رفتن به محتوای اصلی

آشنایی با نام های حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها/پاورپوینت

تاریخ انتشار:

حضرت فاطمه زهرا سلام‌الله‌علیها

حضرت فاطمه سلام الله علیها، دختر پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و محبوب‌ترین فرد نزد رسول خدا بود.ایشان معصوم سوم و یکی از پنج بانوی قدسی جهان به شمار می رود. مشهورترین لقب آن حضرت «زهرا» است. کنیه ایشان ام ابیها بوده همچنین آن حضرت، دختر معصوم، همسر معصوم و مادر معصوم نیز هست.

اسامی و القاب

ابن بابویه به سند معتبر از یونس بن ظبیان روایت کرده است که حضرت صادق علیه السلام فرموده که فاطمه علیهاالسلام را نُه نام است نزد حق تعالی: فاطمه علیهاالسلام و صدیقه و مبارکه و طاهرهو زکیه و راضیه و مرضیه و مُحدّثه و زهراء. پس حضرت فرمود که آیا می دانی که چیست تفسیر فاطمه؟ یونس گفت، گفتم: خبر ده مرا از معنی آن ای سید من؛ حضرت فرمود: فُطِمَتْ مِنَ الشَّر؛ یعنی بریده شده است از بدیها، پس حضرت فرمود که اگر امیرالمؤمنین علیه السّلام تزویج نمی نمود اورا، کفوی و نظیری نبود او را بر روی زمین تا روز قیامت نه آدم و نه آنها که بعد از او بودند. 

علامه مجلسی رحمه اللّه در ذیل ترجمه این حدیث فرموده که «صدیقه» به معنی معصومه است، و «مبارکه» یعنی صاحب برکت در علم و فضل و کمالات و معجزات و اولاد کرام و «طاهره» یعنی پاکیزه از صفات نقص و «زکیه» یعنی نموّ کننده در کمالات و خیرات و «راضیه» یعنی راضی به قضای حق تعالی و«مرضیه» یعنی پسندیده خدا و دوستان خدا و «محدّثه» یعنی مَلَک با او سخن می گفت و «زهراء» یعنی نورانی به نور صُوری ومعنوی.

این حدیث شریف دلالت می کند بر اینکه امیرالمؤ منین علیه السّلام از جمیع پیغمبران و اوصیای ایشان به غیر از پیغمبر آخر الزّمان افضل می باشد بلکه بعضی استدلال بر افضلیت فاطمه زهرا علیهاالسّلام بر ایشان نیز کرده اند. 

ودر احادیث متواتره از طریق خاصّه وعامّه روایت شده است که آن حضرت را برای این فاطمه نامیده اند که حق تعالی او را و شیعیان اورا از آتش جهنم بریده است

روایت شده که از حضرت رسول صلی اللّه علیه وآله وسلّم پرسیدند که به چه سبب فاطمه را بتول می نامی ؟ فرمود: برای آنکه خونی که زنان دیگر می بینند اونمی بیند، دیدن خون در دختران پیغمبران ناخوش است.

موضوع نرم افزار

دیدگاه‌ها

مجید 14:21 - 2016/04/02

بسیار مفید وا رزنده است و می توانیم استفاده زیادی از مطالب در درس و آموخته های خود بیافزایم ودر زندگی روز مره بهره ببریم تشکر از سایت عالی شما

مجید 14:22 - 2016/04/02

بسیار مفید وا رزنده است و می توانیم استفاده زیادی از مطالب در درس و آموخته های خود بیافزایم ودر زندگی روز مره بهره ببریم تشکر از سایت عالی شما

یاور کیومرثی

In reply to by مجید

16:19 - 2016/04/02

باسلام
از حسن توجهتان صمیمانه سپاسگزاریم...
منتظر نظرات سازنده و حتی پیشنهادات شما عزیزان هستیم...
مؤید باشید

مهدی سپهوند 10:11 - 2018/02/08

بسیار عالی عالی

ترانه 18:35 - 2021/01/24

سلام خیلی خوب بود اما خیلی از اسامی رانگفته بودید مثل مطهره طهورا حورا و...

افزودن دیدگاه جدید

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • نشانی‌های وب و پست الکتونیکی به صورت خودکار به پیوند‌ها تبدیل می‌شوند.
بازگشت بالا