رفتن به محتوای اصلی
روتیتر
صله رحم بخش هفتم

صله رحم بیمه ای ماندگار

تاریخ انتشار:
صله رحم

هرساله همه ی کسانی که وسایل نقلیه من جمله ماشین و موتورسیکلت دارند، برای اینکه در صورت بروز حوادث بتوانند خسارات مالی را تامین کنند، وسایل نقلیه ی خود را بیمه می کنند. معنی بیمه آن است که هنگام بروز حوادث و مشکلات، خسارت بر عموم تقسیم شود تا به دوش کشیدن مشکلات آسان گردد. اسلام با توصیه به صله رحم قصد دارد نوعی «بیمه ی فامیلی» درست کند.
اگر صله رحم درست انجام شود، مشکلات خانواده ها در میان تمام فامیل تقسیم می گردد، اگر یک نفر مشکل پیدا کند، بقیه مشکل او را حل می کنند. در حقیقت صله رحم نوعی بیمه ی خانوادگی در برابر مشکلات و معضلات ایجاد می کند.
مراحل صله رحم
صله رحم مراحل مختلفی دارد:
الف: یک مرحله ی آن دید و بازدید و احوال پرسی است که بعضا حتی می توان با یک سلام این هدیه ی الهی را انجام داد.
همانطور که پیامبر بزرگوار اسلام می فرمایند:«صِلُوا أَرْحَامَكُمْ‏ وَ لَوْ بِالسَّلَام‏ [1] با خويشاوندان خود در ارتباط باشيد هر چند به يك سلام گفتن باشد.»

ب: مرحله ی دیگر آن شرکت در شادی ها و غم های ارحام و عیادت از آنها به هنگام بیماری است.
این همدردی و عیادت در هنگام بیماری ها آنقدر مهم است که خداوند در قیامت از کسانی که عیادت از بیماران را ترک می کند، زبان به شکایت می گشاید.
«إِنَّ اللّه‏َ تعالى يَقولُ يَومَ القيامَةِ: يَابنَ آدَمَ مَرِضتُ فَلَم تَعُدنى! قالَ: يا رَبِّ كَيفَ أَعودُكَ وَأَنتَ رَبُّ العالَمينَ؟! قالَ: أَما عَلِمتَ أَنَّ عَبدى فُلانا مَرِضَ فَلَم تَعُدهُ؟! أَما عَلِمتَ أَنَّكَ لَو عُدتَهُ لَوَجَدتَنى عِندَهُ؟ [2] خداى تعالی در روز قيامت مى‏ فرمايد: اى پسر آدم! من بيمار شدم اما عيادتم نكردى؟ عرض مى‏ كند: پروردگارا چگونه تو را عيادت كنم حال آن‏كه تو پروردگار جهانيانى؟ مى‏ فرمايد: مگر ندانستى كه فلان بنده ‏ام بيمار شد و عيادتش نكردى، مگر نمى‏ دانستى كه اگر به عيادتش روى، مرا نزد او مى ‏يابى؟

ج: مرحله ی دیگر این است که هرزمان بستگان به کمک نیاز داشتند به آنها کمک کنیم(کمک جسمانی، کمک مالی، کمک حیثیتی) یعنی از نفوذ و قدرت خود بصورت قانونی استفاده کرده و در مشکلات دیگران پیشرو باشیم.
در روایتی آمده است که اقرع بن حابس در مجلسی نزد پیامبر(صلی الله علیه و آله) بودند و پیامبر، امام حسن و امام حسین (علیهم السلام) را می بوسیدند، اقرع گفت: من ده فرزند دارم و هیچ یک ار آنها را نبوسیده ام.
پیامبر(صلی الله علیه و آله) در پاسخ او فرمود: «مَنْ‏ لَا يَرْحَمْ‏ لَا يُرْحَم‏، کسی که به دیگران رحم نکندف مورد رحمت قرار نمی گیرد.» [3]

نتیجه:
همانطور که خداوند صله رحم را نوعی بیمه برای ما قرار دادند که در مشکلات و خسارات با هم مشترک شده و حتی با یک دید و بازدید باعث ادخال سرور در دل اقوام و بستگان ایجاد کنیم، ما هم با یک بازدید یا شرکت در مراسمات غم و شادی و عیادت از بیماران این سهم خود را اجرایی بنماییم.

ـــــــــــــــــــــــــــــــــ
پی نوشت:
[1]. ابن شعبه حرانى، حسن بن على، تحف العقول، جامعه مدرسين، قم، چاپ دوم، 1404 / 1363ق، ص57.
[2]. طوسى، محمد بن الحسن، الأمالي (للطوسي)، دار الثقافة، قم چاپ: اول، 1414ق، ص630.
[3]. شيخ حر عاملى، محمد بن حسن، تفصيل وسائل الشیعه، مؤسسة آل البيت عليهم السلام، قم، چاپ اول، 1409 ق، ج21، ص485.

موضوع مقالات

افزودن دیدگاه جدید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • نشانی‌های وب و پست الکتونیکی به صورت خودکار به پیوند‌ها تبدیل می‌شوند.
بازگشت بالا