رفتن به محتوای اصلی

لری پیج

تاریخ انتشار:

لورنس لَری پیج (به انگلیسی: Lawrence "Larry" Page)[۳] (زادهٔ ۲۶ مارس ۱۹۷۳) کارآفرین و مبتکر آمریکایی است، که به همراه سرگئی برین موتور جستجوی اینترنتی گوگل، در حال حاضر شرکت گوگل، را بنا نهاد. در ۴ آوریل ۲۰۱۱ پس از استعفای اریک اشمیت، پیج به عنوان مدیر عامل اجرایی گوگل انتخاب شد.[۴]

[۵] در سال ۲۰۱۳ فوربز دارایی پیج را حدود ۲۳ میلیارد دلار تخمین زد و او در لیست ثروتمندترین‌ها در آمریکا در جایگاه بیستم قرار گرفت.[۱] پیج مخترع رتبه صفحه (پیج رنک) بود که پایه و اساس الگوریتم جستجوی گوگل است.[۶] او همچنین به همراه سرگئی برین تقریباً ۱۶ درصد از سهام گوگل را در اختیار دارند.[۷] او هم‌اکنون مدیرعامل اجرایی شرکت الفابت است.

لری پیج با دارایی خالص ۳۷ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۶، به عنوان ۱۲ امین میلیاردر جهان در سال ۲۰۱۶، ۱۰ امین فرد قدرتمند جهان در سال ۲۰۱۵ و ۵ امین ثروتمند در حوزهٔ تکنولوژی در سال ۲۰۱۵ شناخته شده است.

پیج یکی از اعضای مؤسسهٔ ایکس پرایز (XPRIZE) است و در سال ۲۰۰۴ در آکادمی بین‌المللی مهندسی برای این سمت انتخاب شد. پیج جایزهٔ مارکونی درایز را در سال ۲۰۰۴ دریافت کرد.[۸]

زندگینامه و تحصیلات

پیج در ایست لنسینگ، میشیگان، ایالات متحده به دنیا آمد. پدر او کارل وینسنت پیج مدرک دکتری خود را در رشتهٔ علوم کامپیوتر و در سال ۱۹۶۵ از دانشگاه میشیگان کسب کرد. در آن زمان این رشته به تازگی در دانشگاه‌ها تدریس می‌شد و ویل اسمیل گزارشگر بی‌بی‌سی او را به عنوان «پیشگام در علوم کامپیوتر و هوش مصنوعی» توصیف کرد. او در دانشگاه ایالتی میشیگان به عنوان پروفسور علوم کامپیوتر تدریس می‌کرد. مادر پیج، گلوریا، در لیمان کالج بریگز، دانشگاه ایالتی میشیگان مربی برنامه‌نویسی کامپیوتر بود. مادر پیج یهودی است اما در خانواده‌ای معتقد بزرگ نشده است. پیج در یکی از مصاحبه‌هایش دوران کودکی خود را محیطی غوطه ور در مجلات علم و فناوری، کامپیوترها، ظروف غذا و به طور کلی محیطی شلوغ و نامرتب توصیف می‌کند. پیج در دوران جوانی به نوشتن علاقه‌مند شد و زمان زیادی را برای مطالعهٔ کتاب‌ها و مجلات صرف می‌کرد. با توجه به نوشتهٔ نیکلاس کارلسون دربارهٔ بیوگرافی پیج گفته شده که با تأثیر ترکیبی فضای خانه و توجه پدر و مادر پیج، «روحیهٔ خلاقیت و نوآوری پیج پرورش یافت». همچنین پیج در این دوران موسیقی هم کار می‌کرد و ساکسیفون می‌نواخت. پیج می‌گوید که تحصیلات او در موسیقی بی تابی و وسواس در سرعت محاسبات را در او القا کرد. به گفتهٔ پیج: «بعضی اوقات احساس می‌کنم آموزش موسیقی را دوست دارم چرا که منجر به سرعت بالایی در خلق گوگل برای من شد». پیج در یکی از مصاحبه‌هایش گفته که «در موزیک از زمان آگاه هستید. زمان مانند شئ اولیه است و اگر از دید موسیقی به آن فکر کنید، در میلی ثانیه، کسری از ثانیه با ضربه به یکی ازآلات موسیقی یک موزیک جدید می‌توانید ثبت کنید».

هنگامی که پیج ۶ ساله بود به کامپیوتر جذب شد در این زمان پیج با کامپیوترهای شخصی نسل اولی که پدر و مادرش با آنها کار نمی‌کردند، بازی می‌کرد. پیج در مقطع ابتدایی به نوبه خود به عنوان یک واژه پرداز منتسب شد. برادر بزرگتر او به او یاد می‌داد که اشیاء مختلف را از یکدیگر جدا کند و باز آنها را مونتاژ کند و ببیند که چگونه آنها کار می‌کنند. پیج می‌گوید از سنین کم من دریافتم که دوست دارم چیزی را خلق کنم. بدین ترتیب بود که به شدت به تکنولوژی علاقه‌مند شدم. تقریباً ۱۲ساله بودم که ایمان داشتم در نهایت شرکت خودم را بنیانگذاری خواهم کرد.

پیج از سال ۱۹۷۵ تا ۱۹۷۹ تحصیلات ابتدایی خود را در مدرسهٔ Okemos Montessori (مونتزوری، که هم اکنون به نام Montessori Radmoor شناخته شده است) در اکموس، میشیگان گذراند و در سال ۱۹۹۱ از دبیرستان ایست لنسینگ فارغ‌التحصیل شد. در دوران دبیرستان خود دو تابستان را در مرکز Interlochen به عنوان یک نوازندهٔ ساکسیفون شرکت کرد. پیج تحصیلات کارشناسی را در رشتهٔ مهندسی کامپیوتر در دانشگاه میشیگان گذراند و با دریافت افتخارات در این دانشگاه موفق شد تا برای تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در رشتهٔ علوم کامپیوتر و در دانشگاه استنفورد پذیرفته شود. پیج زمانی که در دانشگاه میشیگان مشغول تحصیل بود، یک چاپگر جوهرافشان ابداع کرد که از آجر لگو ساخته شد (در واقع ایجاد پلاتر خط) بعد از آن دریافت که با استفاده از کارتریج جوهر، چاپ پوسترهای بزرگ ارزان قیمت ممکن است. پیج کارتریج جوهر را مهندسی معکوس کرد و همهٔ قطعات الکترونیکی و مکانیکی برای عملی کردن آن را ساخت. پیج به عنوان رئیس Beta Epsilon انتخاب شد و در سال ۱۹۹۳ عضوی از تیم ماشین خورشیدی «Maize & Blue” دانشگاه میشیگان بود. هنگامی که در دوران کارشناسی دانشگاه میشیگان به سر می‌برد، پیشنهاد کرد که سیستم اتوبوس دانشگاه با وسیله‌ای به نام “پی آر تی» (PRT) یا «سیستم حمل و نقل شخصی سریع» جایگزین شود که در اصل یک مونوریل بدون راننده با اتومبیل‌های مجزا برای هر مسافر بود. او همچنین بیزینس پلنی برای یک شرکت توسعه داد که از نرم‌افزار برای ساخت یک سینت سایزر موسیقی در طول زمان استفاده می‌کند.[۸]

او همچنین برادر کارل ویکتور پیج، مؤسس ای‌گروپ، که به یاهو به مبلغ نیم میلیارد دلار فروخته شد، است.

مطالعات و تحقیقات دکتری

پیج بعد از ثبت نام برای مقطع دکتری رشتهٔ علوم کامپیوتر در دانشگاه استنفورد، تحقیق بر روی خواص ریاضی شبکهٔ جهانی وب و درک ساختار لینک آن را برای رسالهٔ دکتری خود انتخاب کرد. تری وینوگراد، پیج را برای دنبال کردن ایده اش تشویق کرد و پیج هم از او در سال ۲۰۰۸ به عنوان بهترین مشاور تقدیر و تشکر کرد. او همچنین تحقیقات خود را بر روی خودروهای خودکار و کنترل از راه دور هم متمرکز نمود.

پیج بر روی مسئلهٔ یافتن اینکه کدام لینک صفحات وب برای یک صفحهٔ مشخص، با توجه به تعداد و ماهیت بک لینک‌ها به عنوان اطلاعاتی ارزشمند برای آن صفحه- نقش استناد در نشر دانشگاهی نیز مربوط به این پژوهش است- تمرکز کرد. سرگئی برین، یکی دیگر از دانشجویان دورهٔ دکتری استنفورد، خیلی زود برای کار بر روی این پروژهٔ تحقیقاتی با نام مستعار «BackRub” به پیج پیوست. این دو محقق با هم یک مقالهٔ پژوهشی با عنوان “تشریح یک مقیاس بزرگ فرامتن موتور جستجوی وب» نوشتند که به یکی از اسناد علمی با بیشترین تعداد دانلود در تاریخ اینترنت آن زمان تبدیل شد.[۸]

توسعهٔ موتور جستجو

برین و پیج به منظور تبدیل دادهٔ بک لینک جمع‌آوری شده توسط کرالر وب (خزنده وب) BackRub به یک مقیاسی از اهمیت برای یک صفحه وب مشخص، الگوریتم پیج رنک (PageRank) را توسعه دادند و دریافتند که این می‌تواند برای ساخت یک موتور جستجوی به مراتب بهتر از موتور جستجوهای موجود مورد استفاده قرار گیرد. این الگوریتم جدید مبتنی بر نوع جدیدی از تکنولوژی بود که ارتباط این بک لینک‌هایی که یک صفحهٔ وب را به دیگری مرتبط می‌ساخت، تجزیه و تحلیل می‌کرد.

این دو محقق با ترکیب این ایده‌ها شروع به فعالیت کردند و اتاق خوابگاه پیج را به عنوان آزمایشگاه موتور برای خود انتخاب کردند. آنها قطعات یدکی از کامپیوترهای ارزان را برای ایجاد دستگاهی که این موتور جستجوی نوپا را با شبکهٔ پهنای باند دانشکدهٔ استنفورد متصل نماید، استخراج کردند. بعد از اینکه پیج اتاق خود را مجهز کرد، تصمیم گرفتند خوابگاه برین را هم به یک اداره و مرکز برنامه‌نویسی تبدیل کنند تا بتوانند طراحی‌های جدید موتور جستجو را بر روی وب آزمایش کنند. رشد سریع پروژهٔ آنها باعث شد تا زیرساخت‌های محاسباتی استنفورد مشکلاتی را تجربه کند.

از آنجاییکه پیج و برین به منظور ایجاد صفحه‌ای که استادانه درست شود، توسعه دهنده‌ای نداشتند، خودشان از مهارت‌های پایه‌ای برنامه‌نویسی HTML برای راه اندازی یک صفحهٔ جستجوی ساده برای کاربران استفاده کردند. آنها همچنین هر قسمتی از کامپیوتر را که می‌یافتند به منظور مونتاژ قدرت محاسباتی لازم برای مدیریت جستجو توسط چندین کاربر استفاده می‌کردند. همین‌طور که موتور جستجوی آنها رشد کرد و در میان کاربران استنفوردی محبوب شد، برای پردازش جستار به سرورهای اضافی نیاز داشتند. در ماه آگوست سال ۱۹۹۶، اولین نسخهٔ گوگل برای کاربران اینترنتی در دسترس قرار گرفت که البته هنوز هم بر روی وب سایت دانشگاه استنفورد قرار دارد.

تا اوایل سال ۱۹۹۷، موقعیت صفحهٔ BackRub به صورت زیر توصیف شد

برخی آمار حدسی (از ۲۹ اوت ۱۹۹۶)

  • کل نشانی‌های اینترنتی HTML قابل نمایه سازی (ایندکس شده): ۷۵٫۲۳۰۶ میلیون
  • کل محتواهای دانلودشده: ۲۰۷٫۰۲۲ گیگابایت

BackRub به زبان جاوا و پایتون (Python) نوشته شده و بر روی چندین کامپیوتر اولترا شرکت سان و پنتیوم‌های شرکت اینتل که لینوکس را اجرا می‌کنند، اجرا می‌شود. پایگاه دادهٔ اولیه بر روی سری II سان اولترا با ۲۸ گیگابایت دیسک نگه داشته می‌شود. اسکات حسن و آلن استریمبرگ در این راستا معاملهٔ بزرگی کردند و به این صورت کمک شایانی به پیشبرد این پروژه داشتند.

BackRub توابع ابتدایی و مشخصهٔ یک موتور جستجو را به نمایش می‌گذاشت: یک ورودی جستجو وارد می‌شد و این عملگر لیستی از بک لینک‌های رتبه‌بندی شده به ترتیب اهمیت را فراهم می‌کرد. پیج بیان می‌کند: «ما متوجه شدیم که ابزاری برای جستجو در اختیار داریم که به شما رتبه‌بندی کلی خوبی از صفحات و ترتیب دنبال کردن صفحات را می‌دهد.» پیج گفت در اواسط سال ۱۹۹۸ آنها متوجه شدند که این پروژه پتانسیل بیشتری هم برای ادامهٔ مسیر دارد. «خیلی زود ما به تعداد ۱۰۰۰۰ جستجو در روز رسیدیم و به این نتیجه هم رسیدیم که این آمار واقعی است.»[۸]

توازن دارایی در گوگل

با استناد به قرارداد بین سرگیی برین و لری پیج این دو شخص در شرکت گوگل مقدار سهام برابری را دارا هستند.

حرفه

هنگامیکه او مشغول تحصیل در مقطع دکترا در رشتهٔ علوم رایانه در دانشگاه استنفورد بود سرگئی برین را ملاقات کرد. آنها با کمک یکدیگر موتور جستجوگر گوگل را در سال ۱۹۹۸ میلادی بنانهادند.[۹] او هم‌اکنون تحصیل را در مقطع پی‌اچ‌دی موقتأ رها کرده‌است.

پیج و برین شرکت را با کمک یکدیگر به طور مشترک تا سال ۲۰۰۱ میلادی اداره‌کردند و در این سال اریک اشمیت را به عنوان قائم‌مقام مدیرعامل و رئیس هیئت‌مدیره برگزیدند. در ژانویه سال ۲۰۱۱ شرکت گوگل اعلام کرد که در ماه آوریل اریک اشمیت از مدیریت کنار رفته و پیج جای او را خواهد گرفت.[۱۰]

مجلهٔ فوربز در سال ۲۰۱۱ میلادی، او را در رتبهٔ ۲۴ ثروتمندترین افراد جهان و رتبه ۱۱ ثروتمندترین‌های آمریکا قرار داد.[۱]

منابع

  1. The Wall Street Journal. "Google's Page to Replace Schmidt as CEO" Efrati, Amir (January 21, 2011).
  2. "Larry Page Profile". Google. 
  3.  بیوگرافی مؤسس گوگل ؛ لری پیج، تکرا
  4. "Google co-founders each hold nearly 16% stakes". usatoday.com. Retrieved 18 June 2013. 
  5. "Larry Page and Sergey Brin Biography". Encyclopedia of World Biography. Advameg, Inc. 2013. Retrieved 15 May 2013. 
  6. Larry Page and Sergey Brin Biography". Encyclopedia of World Biography. Advameg, Inc. 2013. Retrieved 15 May 2013. 
  7. Google, Inc. (January 20, 2011). "Google Announces Fourth Quarter and Fiscal Year 2010 Results and Management Changes". Google Investor Relations. Retrieved May 28, 2011. 
  8. Larry Page (1999). "Lawrence or Larry Page's Page". Stanford Web Site. Retrieved May 18, 2010. 
  9.  "Larry Page Fast Facts". cnn.com. Retrieved 23 June 2013. 
  10.  Forbes (2011). "Larry Page". Forbes. Retrieved November 2011. 
  1.  

افزودن دیدگاه جدید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • نشانی‌های وب و پست الکتونیکی به صورت خودکار به پیوند‌ها تبدیل می‌شوند.
بازگشت بالا