« مکان نماز گزار(3) »

مکان نماز گزار

سوال: در برخی‌ موارد، زائران بیت اللّه الحرام یا سایر مسافران، وقت نماز در هواپیما هستند، با توجه به این که نماز در هواپیما معمولاً مانع استقرار و طمأنینه نیست، در صورتی‌ که سایر شرایط، مثل قیام و قبله و رکوع و سجود مراعات شود، آیا در صورت علم یا احتمال این که پیش از اتمام وقت نماز به مقصد می‌ رسند و می‌ توانند نماز را پس از پیاده شدن از هواپیما بخوانند، نماز در هواپیما کفایت می‌ کند یا باید تأخیر بیندازند و در صورتی‌ که نماز را در آن حال خواندند و پیش از اتمام وقت نماز پیاده شدند، اعاده نماز لازم است یا نه؟

---------------------------------------------------------------
آیة الله بهجت : اظهر جواز و کفایت آن است اگر چه احوط تأخیر است برای تحصیل استقرار مطلق.

آیة الله تبریزی (دام ظله) : چنانچه احتمال بدهند که تا آخر وقت هواپیما به زمین ننشیند می تواند در هواپیما نماز بخوانند و اگر پیش از اتمام وقت هواپیما به زمین نشست نمازشان را اعاده کنند.

آیت الله خامنه ای (دام ظله) : با تمكّن از استقرار و استقبال قبله ، نماز صحیح و مجزی است ، بلكه جهت درك فضیلت اوّل وقت افضل است .

آیة الله سیستانی(دام ظله) : در فرض مذکور نماز در هواپیما کافی است.

آیة الله صافی گلپایگانی(دام ظله) : در صورت علم باید تأخیر نماید و در صورت احتمال، احوط خواندن و چنانچه قبل از گذشتن وقت به مقصد رسید اعاده است.                                                                                                           

آیة الله فاضل لنکرانی(ره): به طور کلی مکان نماز گزار باید بی حرکت باشد و باید بتوانند تا پایان نماز شرایط نماز را رعایت کنند لذا در فرض سؤال، در سعه وقت تأخیر بیندازند و اگر بواسطه تنگی وقت ناچار باشند نماز بخوانند باید به قدری که ممکن است رعایت شرایط را بنمایند و در این صورت اعاده لازم نیست.                                               

آیة الله مکارم شیرازی (دام ظله): چنین نمازی صحیح است و اعاده ندارد.

Share

دیدگاه‌ها

عالی