و شوید را هم اضافه کنید و تمام مواد داخل قابلمه را تفت دهید. ده دقیقه زمان برای تفت کافی است. در مرحله بعد آب را اضافه کنید و وقتی که آب به جوش آمد شعله گاز را کم کنید تا روی حرارت ملایم گاز لوبیاها خوب بپزند.

پخت لوبیا کشاورزی زمان زیادی نیاز ندارید حدود ۲۰ دقیقه تا نیم ساعت زمان کافی است. در اواسط پخت خورش نمک و فلفل آن را اندازه کنید. وقتی که لوبیاها پخت و آب خورشت به اندازه دلخواهتان رسید تخم مرغ‌ها را داخل باقلا قاتق بشکنید. بهتر است تخم‌مرغ‌ها را هم نزنید تا درسته بمانند و خورشت شکل زیباتر و رسمی‌تری داشته باشد. خورش باقلا قاتق را با برنج سرو کنید.

نکته مهم پخت خورشت باقلا قاتق رشتی

*به جای آب می‌توانید از آب مرغ برای پخت خورشت باقلا قاتق رسمی استفاده کنید. البته استفاده از آب مرغ برای پخت این خورش مرسوم نیست اما طعم خوشمزه آن را دوچندان می‌کند. اگر آب مرغ ندارید یک عدد عصاره مرغ به آب اضافه کنید و سپس نمک خورش را اندازه کنید.

*بهتر است ابتدا تخم مرغ‌ها را در یک ظرف جداگانه بشکنید و زمانی که از سالم بودن آن‌ها مطمئن شدید در خورش بریزید.

*به جای شوید خشک از شوید تازه هم می‌توانید استفاده کنید.

*به جای لوبیا کشاورزی از باقالی تازه هم می‌توانید استفاده کنید.

Share