دانلود فایل | اندازه |
---|---|
شرط ازدواج حضرت زینب کبری (سلام الله علیها) | 3.93 مگابایت |
شرط ازدواج حضرت زینب کبری سلام الله علیها - حجت الاسلام دانشمند
در این کلیپ کوتاه حجت الاسلام مهدی دانشمند از شرط ازدواج حضرت زینب کبری سلام الله علیها سخن می گوید...
ازدواج زینب کبری سلام الله علیها
«وقتی که زینب به سن ازدواج رسید، علی علیه السلام برای او کسی را که در شرافت خانوادگی شایستگی همسری او را داشت برگزید. خواستگاران فراوانی از جوانان محترم و ثروتمند بنی هاشم و قریش برای زینب می آمدند ولی عبدالله بن جعفر از همه شایسته تر بود».
پدر عبدالله، جعفر بن ابی طالب است. جعفر برادر تنی علی و محبوب پیامبر بود.
ابوهریره درباره جعفر می گوید: «پس از رسول خدا کسی بهتر از جعفر بن ابی طالب نبود. جعفر هنگام ستمگری قریش برای حفظ دینش به حبشه هجرت کرد و وقتی که از حبشه با عده ای از مسلمانان به مدینه بازگشت، رسیدن او به مدینه با فتح خیبر مصادف شد. رسول خدا جعفر را در بغل گرفت و بوسید و چنین گفت: نمی دانم از آمدن جعفر دل شادترم یا از فتح خیبر. و از رسول خدا شنیده شده که می فرمود: مردم از ریشه های گوناگون هستند و من و جعفر از یک ریشه ایم.
عبدالله بن جعفر در حبشه متولد شد و عبدالله نخستین نوزاد است که از مسلمانان مهاجر به حبشه در آن دیار به دنیا امده است.ابن حجر در اصابه می گوید: پیامبر خدا فرمود: خوی و خلقت عبدالله به من می ماند. پس دست راست عبدالله را گرفت و فرمود: خدایا خاندان جعفر را برقرار بدار و کسب و کار را برای عبدالله مبارک گردان.عبدالله مردی بود بزرگ، جوان مرد، دلیر، پاکدامن و مرکز جود و سخا هیچ مستمندی را از در خانه اش ناامید برنمی گردانید.
بازرگانی به مدینه شکر آورد و به فروش نرفت. این خبر به عبدالله رسید. عبدالله شکرها را خرید و به مردم بخشید. یزید مال فراوانی به عنوان هدیه برای عبدالله بن جعفر فرستاد. عبدالله همه آن مال را به مردم مدینه بخشید و از آن هیچ چیز به خانه اش برد. عبدالله بن ضرار در وصف عبدالله بن جعفر می گوید: ای فرزند جعفر تو بهترین جوان مردان هستی و برای هر کس که در خانه ات را بزند و فرود آید بهترین میزبانی.
عبدالله بن قیس درباره عبدالله بن جعفر می گوید: من مانند فرزند نامدار و سفید بخت جعفر هستم. او چون می دانست که مال باقی نمی ماند، به مستمندان و بی چاره ها بخشید و نام خود را جاویدان کرد.[ بانوى كربلاء حضرت زينب، دكتر عائشه بنت الشاطى، ترجمه آيت الله سيدرضا صدر.]
پسران عبد الله بن جعفر در کربلا به شهادت رسیدند.[منتهى آلامال، ج 1، ص 695]
شرط ازدواج حضرت زینب سلام الله علیها
حضرت زینب با عبدالله شرط کرد که من به برادرم علاقه دارم و باید همه روزه به من اجازه دهی ، حسین را زیارت کنم و حضرت علی علیه السلام نیز شرط کرد که هرگاه حسین علیه السلام اراده ی سفر کرد و زینب خواست همراهش باشد ، عبدالله مانع نشود.
پس از ازدواج
نتیجه این ازدواج چهار فرزند پسر (علی ، عون اکبر ، محمد ، عباس) و یک دختر به نام ام کلثوم بود.
فیلم های سینمایی ، سریال تلویزیونی ، انیمیشن و کلیپ های سخنرانی بیشتر در سایت فیلم وانیمیشن ضیاءالصالحین